[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Ghost rider - TV-world #1 - Blog.hr

Ghost rider
[ # ]

Kad stisnete play, otvorit će se pakao...


[REDATELJ: Mark Steven Johnson ULOGE: Nicolas Cage, Peter Fonda TRAJANJE: 106 minuta]

Još jedan iz lige Marvelovih likova uskoro će zaživjeti na velikom filmskom platnu. Naime, iz radionice „Marvel Comics“, autora „Spider-Mana“, „Bladea“ i „X-Mena“ dolazi novi superjunak – „Ghost Rider“. Riječ je o heroju koji je sigurno poznat obožavateljima stripova. Mnogi ga svrstavaju negdje između mutanta iz „X-Mena“ i „Spidermana“. No, sudeći prema maštovitosti Marvelovih stripova, ovaj će junak imati još neke moći. Osim što ima goruću glavu i ruke iz kojih, prema potrebi, može šikljati plamen, Ghost Rider poznat je i po vrlo velikoj brzini koju može postići na svom motociklu te mogućnošću vožnje uspravno po fasadama zgrada ili po površini vode. Ulogu Ghost Ridera preuzeo je slavni glumac Nicholas Cage. On se pojavljuje kao junak goruće lubanje koji na motoru spašava svijet od Blackhearta, zlog sina demona Mefistofelesa.

Moto-kaskader Johnny Blaze (Nicholas Cage) sklopio je ugovor s mračnom lordom tame Mefistofelesom (Peter Fonda) kako bi uz njegovu pomoć uspio spasiti voljenog oca i svoju ljubav iz mladosti Roxanne (Eva Mendes) od sigurne smrti, prodajući vlastitu dušu. Kad dogovor propadne i djevojka ipak umre, Blaze biva transformiran, razvijajući divlje i natprirodne sposobnosti. Naravno, nakon nekog vremena, dolazi vrijeme za naplatu dugova i Sotona angažira Johnnyja za svoje mutne poslove. Preko dana Johnny je hrabri junak na motoru, a preko noći postaje Ghost Rider, đavolji lovac na demone. Premda je prisiljen izvršavati Mefistofelsove naredbe, Johnny je odlučan u tome da svoje prokletstvo, ali i nevjerojatne moći koje je dobio kao Ghost Rider, iskoristi u plemenite svrhe. U najtežem od svih zadataka taj se superjunak bori protiv zlog Blackhearta (Wes Bentley), Mefistofelsova sina, koji je odlučio otkazati poslušnost ocu želeći preuzeti vlast nad cijelim svijetom.

Kritičari ga mrze, publika ga obožava! Tako bi se ukratko dao opisati trenutni status ovog filma na internetskim listama. Jedan od najvećih siteova koji se bavi filmskom tematikom „Rotten Tomattoes“ ovaj je film pokopao već na početku, a „Cinematical“ ga je također dočekao na nož nazvavši zaplet banalnim, Cageov lik bezveznim, a redatelja Johnsona neupućenim u strip. „Variety“, pak, smatra kako je film loš, ali je zato publika zadovoljna.
- Glavni junak vrlo je slojevit i zatvoren lik. Pokušao sam pronaći neki novi način prikazivanja na koji će on skrivati svoju mračnu stranu od drugih. Nisam želio da bude neki alkoholičar ili ovisan o cigaretama. Smislio sam da on sluša pjesme Karen Carpenter kako bi se opustio i kako bi spriječio ulazak vraga u sebe koji se pojavljuje ako čuje gothic-rock ili sličnu glazbu. Recimo, umjesto „Istrebljivača“, on gleda dokumentarce o čimpanzama. Da bi to bilo što uvjerljivije, i ja sam sve to radio privatno – govori Cage.
S druge strane, uspjeh filma „Ghost Rider“ na samom početku prikazivanja u SAD-u donosi sasvim drukčije statistike. Naime, film je samo u prva četiri dana kao prvi na box-officeu zaradio 51,5 milijuna dolara. Režiju i scenarij ovog akcijskog filma potpisuje Mark Steven Johnson, koji je također režirao i film „Daredevil“, a napisao je i scenarij za film „Elektra“, koji nije baš najbolje prošao u svjetskim kinima.

Čini se kako je ovdje ipak riječ o filmu koji će se svidjeti publici, bilo mlađoj ili onoj starijoj, koja je već ionako navikla na loše ekranizacije stripova. Svakako treba uzeti u obzir i to da je jedan od izvršnih producenata Stan Lee iz Marvela, čije je ime, do sada, jamčilo dobru zabavu.

24.03.2007. , subota, 19:36 [ Ovdje komentiraj (33) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar