[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Prvi radni dan - TV-world #1 - Blog.hr

Prvi radni dan
[ # ]

Paralelne priče o devet sudaca


U prvoj televizijskoj seriji o američkom Vrhovnom sudu, „Prvi radni dan“ („First Monday“, 2002.), glavnu ulogu tumači Joe Mantegna. Serija daje pogled iznutra na jednu od najsnažnijih i najslabije shvaćenih svjetskih institucija – američki Vrhovni sud, koji je otkriven kao nikada do sada u „Prvom radnom danu“. Gledatelji će prvi put imati uvid u prostor unutar debelih i zaštićenih komora u kojima rade muškarci i žene s moći da odluče i presude o životu ili smrti u slučajevima koji utječu na život svih građana. Kroz oči novog pripadnika Joea Novellija i njegovog predanog tima, ova nam serija pokazuje moćne i učene suce kao ljude od krvi i mesa na stajalištima, predrasudama, problemima i ambicijama. „Prvi radni dan“ kopa ispod naslovnica novina kako bi razotkrio lobije i skrivene moćnike koji oblikuju pravdu za sljedeća desetljeća.

Kroz trinaest nastavaka pratit ćemo paralelne priče o devet sudaca koji moraju presuditi o istom slučaju te o ambicijama i makinacijama četvero mladih službenika koji rade za njih. Novelli je kao novi član zapeo između dva tabora – liberalnih i konzervativnih sudaca. Istodobno mladi i entuzijastični službenici poduzimaju dramatične aktivnosti dok istražuju, brifiraju, slažu dopise ili ponekad, kako bi dokazali da su u pravu, preuzimaju ulogu privatnih detektiva.
Novelli i njegovi suradnici već se prvog dana na poslu sreću s teškom dilemom – odobriti ili ne smaknuće maloljetnika osuđenog na trostruko ubojstvo.
Radnja se u svakoj epizodi vrti oko kontroverznih tema ili zakonskih odredaba, a posebnom je čini show unutar showa, čime se objektivno prikazuju obje strane mišljenja. O svakom slučaju izvještavat će i emisija „Curveball“ koju vodi Charles Bierbauer - u stvarnom životu poznat kao bivši CNN-ov reporter.

Dobitnik nagrada „Emmy“ i „Tony“ Joe Mantegna u seriji „Prvi radni dan“ glumi najnovijeg člana Vrhovnog suda, Joea Novellija. I dok se Joe bori sa svojom neodlučnošću i dvojbama, istodobno zna da se uvijek može osloniti na svoj tim mladih i entuzijastičnih službenika, ali i svoju suprugu, koja će mu uvijek dati do znanja svoj stav i mišljenje.
Rođen u Chicagu, Joe Mantegna glumio je na Broadwayu, a debitirao je u mjuziklu „Working“. Nagradu “Tony“ Mantegna je dobio za ulogu u predstavi nagrađenoj Pulitzerom „Glengarry Glen Ross“, a glumio je i u predstavi „Speed The Plow“. Ulogom u „Bleacher Bums“ zaradio je i nagradu „Emmy“. Sa Susan Sarandon glumio je u filmu „Compromising Position“ te još u filmovima „The Money Pit“, „Weeds“, „House of Games“, „Homicide“...
Za ulogu u filmu „This Change“ dobio je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Veneciji. Glumio je u filmovima Woodyja Allena „Alice“ i „Celebrity“. Također, Mantegna je glumio u filmu Francisca Coppole „Kum 3“, filmu Barryja Levinsona „Liberity Heights“, kao i u filmovima „Bugsy“, „Searhing for Bobby Fischer“, „Forget Paris“, „Up Close and Personal“, „Baby's Day Out“, „Airheads“, „Eye For An Eye“...

Joe Mantegna.................... Joe Novelli
James Garner .................... Thomas Brankin
Charles Durnign ................. Henry Hoskins
James McEachin ................ Jerome Morris
Camille Saviola .................. Esther Weisenberg
Gail Strickland ................... Deborah Szwark
James Karen ..................... Michael Bancroft
Stephen Markle ................. Theodore Snow
Lyman Ward ..................... Brian Cha

17.03.2007. , subota, 16:07 [ Ovdje komentiraj (30) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar