Muslimanke iz bosne za brak - Pronađite djevojku

srijeda , 19.12.2018.

Bračne ponude - Bosna i Hercegovina










Click here: Muslimanke iz bosne za brak






Nažalost, ono što se u islamu naziva¬ nevinost, čestitost i krjepost danas sve više gubi društvenu vrijednost pa se djevojka koja nema ljubavnika i ne upražnjava seksualne odnose prije braka smatra nazadnom i društveno odbačenom. Tako ovi odjevni predmeti pružaju mogućnost slijeđenja tradicije i poštivanja vjerskih pravila, a ujedno i lijepog izgleda kroz koji mlade djevojke izražavaju svoju kreativnost. Srpska pravoslavna crkva ima svoj Bračni pravilnik, i u skladu s njim pravoslavka može sklopiti brak s licem druge vjeroispovijesti samo pod određenim uvjetima, od kojih su između ostalih da se brak mora sklopiti u pravoslavnom hramu, od pravoslavnog sveštenika i po pravoslavnom obredu, da se suprug mora pismeno obavezati će svoju djecu krstiti i vaspitavati isključivo u pravoslavnoj vjeri, da supruga mora dati garanciju pred nadležnim parohom da će stalno, lijepim načinom, nastojati da svog muža privoli pravoslavnoj vjeri i da muž mora potpisati pismenu izjavu pred nadležnim parohom i u prisustvu dva svjedoka da neće suprugu odvraćati od pravoslavnog ispovijedanja vjere, niti je na bilo koji način navoditi da pređe u drugu vjeru.



muslimanke iz bosne za brak

Bez registracije, možete da postavite oglas u brojnim kategorijama: posao u inostranstvu, lični kontakti, brak u inostranstvu, sezonski poslovi, izdavanje i kupovina ili prodaja stanova i kuća. Kao samo po sebi se podrazumijeva da po Seri'atu, a i po islamskoj tradiciji djeca spadaju pod nadleznost oca.



muslimanke iz bosne za brak

DRUŠTVENI I PRAVNI POLOŽAJ ŽENE MUSLIMANKE U OSMANSKOJ BOSNI - I dok islam supruzi, kršćanki ili jevrejki, omogućava slobodu vjerovanja i prakticiranja svoje vjere, ostale vjere poptu judaizma i kršćanstva, ne garantuju ženi druge vjere tu istu slobodu, niti poštuju njena prava. Mješoviti brak je, kako kaže Bajraktarević, nešto što niko nikome apsolutno ne bi preporučio.



muslimanke iz bosne za brak

BRAK I PORODICA - KUR'AN I TRADICIJA Brak U Kur'anu su propisane kao i tradiciji, a Seri'atom date pravne osnove, braka i bracne zajednice. Posebno su vazne dvije stvari. Kao samo po sebi se podrazumijeva da po Seri'atu, a i po islamskoj tradiciji djeca spadaju pod nadleznost oca. Seri'at priznaje rastavu braka razrjesenje bracne zajednice i kao takvu regulise pravno ili sadrzi u sebi postupak - odbacivanja, koji je povezan vise sa povredom u braku, npr. Poligamija Mnogozenstvo Kur'an dozvoljava da musliman istovremeno, moze biti ozenjen sa cetiri zene. Jedno ogranicenje 4,129 Kur'an, povodom toga ipak ima i ono se po danasnjem islamskom poimanju sastoji u tome, covjek mora prema sve cetiri zene jednako i ravnopravno postupati. To je i doprinijelo, da je zastupljenost monogamije najveca. Medju prvim zemljama, Turska i Tunis, su donijeli i unijele zakonske odredbe o monogamnom zivotu u familiji. Tradicionalno poimanje braka, zakljucivanje braka, posebno nose pecat muslimani dijaspore - prve generacije. Druga generacija je vec konfrontirana. Prvo, zakljucivanje braka izmedju muslimana i djevojaka koje su pripadnice drugih religija. Drugo, kako takav brak uskladiti. Islamsko bracno pravo tako, poznaje jos jednu svojevrsnu grupu. Dozvoljeni su mijesani brakovi samo sa onima kojima je Knjiga objavljena. Ovaj odlomak vrijedi samo za covjeka - muslimana. Svi su u tome jedinstveni, da se muslimanka smije samo za muslimana udati. Bracna prava i obaveze jedne krscanke su ista kao i jedne muslimanke, s tim da ona moze zadrzati svoju vjeru. Razlicitosti ima u poimanju npr. Svi su opet jedinstvenog misljenja, sto se tice djece. Ovdje vrijedi, da su djeca muslimani, ako je otac - musliman. Jedinstvenost postoji, takodjer sto se tice - nasljedstva. Samo jedan musliman moze biti nasljednik jednog muslimana ili jedne muslimanke. Jezik islamskog zakona, sto se tice mijesanih brakova razlicitih religija, po pitanju braka je jednostavan. Uslovi medjutim, mogu biti vrlo komplikovani, jer supruznici mogu biti konfrontirani sa individualnim, familijarnim i drustvenim ocekivanjima. Osim toga, dolazi do kolizija religijskog i drzavnog prava, posebno onda kada partneri razlicite religije dolaze iz razlicitih zemalja i kultura. Kod bracnog savjetovanja partnera koji zele uci u brak sa partnerom druge religije vjere , posebno treba imati u vidu dvije stvari: 1 Prije zakljucenja braka treba partnerima muslimanskom i krscanskom pomoci pri donosenju odluka, formi zakljucenja braka, mjestu zivljenja, vjerskom odgoju djeteta; 2 Poslije zakljucivanja braka, treba ih uputama pomagati kroz zivot, savjetovati i t.



Kvadratura kruga: Boško i Admira - Sarajevo
Shodno tome, žena kršćanka ili jevrejka živi uživajući zaštitu čovjeka koji poštuje osnovne temelje njene vjere, Knjige, poslanika, dok s druge strane jevrej ili kršćanin ne prihvata ni sveti izvor islama, ni njegovu Knjigu niti njegovog Poslanika s. U horoskopu sam Djevica. Pretpostavka za takav brak jesu jedinstvo vjere, srodne moralne vrijednosti i ciljevi. To je i doprinijelo, da je zastupljenost monogamije najveca. Zapravo, općenito su sve gradske žene u to doba bile više vezane uz kuću, a njihovo kretanje po gradu bilo je regulirano nepisanim pravilima. O njima je detaljno pisao i prof.

[Sajt za upoznavanje zarada|Kako ja mogu špijunirati nečije Viber|Sex shop u bih]






Oznake: DRUŠTVENI, i, pravni, položaj, žene, MUSLIMANKE, u, OSMANSKOJ, BOSNI:

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.