Studeni 2008 (4)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (3)

  rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Posteri na blogu:

zEr0
paul
Axe Effect
Albatross
i542
Tweety
pinin
Junction


Sudjelujte u pisanju!
Ako zelite sudjelovati, javite se na dadek3@net.hr.









Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Nekomercijalno - Bez prerada


četvrtak, 11.09.2008.

Mapa

Evo nekih stavari o mapi. Mapa u igri je podjeljena na cetiri dijela tj. strane svijeta. U igri postoje Sjevero-istok, Sjevero-zapad, Jugo-zapad i Jugo-istok. To odprilike ovako izgleda:

Ovako stvarno izgleda mapa:

Crvena: Sjevero-istok(+ +)
Zuta: Sjevero-zapad(- +)
Plava: Jugo-zapad(- -)
Zelena: Jugo-istok(+ -)
To je stvarni prikaz mape. Jer ako mapu zamislimo kao plohu, onda kada dodjete do kraja, nebi ste se mogli vratiti na drugu stranu. Npr. Dodjite do svog grada na mapi i onda se vrtite na jednu stranu. Nakon nekog vremena cete se opet vratiti na svoj grad. Ajmo opet o mapi. Na pocetku servera igraci dobivaju neselja blizu sredine (oko 0 0). Naselje od multihuintera 1 (admina) nalazi se u samoj srediti. Sto je vise igraca, naselja se udaljavaju od sredine.

-zEr0-
- 17:01 - ...komentari... (0) - ...trosi boju... - #

srijeda, 10.09.2008.

Travian ukratko

Travian je browser igra. Radnja se odvija u doba rimskog carstva. Igru zapocinjete kao poglavar jednog malog naselja. Kasnije se to naselje gradnjom razvija i ojacava. U igri mozete izabrati neko od tri plemena. To su rimljani, gali i teutonci. Rimljani imaju najskuplju vojsku, ali i definitivno najjacu vojsku. Kod njih se treba bazirati na ekonomiju malo duze vrijeme. Gal su obrambeno pleme. Kod njih treba umjereno razvijati i ekonomiju i vojnike. Teutonci imaju prevlast na pocetku igre. Oni imaju najjeftiniju vojsku. Obrana je doslovno uzasna. Oni se obogacuju iskljucivo pljackama drugih igraca. U igri razvijate grad. Imate i kartu na kojoj vidite sve igrace na travianu. Pod posebnim uvjetima mozete graditi nove zgrade. Nakon nekog vremena mozete i izgraditi novo naselje. Igraci se udruzuju u saveze. Ponekada se savezi udruzuju ili dogovaraju paktove o nenapadanju (NAP). Cilj igre je izgraditi svjetsko cudo na level 100. U izgradnji pomazu cijeli savezi. Plan za izgradnju svjetskog cuda treba ukrasti od natara. Oni su posebno pleme kojim upravlja "kompjuter". Oni dolaze na odredjeno mjesto kada se smatra da su igraci dovoljno razvijeni za dolazak natara. Njihova vojska je uzasno jaka. Samo najbolji igraci tj. savezi ih uspijevaju pobjediti i osvojiti plan za izgradnju svejtskog cuda. Nadam se da sam vam samo malo priblizio igru travian. Igru cete shvatiti jednostavno igranjem. Odgovore na ostala pitanja mozete naci u pomoci i FAQ. Ako imate dodatna pitanja, postoji forum na kojem mozete uvijek potraziti pomoc.
KLIK za travian.

-zEr0-



Ispravio pogreške u pisanju.
Ja ne mislim da su gali obrambeno pleme, ustvari oni nisu obrambeno pleme.Sa galima moraš znati igrati i moraš znati biti uspješan napadač(recimo macaktom na s3).

Axe
- 20:56 - ...komentari... (2) - ...trosi boju... - #

Pozdrav

Evo ovo je blog namjenjen za novosti, tutorijale i kritike od travian igraca. Dakle ovdje ce vise korisnika uredjivati blog i uvjek cete ih prepoznavati po potpisu na dnu posta. Uskoro ce biti sredjen dizajn za ovaj blog. Nadam se redovitim postovima. Uskoro ce doci post pod imenom: "Travian ukratko".

-zEr0-
- 17:46 - ...komentari... (0) - ...trosi boju... - #

Sljedeći mjesec >>