TV blog

< prosinac, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

RSS feed TV bloga

Ukloni/prikaži komentare

Napomena: komentare na tekstove mogu pisati i oni koji nemaju blog (ostavite prazna polja „Korisničko ime“ i „Lozinka“).

Čemu ovo služi, a još i ne radi?!?

Zemaljska, kablovska i satelitska TV i radio, štampani mediji i komentari onoga što oni donose

Hiper(bez)veze

najbolja SatTV stranica u Ex-Yu
forum o SatTV
elitesecurity forum
kablovski forum

Saučesnici

Banda plaćenička ;)
Stanovnik pustog ostrva
Umetnička duša
Blesava brbljivica

Svađajte se s autorom



Brojač



Song of the moment

Com'e' Straordinaria La Vita
Dolcenera

Ci sono momenti
che passano in fretta
e il tempo che vola
sa di sigaretta.

Ci sono momenti
che pensi alla vita
ed altri in cui credi
che e' proprio finita.

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da prendere un treno
andare lontano e lasciare tutto com’e'
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e', coi suoi segreti, i sorrisi, gli inganni

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da crederci ancora
provare a lottare e dare il meglio di te
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e',
che ti fa credere, amare e gridare

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

Ieh ieh ieh
ieh ieh ieh
ieh uohohohohohou

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E mi viene da ridere
e mi viene da vivere!
Eh!

srijeda, 28.12.2005.

SBB pokreće satelitski paket

Logotip SBB-ove satelitske platforme „Total TV“ SBB, ubedljivo najveći kablovski operater u Srbiji na konferenciji za štampu u utorak najavio je za februar početak emitovanja sopstvene satelitske platforme i tako potvrdio nezvanične vesti koje su procurile još pre petnaestak dana. SBB će paket koji bi trebalo da pokrije Srbiju, a možda i Makedoniju, BiH i Hrvatsku, reklamirati pod nazivom TOTALTV (pozdravio ih Stefan Raab). Najavljeno je da će ga činiti približno podjednak broj domaćih i lokalizovanih stranih kanala (11 domaćih, 12 stranih i 3 kanala „za odrasle“), kao i da će biti osetno jeftiniji od sličnih paketa iz susednih zemalja. Više tehničkih detalja biće poznato u januaru, a najavljeno je da će korisnici moći da biraju između većeg broja paketa.

SBB je najavio i proširenje svoje kablovske ponude kanalima Film+, Sport klub, HBO i lokalizovanom verzijom dečjeg kanala Nickelodeon već od januara. Kanali Film+ i Sport klub već postoje u Mađarskoj, ali će njihov vlasnik, mađarska firma IKO Kábeltv Kft, za srpsko tržište napraviti posebne verzije. Srpska verzija Sport kluba bi, po rečima gospodina Šolaka, trebalo da prenosi gomilu sportskih događaja (utakmice fudbalskih klubova Manchester United, Chelsea i Barcelona, brazilsku i francusku fudbalsku ligu, NBA ligu, Evroligu u košarci, italijansku odbojku, ATP teniske turnire, Indy Car trke itd). Takođe je potvrđena već odranije poznata vest da se PayTV filmski kanal HBO (poznat po serijama The Sopranos, Sex and The City i Six Feet Under) proširuje na Srbiju i Crnu Goru. Naime, Savet za radio i televizijsko emitovanje Češke republike na svom zasedanju 6. i 7. decembra dozvolio je HBO-u, koji je registrovan u Češkoj da svoje polje emitovanja proširi i na Srbiju i Crnu Goru. Klinci će svakako uživati uz prvi na srpski sinhronizovani strani dečji kanal, a to će biti Nickelodeon (kanal čiji je zaštitni znak Sunđer Bob Kockalone).

Neke stvari koje prvi čovek SBB-a nije spomenuo na konferenciji za štampu ipak su prilično sigurne: paket će se emitovati preko satelita Eutelsat W2 (16° istočno), koji je jedan od jeftinijih i na njemu se nalaze uglavnom albanski i bugarski kanali. Koristiće se sistem zaštite (kodiranja) NDS/Videoguard koji nije probijen i čiji su najpoznatiji korisnici SKY UK i SKY Italia. Pošto se paket emituje preko nepopularnog satelita, SBB će pretplatnicima uz prijemnik morati da distribuira i monoblok LNB (dva konvertora u jednom kućištu) koji će im omogućiti da pored prijema satelita W2 uhvate i najpopularniji evropski satelit Hotbird na 13° istočno.

Na ovaj način SBB omogućava da i oni stanovnici Srbije do kojih kablovska nikada neće stići jer ne stanuju u gusto naseljenim krajevima mogu da uživaju u velikom izboru kanala, ali i ugrožava nameru hrvatske platforme SeeMore da se etablira u Srbiji. SBB ima prednost zbog većeg broja kanala (SeeMore u svojoj punoj ponudi nudi svega 10 kanala po paprenoj ceni od 1652 kune ili oko 19.000 dinara godišnje), ali i nedostatak zbog toga što se emituje na lošijem satelitu i što zbog retko korišćenog (usled skupoće, ali zato kvalitetnog) sistema zaštite ne može u svoj paket da dodaje kanale koji se emituju na drugim transponderima (SeeMore npr. ne emituje Eurosport i Eurosport 2 na svojim transponderima, jer oni već postoje na Hotbirdu).

Ono što se još uvek ne zna jeste da li će SBB uspeti da namami sve bitnije zemaljske televizije da uđu u ovaj paket. Iako je za domaće kanale predviđeno čak jedanaest mesta, a ne bih baš rekao da ih se ni blizu toliko kvalitetnih može skupiti, lako se može desiti da neka od velikih televizija (RTS, Pink, BK ili B92) odbije da učestvuje u ovom projektu i na taj način u izvesnoj meri poremeti SBB-ove planove.

U svakom slučaju, sledi ekspanzija satelitske televizije u Srbiji, a jučerašnji će dan ostati zapisan kao jedan od značajnih datuma u istoriji srpskih telekomunikacija.
- 05:00 - a šta ti misliš (1) - pretvori u hardver - link na ovaj post

<< Arhiva >>