[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] HRT: Serije u 2007. - TV-world #1 - Blog.hr

HRT: Serije u 2007.
[ # ]

Pošto vam se post Serije u 2007. očigledno jako svidio, odlučio sam napisati još jedan, vezan uz nove serije na HTV-u (s obzirom na to da je prošli post bio vezan uz nove serije na RTL-u i Novoj TV.)


Hrvatska televizija odlučila je, kako se čini, ove godine pridobiti još više gledatelja pa je, ako je suditi prema njihovim najavama, poprilično zagrabila iz proračuna i otkupila mnoštvo novih serija. Naravno, u namjeri da zadovolji šire gledateljstvo, na njezina će se dva programa naći i nove sezone već gledanih serijala.
Tako ćemo u „24“ vidjeti što se događalo Jacku Baueru tijekom njegova petog najgoreg dana, zabavit će nas i Monk, neobičan detektiv kojem dan, osim u rješavanju slučajeva, prolazi i u borbi protiv svih mogućih fobija. Forenzičari iz Miamija i Las Vegasa (CSI: Miami i CSI: Las Vegas) također će se vratiti, baš kao i detektivi iz odjela za žrtve serije „Zakon i red“. Zaposlenici „Hitne službe“ će i trinaestu godinu zaredom primati pacijente. Iz liječničke struke vraća se i mrzovoljni dr. House koji, unatoč cinizmu, osvaja TV publiku.

Za smijeh i obiteljske te ljubavne probleme bit će zaduženi stanovnici maloga grada u Connecticutu u kojem žive Gilmoreice, koje će nam pokazati što se kod njih događalo u sedmoj sezoni. Ljubitelji znanstvene fantastike moći će uživati u novim nastavcima “Battlestar Galactice“, a oni koji radije gledaju odnose u Bijeloj kući svoje će vrijeme posvetiti predsjedniku Bartletu i njegovim suradnicima iz „Zapadnog krila“.
Uzbuđenja neće nedostajati ni u novim serijalima koje je HTV otkupio i od kojih je većina novijeg datuma proizvodnje. Još je važnije da će između SF, dramskih, humorističnih i ostalih serijala svaki gledatelj pronaći ponešto za sebe. Na primjer, humoristična serija „What About Brian“ govori o grupici tridesetogodišnjaka i njihovim ljubavima, vezama, promašajima, ali i kaotičnom životu današnjice. S druge strane, serija „In Justice“, nadahnuta je istinitim pričama i govori o odvjetniku Davidu Swainu, koji sa svojim suradnikom, policajcem Charlesom, nastoji ispravljati greške koje je počinio pravosudni sustav. Kada smo već kod odvjetnika, ne smijemo zaboraviti „Boston Legal“, seriju koja je nastala kao svojevrsni spin-off „Pravde za sve“ i čiji je glavni lik odvjetnik Alan Shore, kojeg smo upoznali u posljednjoj sezoni „Pravde“. Alan se zapošljava u odvjetničkoj tvrtki Crane, Poole & Schmidt, gdje mu je šef Denny Crane (William Shatner). Jedna od najbitnijih razlika između ova dva showa jest da odvjetnici „Boston Legala“ do pravde dolaze na sve dopuštene i nedopuštene načine.

Na popisu novih projekata svoje je mjesto našlo i nekoliko showowa tvrtke Universal, a to su „Conviction“, serija o kaotičnim životima mladih odvjetnika s Manhattana i njihovim slučajevima, zatim „Eureka“, SF serijal o najpametnijim Amerikancima koji su odlučili otići u gradić daleko od svijeta, u kojem će za vladu stvarati nove futurističke uređaje, „Angela's Eyes“ o djevojci koja se, zahvaljujući posebnoj sposobnosti otkrivanja laži, zapošljava u FBI-u kako bi pronašla nestale roditelje. Tu su još i „Zakon i red: kriminalne namjere", posljednji izdanak „Zakona i reda“ koji pruža dodatnu dimenziju istražujući velike zločine, ali i perspektive kriminalaca.
Kuća Warner Bros. također će imati prilike predstaviti nekoliko svojih serijala. U „E-Ringu“ će Benjamin Bratt i Dennis Hopper dati javnosti priču koja se skriva iza zidina najčuvanije američke tvrđave, Pentagona, a u „Supernaturalu“ dvojica će braće krenuti u potragu za rješavanjem tajanstvenih događaja i nestanka njihove majke.

Za kraj, tu su i dva hvaljena projekta koja su u Americi već stekla zavidan broj poklonika. Prvi je serija „The Closer“, u kojem Kyra Sedwgwick nastupa u ulozi jedne od vodećih američkih istražiteljica, Brende Leigh Johnson. Riječ je o detektivki koja je bivša agentica CIA-e i koja putuje zemljom, od Atlante do Washingtona, ne bi li razriješila najprioritetnije slučajeve ubojstva, dakle one vezane uz javne osobe. Druga, „Close to Home“, serija je koja skida fasadu sa života u predgrađu te otkriva da se katkad iza mirnih i tihih ulica kriju najstrašniji zločini. Junakinja je Annabeth Chase, mlada i agresivna tužiteljica koja se bavi slučajevima iz njezina kvarta.

Ocjena: 5/5

10.01.2007. , srijeda, 20:34 [ Ovdje komentiraj (23) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar