[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Snaga pravde - TV-world #1 - Blog.hr

Snaga pravde
[ # ]

Zbog pogrešaka u sustavu, lažnih svjedočenja i aljkavosti porote, stotine nevinih godišnje završi u zatvoru


[„Svako suđenje završi presudom, ali svaka presuda ne završi istinom. Ovo je ono što je porota povjerovala...“]

Tim riječima počinje svaka epizoda nove dramske serije „Snaga pravde“, koja se od 11. siječnja emitira na programu HTV-a. Za razliku od brojnih serija koje govore o onome što je potrebno da bi se nekoga strpalo iza rešetaka, ABC-jeva serija „Snaga pravde“ (In Justice), nadahnuta istinitim pričama, prikazuje nastojanja članova posebnog Nacionalnog projekta za pravdu da se nevine osobe izvuče iz zatvora. Naime, stotine nevinih svake godine završi u zatvoru zbog pogrešaka u sustavu, lažnih svjedočenja ili porota koje ne naprave svoj posao kako treba.
Zbog toga se zatvori pune nevinima, dok su pravi kriminalci slobodni da nastave činiti kriminalna djela. No, nedužni su napokon našli nekoga u koga se mogu pouzdati. To su zaposlenici Nacionalnog projekta za pravdu koji je pokrenula neprofitabilna vladina organizacija. Na čelu projekta su karizmatični odvjetnik David Swain, upitne etike i neupitnog talenta, te njegov najbliži suradnik, bivši policajac, Charles Conti koji se bavi istragama. Njima dvojici u ispravljanju pogrešaka pravosudnog sustava pomažu mlada Brianna i Jon Lemonick, a nedavno im se pridružila i buduća odvjetnica Sonya Quintano.
U tom sasvim novom prikazu proceduralne drame junaci svojim zadacima pristupaju poput slaganja puzzli i njihov je posao rastaviti sliku na djeliće te je ponovno sastaviti na pravi način. Tek tada će uspjeti pronaći istinske krivce i osloboditi nevine.

S obzirom na to da je snimljena samo jedna sezona serije, preostaje nam još desetak epizoda. U sljedećim nastavcima peteročlana ekipa mora se pozabaviti slučajem mladog crnca koji je već šest godina u zatvoru nakon što je optužen za ubojstvo nerođenog djeteta tijekom jedne pljačke, dokazati nevinost mlade žene optužene za ubojstvo starijeg bračnog para, pokušati spasiti bolesnog 20-godišnjaka, optuženog za ubojstvo svećenika, od smrtne kazne, a u nezgodnoj situaciji naći će se kada budu morali dokazati nevinost osuđenog silovatelja. Neki slučajevi bit će povezani i s njihovim privatnim životom. Jon će se nakon ubojstva policajca morati vratiti među bivše kolege. Brianna će se spetljati s muškarcem koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog krađe kutije votke, a Sonyji najteže padne rješavanje jednog slučaja iz prošlosti.

Iako možda na prvi pogled serija asocira na popularni „Zaboravljeni slučaj“ jer je riječ o događajima koji su se zbili u prošlosti, „Snaga pravde“ ima neke svoje adute: slučajevi se obrađuju na drukčiji način, a prikazan je i odvjetnički pogled na svaku situaciju, čega u „Zaboravljenom slučaju“ nema.

Ocjena: 4/5

NE ZABORAVITE komentirati POST SPECIAL: ŠTAFETA koji se nalazi malo ispod, ali pošto pisanje o mom privatnom životu nije tema bloga, danas sam objavio dva posta!

27.01.2007. , subota, 19:23 [ Ovdje komentiraj (29) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar