Rodbinske veze i brak u islamu - Sisak

subota , 26.01.2019.

Čuvanje rodbinskih veza (1 dio)










Dating Site: Rodbinske veze i brak u islamu






U islamu rodbinu sačinjavaju svi oni s kojima se ne može zasnovati bračna zajednica. Allah, zaista, ne voli one koji se ohole i hvališu! Naredba u citiranom ajetu upućena je svim ljudima, u svakom vremenu i prostoru i ona traje sve do Sudnjega dana.



rodbinske veze i brak u islamu

Tema za koju sam se opredijelio zaslužuje posebnu pažnju, posebno ako se ima na umu da živimo u vremenu u kojem su rodbinske veze sve slabije, vremenu u kojem se rodbina sve manje poznaje i međusobno se ne pomaže, a što je islamska obaveza. Pored krvnog odnosa po uzlazno ili silaznoj liniji otac, majka, djedovi, nene, sinovi, kćeri, unučad i njihovo potomstvo , postoji i krvno srodstvo po bočnoj liniji braća, sestre i njihovo potomstvo, amidže, daidže i tetke. U islamu rodbinu sačinjavaju svi oni s kojima se ne može zasnovati bračna zajednica.



rodbinske veze i brak u islamu

Čuvanje rodbinskih veza (1 dio) - U rodbinu se ubraja i rodbina po mlijeku i neki članovi po tazbinskoj ženidbenoj vezi. U islamu rodbinu sačinjavaju svi oni s kojima se ne može zasnovati bračna zajednica.



rodbinske veze i brak u islamu



Bitnost Braka (Opasnost branjena stupanja u brak) prof, Sead Islamovic
Naredba u citiranom ajetu upućena je svim ljudima, u svakom vremenu i prostoru i ona traje sve do Sudnjega dana. U islamu rodbinu sačinjavaju svi oni s kojima se ne može zasnovati bračna zajednica. Svim poslanicima i njihovim narodima bilo je naređivano da čuvaju rodbinske veze. Hatib: Nezim Halilović Muderris Braćo i sestre u islamu! Tema za koju sam se opredijelio zaslužuje posebnu pažnju, posebno ako se ima na umu da živimo u vremenu u kojem su rodbinske veze sve slabije, vremenu u kojem se rodbina sve manje poznaje i međusobno se ne pomaže, a što je islamska obaveza. U rodbinu se ubraja i rodbina po mlijeku i neki članovi po tazbinskoj ženidbenoj vezi. Allah, zaista, ne voli one koji se ohole i hvališu!

[Dating site for schizophrenia|Wave 05 dating|What is the most popular dating site in germany]






Oznake: čuvanje, rodbinskih, veza, 1, dio

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.