TV blog

< lipanj, 2005 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

RSS feed TV bloga

Ukloni/prikaži komentare

Napomena: komentare na tekstove mogu pisati i oni koji nemaju blog (ostavite prazna polja „Korisničko ime“ i „Lozinka“).

Čemu ovo služi, a još i ne radi?!?

Zemaljska, kablovska i satelitska TV i radio, štampani mediji i komentari onoga što oni donose

Hiper(bez)veze

najbolja SatTV stranica u Ex-Yu
forum o SatTV
elitesecurity forum
kablovski forum

Saučesnici

Banda plaćenička ;)
Stanovnik pustog ostrva
Umetnička duša
Blesava brbljivica

Svađajte se s autorom



Brojač



Song of the moment

Com'e' Straordinaria La Vita
Dolcenera

Ci sono momenti
che passano in fretta
e il tempo che vola
sa di sigaretta.

Ci sono momenti
che pensi alla vita
ed altri in cui credi
che e' proprio finita.

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da prendere un treno
andare lontano e lasciare tutto com’e'
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e', coi suoi segreti, i sorrisi, gli inganni

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E ti viene da vivere
e ti viene da piangere
e ti viene da crederci ancora
provare a lottare e dare il meglio di te
che qui non e' facile
e ti senti fragile
eh qui dove tutto quello che conta e' quello che senti
e sentire com’e', sentire com’e'…

Com’e' straordinaria la vita
com’e',
che ti fa credere, amare e gridare

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

Ieh ieh ieh
ieh ieh ieh
ieh uohohohohohou

Com’e' straordinaria la vita
che un giorno ti senti come in un sogno
e poi ti ritrovi all’inferno

Com’e' straordinaria la vita
che non si ferma mai
si! Non si ferma mai!

E mi viene da ridere
e mi viene da vivere!
Eh!

ponedjeljak, 27.06.2005.

Veliki koncert u dva grada

Pevač „Prljavaca“ Mladen Bodalec u Zagrebu i publika u Splitu Sinoć su u Splitu i Zagrebu održani paralelni koncerti pod sloganom „ZG - 380 - ST“ povodom otvaranja autoputa A1 Zagreb—Split dužine 380 km. Koncerti su trajali tri sata, a izvođači sa kontinenta i iz Dalmacije su se izmešali pa su u Zagrebu nastupali Oliver Dragojević, Boris Novković, Dino Dvornik sa svojim starim hitom „Ti si mi u mislima“, Colonia, Ivana Banfić, Jasmin Stavros, Massimo, Tony Cetinski, Magazin i drugi a iz Splita Parni Valjak, Giuliano, Mišo Kovač, Vanna, Marijan Ban (ex Daleka Obala, neka vrsta hrvatskih Pogues), Nina Badrić koja je pevala „Čarobno jutro“, Tedi Spalato, odličan bend The Beet Fleet (TBF) sa svojim hitom „Nostalgična“ i Miroslav Škoro. Za kraj su iz Zagreba svi slušali Prljavo Kazalište sa pesmom „Lupi petama, reci evo sve za Hrvatsku“ (na slici je Mladen Bodalec, pevač „Prljavaca“), pa iz Splita Gibonnija koji je otpevao „Činim pravu stvar“ i „Zlatne godine“, da bi zatim ponovo iz Zagreba stiglo „Mi plešemo cijeli dan i noć“. Fešta je ipak završena u Splitu /nima Splita do Splita :-) / tako što je Oliver Dragojević posle svog nastupa u Zagrebu seo u auto i novom saobraćajnicom se za tri sata dovezao u Split gde je sa Gibonnijem i klapom Cambi izveo pesmu Cesarica.

Naravno, cela stvar nije mogla proći bez političara, pa su se tako gradonačelnici oba grada i premijer Sanader pojavili na bini u Splitu, a negde na polovini koncerta videli smo i spektakularni vatromet sa novootvorenog mosta u Skradinu. Veče je proteklo u veseloj atmosferi, a voditelji (kojih je bila gomila i u ZG (Mirko Fodor, Zlatko Turkalj Turki, Davor Dretar Drele i Barbara Kolar) i u ST (Daniela Trbović, Joško Lokas, Željko Pervan) su se međusobno prozivali i terali publiku da viče slogane tipa „Idemo na more“ (Zagrepčani) i „Mi smo na moru“ (Splićani). Najotkačenije nastupe imali su Tony Cetinski koji se verao po konstrukciji bine i legendarni Gibonni koji je oteo kameru od snimatelja i počeo da snima publiku istovremeno pevajući.

Sve u svemu, veliki događaj (otvaranje puta kojim će se moći za tri sata stići od Zagreba do Splita za koji su neki dali i svoju poslednju paru) pratio je i veliki koncert sa učešćem gotovo cele hrvatske estrade.
- 01:10 - a šta ti misliš (2) - pretvori u hardver - link na ovaj post

nedjelja, 26.06.2005.

Way to go, HRT

Lančana reakcija na HRT1 HRT1 je u subotu uveče u udarnom terminu emitovao film „Lančana reakcija“ (Chain Reaction) iz 1996. godine sa Kijanuom Rivsom (Keanu Reeves) i Morganom Frimanom (Morgan Freeman) u glavnim ulogama. Radi se o akcionom trileru koji govori o pronalaženju načina za iskorišćenje energije iz vode i zaveri koja usledi kako bi se sprečio svet da uživa u tom pronalasku. Međutim, to nije razlog zašto pišem o ovome, već činjenica da sam već bio „pečen“ da odgledam taj film, ali sam ipak odlučio da proverim njegov kvalitet na Internetu, na jednom od najrelevantnijih filmskih sajtova Rotten Tomatoes. I tamo sam otkrio nešto vrlo zanimljivo: film od 19 recenzija iz različitih izvora (i jednu hrvatsku među njima) nema nijednu pozitivnu! Dakle, onaj ko je u ime HRT-a kupio i stavio ovaj film u prime time termin, mora da je veliki magarac koji nikada nije čuo za Internet (a uz njega je to isto i novinar koji je tom filmu dao četiri zvezdice u Večernjakovoj recenziji!). Inače, da bi se film ocenio dobrim na sajtu Rotten Tomatoes, potrebno je da ima barem 60% pozitivnih recenzija.
Ako ste psovali HRT sinoć, sad bar znate gde da se informišete o kvalitetu filmova koje emituju.
- 18:47 - a šta ti misliš (1) - pretvori u hardver - link na ovaj post

Budva 2005.

Tijana Dapčević sa titovkom Ovogodišnji Budvanski muzički festival trajao je tri večeri (dva polufinala u četvrtak i petak i finale u subotu) na Trgu slikara. U četvrtak je specijalni gost koji je održao mini-koncert posle takmičarskog dela bio Boris Novković (koga smo pre dve nedelje mogli gledati i u emisiji sa šlagerima, a koju uglavnom prate penzioneri, Lustige Musikanten /Veseli muzikanti/ na drugom nemačkom kanalu ZDF), a u petak beogradski etno-muzičar Sanja Ilić sa svojim bendom Balkanika. Sanja Ilić je bio i predsednik četrnaestočlanog žirija finalne večeri (petnaesti član žirija bili su glasovi publike, što je još manji uticaj nego na Evropesmi/europjesmi), na kojoj su nastupili, između ostalih, Seid Memić Vajta (opet u skandalozno šarenom sakou) sa crnogorskom grupom Makadam i pesmom „Crnogorka“, Madam Piano sa svojim ličnim Italijanom Frankom Mazijem (Franco Masi), koja je pesmom Un incontro per sempre/Jedan susret zauvek neuspešno pokušala da ponovi „uspješnicu“ Eternal love, zatim narodnjak koji kreće zabavnjačkim stopama svoje ćerke — Dragan Kojić Keba čiju pesmu „Sanjam“ je komponovao srpski ministar finansija Mlađan Dinkić, Goca Tržan za koju su pesmu „Znam ja da si tu“ napisali Jelena i Žika iz grupe Zana, u Hrvatskoj odavno zaboravljeni, ali u SCG popularni Sandi Cenov sa jednom Beograđankom i jednom Čačankom u pratnji, drugoplasirana iz Herceg-Novog 2003. Aleksandra Radović, zatim Tijana Todevska-Dapčević sa titovkom na glavi i prigodnom jugonostalgičnom poskočicom „Sve je isto, samo njega nema“ čiji refren sadrži stih „opet Dugme okupio Brega“ (a pominju se još i Villa Maria i pruga Brčko—Banovići), Makedonka Aleksandra Pileva sa pesmom „Sonce i mesečina“ koja je pobedila na televotingu, ali izgubila zbog žirija i publike kao makedonski predstavnik za Evroviziju ove godine, vrlo dobra Crnogorka Andrijana Božović, Jelena Jevremović, Saša Vasić i mnogi drugi.

Glasanje je bilo organizovano u evrovizijskom stilu (bodovanje od 1—8, 10 i 12), a trka između Aleksandre Radović i Tijane Dapčević bila je neizvesna praktično do samog kraja. Ipak je pobedila Dapčevićka, koja je dobila i nagradu za interpretaciju (nosi ime Davorina Popovića), najbolji tekst je imala pesma Aleksandre Milutinović (komponovala i „Jutro“ Jelene Tomašević) „Karta za jug“ koju je otpevala Aleksandra Radović, a nagradu za mediteranski zvuk dobio je Narcis Vučina za pesmu „Crnogorka“ koju su izveli Vajta i Makadam. Specijalni gosti finalne večeri bili su đetići iz benda „No name“.

Od ostalih zanimljivosti vredi pomenuti sarkastičan komentar Tatjane Vojtehovski-Stevanov koja je u ime Pinka bila član žirija i koja je poene Kebi dala uz komentar „pohvale mladom pevaču, vreme radi i za njega i za njegovog autora“, prisustvo u žiriju Žane Gardašević koja je vodila onu katastrofu od Montevizije i lep ali praktično prazan sajt festivala.
- 18:42 - a šta ti misliš (3) - pretvori u hardver - link na ovaj post

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>