[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Serije u 2007. - TV-world #1 - Blog.hr

Serije u 2007.
[ # ]

RTL Televizija i Nova TV za sljedeću su godinu pripremile bogat serijski program


U ratu za publiku, RTL Televizija i Nova TV za sljedeću su godinu pripremile podosta zanimljivog stranog serijskom programa. Uz nekoliko novih serija, na obje televizije svjesni su da se gledateljstvo zadržava i stari, prokušanim showowima, pa ćemo tako u sljedećih dvanaest mjeseci imati prilike pogledati i nove nastavke nekih nam dragih serijala.
S RTL-a su najavili dvije nove serije – 13-dijelnu „Dani straha“ (Kidnapped), koja kreće u veljači i, također 13-dijelnu, „Skrivenu metu“ (Vanished), čiji je početak najavljen za slijedeću jesen.
Priča „Skrivene mete“ započinje zagonetnim nestankom Sare Collins, druge supruge senatora Jeffreya Collinsa, koja je nestala usred svečanog prijema. Aganti FBI-ja tijekom istrage nailaze na brojne mračne tajne koje povezuju članove obitelji, ali i sve ostale koji su bili u Sarinoj blizini. U glavnim ulogama su: Gale Harold, Ming-Na, Eddie Cibrian ('Invazija'), Rebecca Gayheart, John Allen Nelson i Esai Morales.
U „Danima straha“ priča se vrti oko otmice maloljetnog sina bogataške obitelji. Zanimljivost ove serije jest da se na situaciju gleda iz svih perspektiva: žrtvine obitelji, žrtve, otmičara, provoditelja zakona, FBI-ja i privatnoga pregovaračkog tima. Svaka sezona serije usredotočena je na jednu otmicu, a svaka jednosatna epizoda kronološki prikazuje događaje koji su se odvijali tijekom istrage.
Kako RTL Televizija najavljuje, na njihovom će se programu naći više novih sezona serija u kojima smo uživali u prethodnim mjesecima, pa se čini kao da ipak igraju sigurno i mnogo više polažu na već pokušane, uspješne showowe. Od novih sezona starih serijala za sada su sigurni popularni 'Zakon braće' (2. sezona), uvijek rado gledani 'CSI: New York' (3. sezona), Lilly Rush i njezini 'Zaboravljeni slučajevi' (4. sezona) te 'Everwood' (4. sezona).
Što se tiče domaćeg programa, šuška se da ćemo na RTL-u u 2007. godini gledati novu hrvatsku telenovelu u dnevnom terminu (naziv zasad nepoznat), kriminalističku seriju (naziv također nepoznat, ali nagađa se da je to „Urota“ i, pokraj 'Bibinog svijeta', još jednu humorističnu seriju.

Za razliku od RTL-a, Nova TV malo se više potrudila oko novih serijala, no neće zaostajati ni sa starima s kojima je, do sada, stekla zavidan broj poklonika. Već s prvim danima nove godine, na njihov program stižu i novi junaci. Prva na popisu je humoristična serija „Svi mrze Chrisa“ (Everybody hates Chris), komičara Chrisa Rocka, koji je na ovaj način pružio urnebesni pogled na vlastito djetinjstvo parodirajući američku mainstream komediju „Svi vole Raymonda“. Serija govori o patnjama Chrisa, klinca iz Brooklyna koji je ubačen kao rijetki primjerak crnca u elitnu bjelačku školu. Kritičari ovaj show uspoređuju s „Malcomom u sredini“ zbog komedije koju tvore odrasli likovi, a centralni lik (čiji je narator Chris Rock) jedina je ozbiljna osoba u kući.
Gledat ćemo i SF seriju „Svemirski prag“ (Threshold) o timu znanstvenika i vojnih stručnjaka koji dolaze u kontakt s tajanstvenim izvanzemaljcima te kriminalističku „Blind Justice“, redatelja Stevena Bochcoa, u čijem se središtu nalazi detektiv Jim Dunbar koji se, unatoč iznenadnom sljepilu, vraća u postaju i uz svog psa Hanka prihvaća nove slučajeve. Posljednja, ali ništa manje važna je dramska serija „First Monday“ koja govori o događajima koji se zbivaju u Vrhovnom sudu SAD-a.
Što se tiče novih sezona, Nova TV i na ovom području vodi, ako ništa drugo, s brojem serijala koji će se nastaviti emitirati. Naravno, na samom vrhu liste nalaze se obavezne „Kućanice“ (novi nastavci stižu već u ožujku!) i „Izgubljeni“, koji će, po već ustaljenom sistemu, prije novih nastavaka, imati i svoju reprizu posljednje sezone. „Uvod u anatomiju još je jedan serijal bez kojeg se ne može, pa ćemo o ljubavi dr. Grey i Patricka Dempseyja slušati i u 3. sezoni.
Četvrta sezona „Navy CIS-a“ ponovno će nam dovesti specijalni istražiteljski tim koji je zadužen za svaki zločin u kojemu postoji tračak sumnje da je povezan s mornaricom ili marincima, a vidjet ćemo i što se u četvrtoj sezoni događa u gradiću „Smallville“. Sestre Halliwell protiv demona će se boriti još jednu, petu sezonu, a za smijeh će ponovno biti zaduženi nezaboravni Will, Grace, Karen i Jack.
Patricia Arquette imat će muke sa snovima i u trećoj sezoni „Medija“. Crnohumornu priču „Dva metra pod zemljom“, o Fisherovima, disfunkcionalnoj obitelji, vlasnicima pogrebne tvrtke u los Angelesu gledat ćemo u čak dvije sezone (4. i 5.), dok će se akcijska serija „Na rubu zakona“, vratiti s petom sezonom.

Ocjena: 4/5

06.01.2007. , subota, 19:06 [ Ovdje komentiraj (39) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar