[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Invazija - TV-world #1 - Blog.hr

Invazija
[ # ]

Oluja dolazi, jesmo li spremni?


-Nova američka znanstveno-fantastična serija ima 22 nastavka
-Invazija je iz prve oduševila hrvatsku publiku jer je prvu epizodu u nedjelju 19. studenoga gledalo više od pola milijuna gledatelja
-Mještani Homesteada ni ne sanjaju da je uragan koji je upravo poharao njihov kraj mnogo više od prirodne nepogode – on je početak opasnog puta u nepoznato

Pretprošle nedjelje, 19. studenoga, na naše su ekrane stigli izvanzemaljci. Riječ je, naravno, o novoj znanstveno-fantastičnoj seriji „Invazija“ (Invasion) koja je preuzela termin koji je držao popularni „Zakon braće“ (koji se btw na naše male ekrane s novom sezonom vraća na proljeće). Serija je nastala prošle godine uz produkcijsku pomoć slavnoga studija Warner Brothers te zahvaljujući autoru i izvršnom producentu Shaunu Cassidyju. Tematika sljedećih 20-ak jednosatnih nastavaka, koje ćemo pratiti nedjeljom i ponedjeljkom u večernjem terminu, jest susret civilizacija, tj. pokušaj razjašnjavanja vječne misterije i neodgovorenih pitanja koja ljudski rod intrigiraju od samih početaka.

Predani američki rendžer Russell Veron otac je dvoje djece, Jesseja i Rose, od čije se majke, dr. Mariel Underlay, razveo prije nekoliko godina. Upravo očekuju i treće dijete, s novom suprugom, mjesnom televizijskom novinarkom Larkin Groves. Russell i njegova partnerica Mona Gomez niti ne sanjaju da će veliki uragan, koji je upravo poharao njihov kraj, biti nešto mnogo više od još jedne strašne prirodne nepogode – početak drugog i opasnog puta u nepoznato. Uvijek skeptičan prema paranoidnim teorijama zavjere svog zeta Davea, Russell će biti primoran detaljno preispitati svoje stavove kada se u maloj zajednici zareda cijela serija bizarnih događaja.
Osim Roseine tvrdnje da je vidjela stotine svjetala kako plutaju prema vodi i činjenica da pronalaze gole ljude i bez ikakvog sjećanja na događaje tijekom oluje, Russell će početi sumnjati u sve što je dotad znao. No, dok se gradić Homestead oporavlja od posljedica i ništa se više ne čini onakvo kakvo doista jest, šerif Tom Underlay, novi Marielin muž, povukao je čudan potez naredbom da se cijelo područje stavi u karantenu, pa Russell na svoju ruku počne istraživati prave uzroke. Iznenada se nađe u pravoj borbi za opstanak svoje zajednice, život svoje obitelji, a možda i cijele ljudske rase.

„Invazija“, napeta priča o obitelji koja se ni kriva ni dužna nađe u samom središtu urote čiji je clj skriti izvanzemaljske aktivnosti u floridskim močvarama Everglades, serija je kojom će odani obožavatelji žanra znanstvene fantastike zasigurno će doći na svoje jer je zaplet promišljen do najsitnijeg detalja, a rasplet je nemoguće odgonetnuti, unatoč brižno postavljenim signalima.
Iako je serija namijenjena gledateljima dovoljno strpljivima za iščekivanje središnje tajne serije i kroz nekoliko sezona, sudbina ovog projekta nije bila baš blistava. Naime, nakon što je kuća ABC ukinula snimanje, mreža CW Network razmišljala je o preuzimanju, ali odustali su kada su doznali troškove produkcije.

U glavnoj ulozi sumnjičavog Russella je Eddie Cibrian za kojim je cijeli niz gostujućih uloga u serijama kao što su „Beverly Hills 90210“, „Sabrina – mala vještica“ i „Školsko zvono“, ali i zapaženiji nastupi u „Third Watch“ te sapunici „Sunset Beach“.
Među ostalim glumcima ističe se William Fichtner (šerif Tom Underlay), poznat iz hollywoodskih hitova kap što su „Pearl Harbor“, „The Longest Yard“ i „Pad Crnog jastreba“, a ostatak ekipe zaokružuju manje poznati televizijski glumci Kari Matchett, Lisa Sheridan, Tyler Labine, Alexis Dziena, Evan Peters, Ariel Gade i Aisha Hinds.

Ocjena: 4,2/5

26.11.2006. , nedjelja, 20:05 [ Ovdje komentiraj (5) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar