Tiki lubenica
Cijelo vrijeme slušam ovdje kako je doma hladno, sve puno snijega, ljudima se ne da izlaziti van. Naravno sve je to normalno ipak je doma zima. Razmišljao sam na koji način da vam malo dovedem sunce doma, i na kraju sam skužio da bi mogao to učinit sa jednim ljetnim receptom.
Znaći ovaj post će biti kako pripremiti Tiki lubenicu. Tokom posta ćete uočiti glavni nedostatak ovog posta, međutim samo me slušajte i prepustite se mašti.
Hvala bogu imali smo ovdje puno fešti gdje smo imali na izbor jako puno načina kako da popijemo svu silu vrhunskih vina, koja su ovdje poprilično jeftina. Kao i uvijek ovdje, kad smo počeli raditi ovo palo mi je na pamet da bi ovo moglo poslužiti blogu, tako da imam slike za svaki korak. Kao sto bi i svaka kuharica trebala imati. Evo možda Lipa Mare mogla staviti ovaj recept na svoj blog, pod "odrasli" sekciju, heheheheh.
Pa počnimo.
Za početak vam treba lubenica. Kao što sam rekao glavni nedostatak ovog je da ja iskreno ne znam ako doma ima lubenica, ali uz današnju globalizaciju i staklenike, možda se negdje i nađe. Ako nema lubenice, što da vam velim. Možete zamijeniti lubenicu sa nečim drugim, kao loncem, ili ne daj bože vrćom. Međutim tada gubite svu čaroliju koju vam Tiki lubenica pruža, a to je sjećanje na neke sunčanije dane gdje ispijate ovo na plaži, a neka cura obučena u palmino lišće vas hladi, pa palminim lišćem, heheheheh.

Lubenica mora biti ogromna, 6kg minimalno i treba biti što više valjkasta..Ipak ovo radite za više ljudi. Mislim da bi za punč nekako bila prikladnija okrugla, ali za ovo je bolje valjkasta. Druga vrlo bitna stvar je da lubenica očito ima toplinska svojstva staklene vune. Nakon 6h držanja u firižderu nije se smanjila temperatura puno. A ipak je bitno da je hladna.
Nakon što se ubijete tražeći podnožje, nastavite. Nemojte odrezati donji dio samo da nju ustabilite, jer će vam procuriti. Isprobano.

Ovo bi trebala biti društvena aktivnost, pa se zabavljate radeći ovo. Slično ako i kod bundeva za Dan vještica. Nakon početnog reza i micanja skalpa, nastavite. Nemojte baciti skalp.

Nakon toga dolazi čišćenje iznutrica. Kako ćete raditi to, dal nožem ili aparaturom za vađenje sladolednih kuglica ovisno o vama. Mi smo bili muški pa smo nju samo u tradicionalnom divljačkom pohodu masakrirali, ne razmišljajući dal bi mogli upotrijebiti fini dio lubenice za nešto. Ostalo je samo stajati u firižderu. Ipak najslađe je kad vadite to van i polako ali sigurno si svaki peti komad stavite u usta, pa svaki treći, itd. Prefino.

Nakon što se izdubili lubenicu i niste ostali bez prsta, ili kojim slučajem probili koru lubenice, možete nastaviti dalje.

Dolaze velike količine vina. Iskreno koja vina koristit ne bih vam znao reći. Niti se sjećam koje su vrste sve išle unutra. Samo znam da je unutra otišlo oko tri litre vina. Mislim možda volite vino i pazite na to, ali je li stvarno bitno koje vino ide unutra. Kad počnete piti iz toga svejedno vam je.

Belly of the beast.

Nastavite sa dodavanjem različitog voća. Mi smo koristili više vrsta, međutim tvrđa voća kao jabuke, kruške, breskve, dinja ili tako nešto je najbolje, ipak želite da vam voće bude koliko toliko čvrsto a ne da se razgradi.

Ne bi vjerovali kako je teško očistit breskvu

Na kraju dodate malo soka, tek toliko da ubije vino trunčicu. Međutim ovo je i dalje poprilično jako piće.

Poklopite i dekorirate.

Ovo je bitno jer vam ovo izvlači onaj osjećaj koji želite dobiti

Je li da je slatka.
Tada samo morate moliti boga da niste bili škrti i kupili neki mali usrani firižder, međutim o čemu ja pričam, pa doma je zima. Samo nju nasadite u snijeg i to je to. Međutim ako će netko koristit ovo u ljeti, morate imati ogroman firižder za staviti ovo u njega. Plus milijun piva vina, hamburgera itd. Veliki party je bio.
Popilo se cijela, samo da ljudi nisu ugurali cjevčice u stjenku lubenice da pocuclaju van ostatak. Naravno niti komadić voća nije ostao. Tako da mislim da je recept bio uspjeh, iako mislim da je alkohol kao sastojak igrao važnu ulogu.
P.S.
Znam da je ovo samo sanrgija u lubenici, međutim nisam vam ja kriv što nemate maštu i zamislite da je toliko puno više od toga.
Puno pozdrava iz Pretorije.
12.01.2010. u 11:10 sati | 9 Komentara | Print | Link | Na vrh














