Udruga građana Kordun Cerna


O udruzi

Udruga je osnovana 31. srpanja 2007. sa ciljem povezivanja i druženja ljudi ovog kraja kroz kulturne, sportske i druge manifesta- cije radi dobrobiti svih nas, a posebno Cerne. Udruga je u kratkom roku sakupila velik broj članova iz cijele Slavonije, a i šire. Godišnja članarina iznosi 30,00 Kn.






Free Hit Counter
*******************
Bookmark and Share
*******************


Udruga građana Kordun Cerna

srijeda, 22.09.2010.

POSJET UDRUGE 11.FOLKLORNI SUSRETI KORDUNA



I ove godine članovi udruge su posjetili FOLKLORNE SUSRETE KORDUNA koji se održavaju svake godine u drugom mijestu,ove godine domaćini su bili KUD "KORANA" Slunj. Ove godine članovi KUD-a Korana su bili kod nas u Cerni na Žetvenim svečanostima gdje su uspostavljeni više nego prijateljski odnosi,na njihov poziv smo otišli pojačani sa gosp.Brankom Stojčićem koji je bio predsjednik organizaciskog odbora Žetvenih svečanosti. Na taj način su se željeli zahvaliti općini Cerna na nezaboravnom dočeku i ugodno provedenim trenutcim u Cerni.


U nekoliko rečenica ću pokušati opisati naš boravak u Slunju:
-već na samom dočeku se moglo vidjeti da će mo ovaj posijet dugo,dugo pamtiti. Naša domaćica Ana ništa nije prepustila slučaju tako da smo od samog dolaska uključeni u sve aktivnosti KUD-a Korana koji su ove godine bili domaćini 11 Folklornih susreta Korduna. Po samom dolasku posijetili smo nove prostorije Kud-a i ujedno upoznavnje sa proteklim radom Kud-a,narodnim nošnjama i običajima Kordunaša.




ZA PREGLED SLIKA SLIKA KLIKNITE NA LINK ISPOD !
=>"Nošnja" <=


Nakon kratkog razgledavanja prostorija odlazimo kod naše domaćice Ane na zasluženu kavicu i smještaj.





ZA PREGLED SLIKA SLIKA KLIKNITE NA LINK ISPOD !
=>"Kod gosp. Ane na kavi" <=


Vrijeme nam je prolazilo jako brzo tako da je brzo došlo vrijeme ručka a domaćin nam je bio naš Ceranski zet gosp.Jura Katić i Evica(rođ.Kuterovac)




ZA PREGLED SLIKA SLIKA KLIKNITE NA LINK ISPOD !

=>Ručak<=


Poslije ukusnog i obilnog ručka smo dobili malo slobodnog vremena da posijetimo domove naših djedova i roditelja,imali smo sreću jer kod svih je radio veseli stroj tako da smo imali i dosta degustacije Kordunaškog soka.



ZA PREGLED SLIKA SLIKA KLIKNITE NA LINK ISPOD !

=>U posjeti kod dike našega roda<=


Uživajući u ljepoti naše djedovine i pod utjecajem "soka" od šliva opraštamo se od susretljivih mještana,bliži se vrijeme otvorenja službenih prostorija Kud-a Korana. U samim prostorijama nas je dočekao gradonačelnik grada Slunja gosp.Bogović i uz ugodno vrijeme provedeno s njim izmijenili smo dosta korisnih informacija tako da nas je ujedno pozvao da budemo njegovi gosti u gradskoj vijećnici. Kudovci su priredili malu svečani program i to podmladak što nas je jako razveselilo,potom nam se obratila predsjednica Kud-a a gradonačelnik službeno otvorio prostorije KUD-a. Gosp.Stojčić je uručio poklone naše Općine Kud-u Korana i gradonačelniku Bogoviću i zaželio puno uspijeha u budućem radu Kud-a Korana. Predsjednik udruge Kordun se također obratio sa nekoliko rečenica potom su uručeni pokloni sa slavonskim motivima,nakon protokularnog dijela tamburaši dolaze na svoje i podižu nezaboravnu atmosferu a to možete vidjeti iz sledećih fotki:



ZA PREGLED SLIKA SLIKA KLIKNITE NA LINK ISPOD !

=>Slike s zabave<=



Nedjelja nam započela jako veselo odmah u ranim jutarnjim satima, kada su nam pojedinci zapjevali pod prozorom u 05.00 kad su založili vatru za pečenje vola. Napomena:samo su nam vratili istom mjerom jer kad su oni bili naši gosti u Cerni budili smo ih Vuvuzelom,ali moram priznati bilo je simpatično. Nakon doručka smo posijetili gradonačelnika Bogovića koji nas je srdačno primio u gradskoj viječnici i opširno izvijestio o stanju u Slunju i općenito stanje Korduna. Ovim putem mu se još jednom iskreno zahvaljujum i nadam se da će mo mu moći vratiti gostoprimstvo u Cerni. Polako su se bližio početak 11.smotri folklora Korduna i krenuli smo na gradski trg odakle je krenula povorka a sljedeće fotke će vam malo bolje prezentirati smotru:



ZA PREGLED SLIKA SLIKA KLIKNITE NA LINK ISPOD !

=>Prezentacija smotre ALBUM 1<=



ZA PREGLED SLIKA SLIKA KLIKNITE NA LINK ISPOD !

=>Prezentacija smotre ALBUM 2<=



STARE KUĆE NA KORDUNU


-iz ovakvih kuća su potekli naši djedovi i roditelji, još je malo ostalo ovakvih autentičnih starih kuća Korduna a to što je ostalo već je u devastiranom stanju. Šteta je ostaviti takve kuće da propadaju jer su one na nekakav način spomenici kulture jednog naroda kako se živijelo nekad,nije bilo struje,telefona,interneta a porodice sa desetak članova obiteli su se odgajale u ovako malim kučicama i na nekakav svoj način življenja sretni bili. Nadam se da će Udruga Kordun imati priliku jednom u budučnosti kupiti jednu takvu kuću i postaviti je kao spomen obilježije života naroda sa Korduna.




ZA PREGLED SLIKA SLIKA KLIKNITE NA LINK ISPOD !

=>Pod starim krovovima<=






- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Kolovoz 2012 (4)
Srpanj 2012 (11)
Travanj 2012 (1)
Kolovoz 2011 (8)
Srpanj 2011 (11)
Siječanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (7)
Srpanj 2010 (7)
Travanj 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

window.gdprAppliesGlobally=true;(function(){function a(e){if(!window.frames[e]){if(document.body&&document.body.firstChild){var t=document.body;var n=document.createElement("iframe");n.style.display="none";n.name=e;n.title=e;t.insertBefore(n,t.firstChild)} else{setTimeout(function(){a(e)},5)}}}function e(n,r,o,c,s){function e(e,t,n,a){if(typeof n!=="function"){return}if(!window[r]){window[r]=[]}var i=false;if(s){i=s(e,t,n)}if(!i){window[r].push({command:e,parameter:t,callback:n,version:a})}}e.stub=true;function t(a){if(!window[n]||window[n].stub!==true){return}if(!a.data){return} var i=typeof a.data==="string";var e;try{e=i?JSON.parse(a.data):a.data}catch(t){return}if(e[o]){var r=e[o];window[n](r.command,r.parameter,function(e,t){var n={};n[c]={returnValue:e,success:t,callId:r.callId};a.source.postMessage(i?JSON.stringify(n):n,"*")},r.version)}} if(typeof window[n]!=="function"){window[n]=e;if(window.addEventListener){window.addEventListener("message",t,false)}else{window.attachEvent("onmessage",t)}}}e("_tcfapi","tcfapiBuffer","tcfapiCall","tcfapiReturn");a("_tcfapiLocator");(function(e){ var t=document.createElement("script");t.id="spcloader";t.type="text/javascript";t.async=true;t.src="https://sdk.privacy-center.org/"+e+"/loader.js?target="+document.location.hostname;t.charset="utf-8";var n=document.getElementsByTagName("script")[0];n.parentNode.insertBefore(t,n)})("03c24551-d648-4df2-98f9-2ed3dd7b05a8")})();