Usluge:
Skola trbusnog plesa

Privatni sati

Nastupi




Uz trbušni ples kod nas samopouzdanje dobivate GRATIS!!!!!!
Pronadjite nas i na FACEBOOK-u:
Grupa

Škola trbušnog plesa Mie Varešanović u Osijeku

ili ako zelite izravno kontaktirati voditeljicu Miu:

Mia trbusni ples

Trbušni ples u Osijeku

petak, 25.04.2008.

Orijentalni trening za 8. MART

Povodom 8. MARTA iliti Dana žena organizirali smo orijentalni trening.. Napravili smo orijentalni ugođaj, donjeli mačeve, upalili svjećice, nargilu, jeli orašaste plodove kao afrodizijake i prije svega se lijepo zabavili...
Evo kako smo se proveli...

P.S. Drage plesačice svoje slike šaljite na

malaplavano1@net.hr

kako bi smo ih uploadirali na blog...














- 16:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 20.04.2008.

O TRBUŠNOM PLESU

Što je trbušni ples?




Trbušni ples, oličenje istočnjačke egzotike, sve je prisutniji i kod nas. Osim što žele okusiti djelić istočnjačke tradicije, žene se na ovaj ples, kao jednu vrstu rekreacije, odlučuju i iz zdravstvenih razloga. Zvuči nevjerojatno, no trbušni ples izvrsno oblikuje tijelo, jača mišiće cijeloga tijela i podiže samopouzdanje.

Vratimo se na početak. Na Srednjem istoku, još za začetaka islama, obitelji su živjele u odvojenim domaćinstvima. Muškarci su živjeli na jednoj, a žene na drugoj strani kuće. Riječ harem, koliko god ju mu povezivali sa sobama u kojima su polugole žene plesom zavodile sultana, odnosi se na dio kuće u kojem su žene živjele i obavljale svakodnevne poslove (odgajale djecu, kuhale, spremale…)

Riječ 'harem' dolazi od riječi 'haram', što znači zabranjen – muškarci nisu bili dijelom obitelji u pravom smislu riječi i ulazak u 'ženski dio kuće' bio im je zabranjen.

Iste bi te žene za obiteljskih i tradicionalnih slavlja održavale svoje zabave bez prisutnosti muškaraca.

Nakon obavljenog posla i služenja obroka muškarcima žene bi se okupljale u kući neke od sestara, prijateljica ili baka i na tim neformalnim zabavama plesale jedna drugoj, štujući boginje, simbole majčinstva i općenito žensko biće. Ples je bio odraz spontanosti, a ne zadana forma.

Osim što jača mišiće i učvršćuje kralježnicu trbušni ples odličan je način za izbacivanje stresa, jačanje samopuzdanja i tjelovježbe kod trudnica. Naime, kod vježbanja trbušnog plesa trbuh se dijeli na tri dijela – gornji, srednji i donji. Plesnim razgibavanjem donjeg dijela trbuha poboljšava se cirkulacija u genitalnoj zoni i elastičnost maternice što dodatno olakšava porod i čini ga manje bolnim.

Na kraju, važno je spomenuti koliko ovaj ples, kojim su žene prije slavile dar rađanja i života općenito, jača osjećaj samopouzdanja. Plešući, žene se osjećaju lijepima, osjećaju svoj seksipil i uživaju u njemu, uživaju u svom tijelu, zavole svoje tijelo i nauče živjeti s njim.

Kako bi stari Rimljani rekli: "Mens sana in corpore sano!"

Stoga, zaplešimo zajedno do potpunog zdravlja!!!

- 23:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TRBUŠNI PLES VIKENDOM

PLESNI TEČAJ

Nešto sasvim novo u našem gradu Osijeku. Naravno, mnogi su čuli za taj famozni trbušni ples, no je li ga tko okušao, zapravo, otplesao?! Sada postoji prilika i za to, baš u našem gradu Osijeku!

Centar kulture tijela GEA započeo je sa tečajom trbušnog plesa u svojoj dvorani, koja se nalazi u Keršovanijevoj 25. U Keršovanijevu ulicu možete ući iz Reisnerove ulice u kojoj se na samom početku nalazi restoran Alas i iz Vukovarske ulice gdje na početku stoji reklama za kozmetički salon Sandra. Centar kulture tijela GEA nalazi se na broju 25, a dolazi se stepenicama koje vode dolje u dvoranu. Nije teško pronaći jer postoji svjetleća reklama koja označava upravo centar GEA.

Što se tiče cijene, potpuno je prihvatljiva s obzirom na temu i ostale gradove. Mjesečno se plaća 150 kn, što znači vaš dolazak na obje radionice u tjednu koje se održavaju subotom i nedjeljom ili postoji druga opcija za povremene dolaske po satu koji se naplaćuje 30 kn.

Mnogi pitaju kako trebaju doći odjeveni. To je stvarno najmanji problem od svega. Najležernije, znači što opuštenije. Trenerka, te po mogućnosti uža majica kako bi se bolje izrazili pokreti tijela. Plešemo bosi ili u balerinkama, koje nisu obavezne.

Jedna radionica traje sat vremena. Na početku radimo izražaje tijela, potom izolaciju svih dijelova tijela, što znači da svaki dio tijela pleše zasebno, ukomponiramo s jednostavnijim koracima na početku i s vremenom započinjemo slagati koreografije. Uz sve to nas prati egzotična glazba. Zadnjih 10 minuta radimo jogu uz odabranu glazbu, te se opuštamo od napornog tjedna.

Vjerojatno Vam zvuči zanimljivo. Hmmm... Pa i meni! Okušajte se i vi uz ritmove orijentalne glazbe i budite prava zavodnica pokretima. Vaš dolazak najavite na broj

098/925-7502

zbog broja zainteresiranih budućih plesačica.

Oslobodite ženu u sebi i okušajte nešto sasvim novo!

DOBRODOŠLI!!!

Vaša Mia! wave


- 23:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Nova adresa bloga

Drage plesačice i sve koje ćete to uskoro postati... sretan

Dobrodošli na novi blog o trbušnom plesu... Prijašnja adresa http://trbusniplesos.blog.hr je od sada nevažeća... Sve nove informacije saznajte ovdje...

Pozdrav wave

- 22:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

  travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Listopad 2009 (2)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (3)
Travanj 2009 (3)
Ožujak 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (5)
Rujan 2008 (4)
Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (5)
Travanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kontakt
Info:

099 575 95 85

MIA VARESANOVIC




e-mail:

mia_varesanovic@net.hr

Trbusni ples s Miom mozete zaplesati u:
Osijek

Bilje

Nasice

Djakovo

Darda

Beli Manastir

Valpovo