[ Blog je zatvoren od 26.1.2008. Ne zaboravite na TV-forum, Forum o Zabranjenoj ljubavi te moj drugi blog! ] Slučajni partneri i Uvod u anatomiju - TV-world #1 - Blog.hr

Slučajni partneri i Uvod u anatomiju
[ # ]

Ah, onaj poljubac...


Godine 1985. nitko nije ni čuo za Waltera Brucea Willisa, 30-godišnjeg konobara i barmena koji se nadao glumačkoj karijeri. Iste te godine 5 godina starija Cybill Shepherd, nekad teen Miss Amerike, manekenka, ljubavnica Elvisa Presleyja i partnerica Roberta De Nira u „Taksistu“, pokušavala se vratiti iz zaborava. Ujedinila ih je serija „Slučajni partneri“.

ABC je zaposlio scenarista Glenna Gordona da im stvori seriju u kojoj će glavne face biti jedna žena i jedan muškarac, oboje detektivi. Odmah se znalo da će Cybill biti ta cura, dok je za muški lik raspisana audicija. Prijavilo se oko 3000 kandidata, posljednji kojeg su procjenjivali imao je punkersku frizuru, vojničke hlače i tri rinčice i zvao se Bruce Willis.
Cybill, dakle, glumi Madeyln „Maddie“ Hayes, bivšeg modela čije bogatstvo pronevjeri njezin računovođa, a njoj ostaje samo mala detektivska agencija, koju je svojedobno kupila iz poreznih razloga. Agencijom vlada David Addison – to bi bio Bruce – ciničan alkoholu sklon istražitelj. Njemu se nimalo ne svidi Maddiena želja da proda posao pa je nagovori da mu se u agenciji pridruži kao partnerica...

“Slučajni partneri“ su od Willisa napravili megazvijezdu, no ono što je najviše držalo pažnju gledatelja u prve od pet sezona jest odnos ljubavi između glavnih likova. U pilot-epizodi strast između Maddie i Davida nije odmah naglašena, ali se u kasnijim epizodama toliko razbukta da je publika do kraja druge sezone, kad se njih dvoje konačno poljube, sjedila na rubu stolca/fotelja/kauča u napetom iščekivanju.

Cybill i Bruce jesu dobri glumci, ali se mnogo te glumljene strast prenijelo iz njihova odnosa na snimanju: tabloidi su redovito izvještavali o svađama između njih dvoje, kao i sukobima sa scenaristom Caronom, koji ih je morao natjerati da po jednoj epizodi izgovore trostruko više dijaloga nego u prosječnoj seriji s jednosatnim epizodama. Sve je to znalo silno odužiti snimanja pa ni jedna sezona „Partnera“ nema više od 18 epizoda (inače se snima 22-24 epizode), a pauze između nastavaka, i to ne one ljetne ili zimske, znale su trajati i po više od mjesec dana pa je ABC često morao vrtiti reprize.

Od trenutka kad Maddie i David spavaju zajedno, sve je krenulo nizbrdo: Bruce je slomio rame, Cybill je rodila blizance, svađe su bile sve glasnije (Cybill je javno izjavila kako Bruce postaje nepodnošljiv otkako se proslavio), scenarij je gubio dah pa su četvrta i peta sezona ostale bez velikog dijela gledatelja, da vi serija onda bila posve ugašena.

Ocjena: 3/5

Uvod u anatomiju:

Ni u medicini ne postoji crno-bijeli svijet. Za njih svijet dolazi u mnogo nijansi sive boje.


Vladare TV ekrana „Kućanice“ i „Izgubljene“ napokon je stigla serija koja im je svojim uspjehom doslovce za petama. To je serija „Uvod u anatomiju“, koju gledamo na Novoj TV od 4. rujna, svaki dan od ponedjeljka do petka. Ovogodišnji „Emmyji“, međutim, dovode je i korak ispred spomenutih serija. „Anatomija“ je sa čak jedanaest nominacija za „Emmy“ rekorder gledanosti s nevjerojatnih 38 milijuna gledatelja. No, tu nije ni blizu kraj. „Uvod“ je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg „Superbowla“.

Meredith Grey (Ellen Pompeo) je stažistica prve godine na kirurgiji u bolnici Seattle Grace, najtežeg medicinskog programa zapadno od Harvarda. Do jučer su ona i kolege Cristina Yang (Sandra Oh), Isobel Izzie Stevens (Katherine Heigl), George O'Malley (T.R. Knight) i Alex Karev (Justin Chambers) bili studenti, a već danas su liječnici. U njihovom svijetu praksa može odlučivati o životu i smrti, a istodobno moraju naučiti kako se nositi s usponima i padovima vlastitog života. Petero stažista nastoje izgraditi i sačuvati prijateljstvo u jednoj od najstresnijih i natjecateljski nabijenoj atmosferi.
Meredithine medicinske ambicije zasjenit će tajna o nezinoj majci, istaknutoj kirurginji koja se bori s teškom bolešću. Cristina je izrazito kompetitivna i ambiciozna, kloni se prihvaćanja bilo kakvih usluga i pomoći, jer nastoji sve postići vlastitim snagama. Isobel, zvana Izzie, djevojka je iz provincije koja je odrasla u siromaštvu. Iako se odškolovala zahvaljujući manekenstvu, još se bori sa stjecanjem samopouzdanja. George je drag, ali nesiguran dečko iz susjedstva koji uvijek uspijeva reći ili napraviti nešto pogrešno u pogrešno vrijeme...

„Uvod u anatomiju“ je serija s elementima drame i komedije. Dramske dijelove stvara intenzitet medicinske prakse koji graniči s neljudskosti, a komične dijelove zabavni, seksi i bolni dijelovi privatnih života čiji će vlasnici spoznati da čak ni u medicini ne postoji crno-bijeli svijet. Za njih svijet dolazi u mnogo nijansi sive boje.

Ocjena: 4/5

16.10.2006. , ponedjeljak, 21:19 [ Ovdje komentiraj (9) ] Posjeti forum

<< Arhiva >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Toliko vas je bilo od 15.05.2006!

10 najkomentiranijih postova

  • 01. Dora 2007. (83)
    02. Puna kuća (46)
    03. Zvjerinjak 'Zabranjene ljubavi' (39)
    04. Anin dvostruki život (38)
    05. Velike greške Običnih ljudi (36)
    06. Sam u kući (34)
    07. Juhuhu (33)
    08. One Tree Hill (32)
    08. Policijska patrola (32)
    09. Kosti (31)
    09. Will i Grace i Dadilja (31)
    10. Prvi radni dan (30)
    10. Lovci na natprirodno (30)

    TV-program


Blog kalendar