[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Kosti - TV-world #1 - Blog.hr

Kosti
[ # ]

Ljudsko tijelo ima 206 kostiju...


[Doktorica Temperance Brennan vrhunska je forenzična antropologinja, čija je specijalnost nesvakidašnja sposobnost čitanja tragova u žrtvinim izgorenim, uništenim ili teže oštećenim kostima]

Serija „Kosti“ („Bones“) nova je na programu RTL Televizije, a u dvadeset i dvije epizode, čiji su redatelji Patrick R. Norris i Sanford Bookstaver, uloge tumače Emily Deschanel, David Boreanaz, TJ Thyne, Zack Addy, Michaela Conlin, Eric Millegan i Jonathan Adams.
Kako biste rasvijetlili tajnu ubojstva, ponekad ga morate istražiti „do kosti“. Tim izrazom, po kojem je serija i nazvana, suradnici često nazivaju fantastično domišljatu forenzičarku Temprace Brenan, glavnu junakinju odlične kriminalističke serije, koja če svoj status televizijskog hita, iznimno cijenjenog i među kritikom, zasigurno potvrditi i na našim malim ekranima.

Doktorica Temperance Brennan (Emily Deschanel) vrhunska je forenzična antropologinja, zaposlena u uglednom Institutu „Jeffersonian“, koju policija i druge snage reda često zovu u pomoć pri onim slučajevima ubojstava u kojima standardne metode identificiranja žrtava nisu dovoljne. Naime, Temperanceina specijalnost njezina je nesvakidašnja sposobnost čitanja tragova u žrtvinim izgorenim, uništenim ili teže oštećenim kostima...

Pomalo u raskoraku s modernim svijetom, cinična Temperance najugodnije se osjeća u društvu svojih jednako briljantnih kolega u Institutu, među kojima je i njezina najbolja prijateljica, Angela Montenegro (Michaela Conlin), autorica jedinstvenog softvera koji trodimenzionalnim prikazima poprišta zločine i pomaže njihovom rasvjetljavanju. Uz nju, Temperance najviše povjerenja ima u svoga mladog asistenta Zacka Addyja (Eric Millegan), nekadašnjeg čuda od djeteta, kojem je jednina prepreka u dovršavanju nekoliko doktorata što ih je započeo samo njegov kvocijent inteligencije pravoga genijalca, te u doktora Jacka Hodginsa (TJ Thyne), stručnjaka za insekte i minerale i zaljubljenika u urote. Njihov je šef direktor laboratorija Daniel Goodman (Jonathan Adams), koji njihove usluge posuđuje FBI-u.

Glavnu ulogu tek na prvi pogled smušene doktorice Brennan igra Emily Deschanel, jedna od najvećih Hollywoodskih nada, koju je 2004. godine ugledni magazin „Interview“ uvrstio među šest glumaca i glumica koji najviše obećavaju. Uz uloge u filmovima „Studengora“, „Spider-Man 2“, „Glory Road“ i „Boogeyman“, ostvarila je i gostujuće nastupe u serijama „Law & Order“, „Providence“ i „Crossing Jordan“, ali izvjesno je da će se ulogom Temperance Brennan uvrstiti u prvu ligu nove generacije.
Njezinog partnera igra dobro poznati David Boreanaz, legendarni Angel iz serija „Buffy – ubojica vampira“ i „Angel“, koji uz fizički izgled, što ga čini mamcem za ženski dio publike, posjeduje i rafiniranost nezavisnih produkcija, koju na najbolji način koristi i velikim produkcijama poput ove. Deschanelova i i Boreanaz ispred kamera se izvrsno nadopunjuju, a napetost između likova koje igraju nemoguće je ne osjetiti.

Niz manje poznatih, ali zato odličnih glumaca popratne ekipe, među kojima su TJ Thyne, Zack Addy, Michaela Conlin, Eric Millegan i Jonathan Adams, seriji „Kosti“ osiguravaju status prave ansambl drame, smještene u istraživačke milje.

Ocjena: 4/5

22.01.2007. , ponedjeljak, 00:32 [ Ovdje komentiraj (33) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar