Rotkva crna priprema - Stvarne djevojke

četvrtak , 27.12.2018.

Crna rotkva










Click here: Rotkva crna priprema






Povoljan odnos minerala, posebno kalijuma i natrijuma, stvara diuretičko delovanje, omogućavajući odstranjivanje suvišne vode i holesterola iz organizma. Crna rotkva Crna rotkva je velicine repe, sa crnom kozom i belim unutrasnjim delom.



rotkva crna priprema

Zatim naliti supu od povrća i kuvati pet minuta. Od tada do danas, objavili smo više od 1. Za žene je rotkva od velike važnosti, jer zadovoljava potrebe organizma za mineralima i enzimima i na taj način utiče na podmlađivanje.



rotkva crna priprema

Crna rotkva - Domaca crvena rotkvica Domaca crvena rotkvica Raphanus sativus je nisko kaloricna biljka tako da je u doba drevnih Egipcana bila vazan deo faraonove dijete.



rotkva crna priprema

Domaca crvena rotkvica Domaca crvena rotkvica Raphanus sativus je nisko kaloricna biljka tako da je u doba drevnih Egipcana bila vazan deo faraonove dijete. Zbog svojih lekovitih svojstava crvenom rotkvicom hranili su i radnike piramide kojima je bilo neophodno obezbediti dobro zdravlje. Zatim, rotkvica je kao lekovita i zdrava hrana bila visoko cenjena u staroj Grckoj, Kini, Japanu, pa i danas je na dobrom glasu. Crvena rotkvica je dobar izvor C vitamina i antioksidansa a evo i koje su sve prednosti upotrebe ove biljke. Osobe sa osetljivim zelucem trebaju biti obazrive sa upotrebom rotkvice jer se tesko vari. Crna rotkva Crna rotkva je velicine repe, sa crnom kozom i belim unutrasnjim delom. Narodna medicina crnu rotkvu najcesce preporucuje kao lek za jetru i zuc. Znaci poznato je da ova rotkva podstice proizvodnju zuci, povecava protok u zucnoj kesi, ispira i razlaze nagomilani kamenac u zucnoj kesi. Crna rotkva ima i antibakterijsko dejstvo, popravlja apetit, a koristi se i kao lek za reumu, bronhitis i kasalj. U ishrani se crna rotkva najcesce upotrebljava kao salata a da bi sacuvala svoja lekovita svojstva ne treba je ni malo soliti. Za lecenje bolesti zuci upotrebljava se sok od crne rotkve, priprema se tako sto se prethodno oljustena rotkva narenda, ostavi malo da odstoji i nakon toga iscedi. Potrebno je piti oko 1 dl soka dnevno, podeljeno u tri doze, ujutru u podne i uvece. Nakon 5 dana napraviti pauzu od 3 dana, pa nastaviti. Da bi se postiglo potpuno izlecenje kada je u pitanju razbijanje kamena u zuci obicno je potrebno duze vreme. Jedan od nacina na koji se dobija sok je da se crna rotkva nozem izdubi i u nju stavi med. Nakon nekog vremena sok iz rotkve bi trebao sam da se izdvoji. Osobe koje imaju problema sa bubrezima kao i oni sa cirom na zelucu ili dvanaestopalacnom crevu ne bi trebali da upotrebljavaju sok od crne rotkve. Seme crne rotkve upotrebljava se za lecenje gljivicnih oboljenja koze. Svi tekstovi objavljeni na sajtu prikupljeni su sa najboljom namerom. O svakom pitanju, predlogu ili informaciji iz tekstova pre primene terapije konsultujte lekara. Nemojte da odlažete odlazak lekaru ili da se oglušite o prepisanu terapiju zbog informacija procitanih na našem sajtu. Medicina veoma brzo napreduje u novim saznanjima.



Salata od rotkve Recept
Primjena: Uzimajte po žlicu sirupa triput na dan. Rotkvica je danas jedna od najpopularnijih vrsta povrća na svijetu. Njeno latinsko ime Raphanus sativus doslovno znači kultivirani kupus. U manjim količinama ima i magnezijuma, sumpora, bakra, kobalta, cinka i fluora, sumpornog ulja rafanola, vitamina i drugih korisnih sastojaka. Sok se pije četiri do pet dana, nekoliko puta dnevno uzima se kašičica do dve, a ukupno 1 do 1,5 dl. Jedan od nacina na koji se dobija sok je da se crna rotkva nozem izdubi i u nju stavi med. Posoliti i pobiberiti, te ostaviti u frižideru da se malo ohladi. Nakon toga pravi se pauza 2,3 dana, pa se postupak ponavlja da bi se ljekovito djelovanje ispoljilo u punoj mjeri. Osobe s upalom želuca, čirom na dvanaestercu i oboljelim bubrezima na ovu namirnicu bolje da zaborave, jer za njih može biti kontraindicirana. Cvetanje kreće u drugoj godini. Istraživaći su otkrili da je ekstrakt crne rotkve učinkovit u povećanju enzima detoksifikacije kod jetre pogođene rakom. Crna rotkva je povrće, karakterističnog oštrog mirisa i ljutkastog ukusa, ima brojna lekovita svojstva.

[Poze u vođenju ljubavi slike|Upoznavanje siteovi hrv besplatni|Kutak za odrasle]






Oznake: rotkva

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.