Knjižnice grada Zagreba - Pronađi pratnju

petak , 28.12.2018.

Katalog.kgz.hr










Click here: Knjižnice grada Zagreba






Knjižnice grada Zagreba također se brinu za nekoliko specijaliziranih zbirki: zavičajnu zbirku Zagrabiensiu, zbirku rijetkih knjiga i rukopisa RARA, zbirku vrijednih starih zagrebačkih izdanja periodike, zbirku audiovizualne građe i zbirku elektroničkih publikacija. Svoje slobodno vrijeme možete provoditi prelistavajući časopise za mlade, igrajući društvenu igru ili koristeći internet. Odluka o pravu na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu od rođenja do kraja kalendarske godine u kojoj navršavaju 15 godina donesena je na sjednici zagrebačke Gradske skupštine od 20. Uz beletristiku i znanstveno-popularne knjige, lektire, slikovnice, stripove i časopise za djecu i mlade, djeci je na raspolaganju i bogata referentna zbirka.



Knjižnice grada Zagreba

Kontinuirano provodimo programe male igraonice, pričaonice i igraonice na njemačkom jeziku. Za osiguranu dostupnost informacija i publikacija, Knjižnice grada Zagreba imaju stručno organiziranu informacijsku službu za korisnike, koja po riječima ravnateljice Bastić, usmenim savjetima, preporukama, elektroničkim putem te tiskanim uputama i publikacijama pomaže korisnicima. Prostor Čitaonice Kustošija galerijskog je tipa.



Knjižnice grada Zagreba

Katalog.kgz.hr - U njemu je tijekom cijele godine moguće razgledati postave likovnih te studijskih izložbi raznih kulturnih i edukativnih sadržaja, namijenjenih prvenstveno najširoj korisničkoj populaciji gradske četvrti Kustošija, kao i svim zainteresiranim građanima.



Knjižnice grada Zagreba

Radno vrijeme školske knjiľnice Ponedjeljak 10. Školska knjiľnica je mjesto u kojem se pohranjuje, čuva i stručno obrađuje te daje na korištenje knjiľna i neknjiľna građa, sastavni je dio odgojno- obrazovnog procesa. Ona pruľa obavijesti i spoznaje bitne za uspješno uključivanje u suvremeno društvo koje se temelji na znanju i informacijama. Školska knjiľnica omogućuje učenicima stjecanje vještina za cjeloľivotno učenje, razvija njihovu maštu i pomaľe im da postanu odgovorni građani! Bonton u knjiľnici Poštuj kućni red i potrudi se biti tiho! Pazi na knjigu i ne šaraj je! Ne trgaj listove i ne izrezuj slike! Ne potcrtavaj dijelove knjige! Vrati knjigu čim si je pročitao! Pazi na rok vraćanja! Tijekom posljednje dvije godine djelomično je obnovljen knjiľni fond u skladu sa nastavnim planom i programom te potrebama HNOS-a iz donacija pravnih I fizičkih osoba. Trenutno naša knjiľnica ima 2388 naslova dječje knjiľevnosti, 165 naslova beletristike, te 244 znanstvena naslova.



Razgovori sa suradnicima Knjigom do krova
Najbrojniji korisnici su studenti koji prostor često koriste i za učenje putem vlastitih prijenosnih računala, za čije priključivanje postoje priključci u podu čitaonice. Izrada kataloga je započela u svibnju 2009. Kutić slikovnica otvoren je tijekom cijelog radnog vremena Knjižnice i posebno je mjesto u dječjoj knjižnici na kojem predškolska i mlađa školska djeca nalaze literaturu za sebe. Čitaonica s 12 mjesta pruža dobre uvjete za rad a članovima su na raspolaganju dnevne novine i časopisi. Hrvatski centar za dječju knjigu osnovan je u Knjižnicama grada Zagreba 1993. Referentna zbirka obuhvaća enciklopedije, leksikone, rječnike jednojezične, višejezične, stručne, biografske , bibliografije, adresare, imenike, almanahe, godišnjake, atlase, vodiče i dr. Studijskom čitaonicom koriste se članovi uz predočenje članske iskaznice, a građa čitaonice ne posuđuje se izvan prostora knjižnice. Zbirka BDI Bibliotekarstvo-Dokumentacija-Informacija specijalna je zbirka namijenjena knjižničarima i sastavni je dio Matične službe Knjižnica grada Zagreba. Izdvojeni dio fonda čine Engleska zbirka beletristike i znanosti za djecu svih uzrasta, zbirka AV građe te roditeljska zbirka stručne literature o odgoju i psihofizičkom zdravlju djece. Nabavna politika usmjerena je prema građi iz područja opće nacionalne povijesti, povijesti kulture, povijesti umjetnosti i umjetničkog obrta, stručnoj muzeološkoj literaturi, a najveći značaj imaju djela kojima je predmet grad Zagreb. Trenutno naša knjiľnica ima 2388 naslova dječje knjiľevnosti, 165 naslova beletristike, te 244 znanstvena naslova. Dječji odjel namijenjen je djeci predškolske i školske dobi, a cilj mu je razvijanje ljubavi prema knjigama i potrebe za čitanjem, kreativno i samostalno korištenje svih izvora informacija i kvalitetno organiziranje slobodnog vremena.

[Upoznaj svoju ljubav|Kamere hrvatske|Kako da nadjem investitora]






Oznake: Katalog.kgz.hr

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.