alterfreemotion

utorak, 22.08.2006.

Idemo Helf !!!

Helf je kao brand izuzetno prepoznatljiv i odlično prihvaćen od svih generacija, ne samo kod nas.Naime,čak 80 posto Helf bombona se izvozi u Kanadu, na Novi Zeland, u Bugarsku i sve zemlje bivše Jugoslavije.
Priča počinje proizvodnjom žvakalica na Braču krajem 40-ih godina prošlog stoljeća.Tu je proizvedena i prva žvakalica u ovom dijelu Europe.Tada je ugovorena i proizvodnja za popularni američki brand Bubble double.Sadašnji pogon sagradila je Pliva 80-ih godina.Tajna formula izmišljena je u prostorima moderne tvornice i tada je proizveden prvi Helf bombon.
Početkom Domovinskog rata tvornica je zaustavila proizvodnju, što je prouzročio gubitak većine dotadašnjih tržišta zbog raspada Jugoslavije i SSSR-a. Godine 1998. od Plive ju je kupio Siniša Škaro i ponovno pokrenuo proizvodnju. Aquaris grupa preuzela je tvornicu 2004. godine i uz pomoć Bobisa d.d. krenula u proizvodnju.
Bomboni Helf (meni jedan od najomiljenijih slatkiša) proizvode se u tvornici Favorit u mjestu Nerežišća na otoku Braču,uz još Kavabon bombone-jedinog domaćeg bombona od kave i lizalica Rolly pop i kaugume Bubble gum.Ta tvornica zapošljava 100-tinjak radnika sa otoka Brača i pravi je primjer poduzetništva na otocima i zadržavanja domaćeg stanovništva na otocima.Jer tada ljudi koji žive na svojoj zemlji i rade na svojoj zemlji,imaju razloga zadržati vlastitu zemlju,kuće i otoke u svojim rukama,i čuvati taj blagoslov za buduće naraštaje(između ostaloga).

22.08.2006. u 13:20 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis svrhe djelovanja alter bloga

dojmovi jednog dijela društva u svrhu globalnog razvoja druženjaAktualna događanja i planovi u vremenu i prostoru :

welcome to TRUSS

........psssst.......slušaj.......
Prije svega,nemojte puno planirati i veoma očekivati,budite opušteni i prepustite se.Jer......
Za početak,da vas upoznam s okolinom i njezinim ugodnim zračenjem:
Vi se kao nalazite u TRussu,to vam je prostor ispunjen retro materijalom koji vas podsijeća na vama drage trenutke i situacije,i u vama budi osjećaj pripadnosti koji iz vas širi dobre vibracije.Najčešće niste sami jer to je najpogodnije misto za druženje u kojem razvijate svoj mentalni sklop,naravno ovisno o tijelesnim mogućnostima.Obično to druženje traje uz dobar backgraund,a u ovom slučaju to su uvik neke nove stvari,ugodna fuzija,kombinacija neobičnih ritmova,zvuk egzotičnih instrumenata koji nekad atmosferu dovode u čuđenje,nekad u bunilo,nekad na đuskanje,nekad na ograničeno poganje uvijetovano okruženjem krhkih i tekućih stvari,ili pak u blagu melankoniju i jednostavno opuštanje optočeno razgovorom.A ako se zateknete sami,znači u opravdanom nedostatku ekipe u tom neobičnom prostoru,nemožete pobjeći od opuštajuće meditacije i ugodnog plutanja u mašti i idejama koje su uvik prisutne.
Znači i nakon šta prozračite tu prostoriju taj miris loja i buđenje ideja ostaje,opet ste prepušteni tom zraku,ma koliko on friški bija.
Tu probleme na trenutke ostavljate da se gomilaju iza vrata,tamo vani znači,izvan.I prepuštate se alternativnom ostvarivanju dobrih i korisnih ideja s puno mašte i dobrovibrirajuće volje.To sve naravno mora biti umjereno,da se oni problemi ne pretvore u tvoj nepovratan bijeg iz ovog nekad hladnog i izopačenog svijeta.Jer ipak tu si da dišeš i da se suočiš s onim što lošim što ne voliš,čega se bojiš,jebiga,bez suočavanja nema kruva.
Free Web Counter

hit Counter