Rubrika : Kornelijev kutak (9)

Ako ste čitali blog, mogli ste saznati ili naslutit da sam proveo Novu godinu u Rusiji. Imao sam priliku da provedem Novu godinu u Peteru, pa nisam mogao to propustit.
Tada mi je društvo radila jedna super prijateljica koju sam upoznao preko prijatelja u Moskvi.

Nakon osam rubrika sa slikama Kornelija, konačno sam uspio isposlovati deal da stavimo slike pravih ljudi.

Velike zahvale hrabroj i preljepoj (hihihi) prijateljici koja mi je dozvolila da stavim njene slike na svoj blog.

Slikao je naravno Kornelije.
Za pogledat sliku u punoj rezoluciji kliknuti na XXL.

Predstavljam vam Alinu.




...
XXL On Black
...
XXL On Black
...
View On Black
...
XXL On Black
...
XXL On Black
...
XXL On Black



Ostale fotke mozete pogledati na Kornelijevom blogu:
Kornelijev blog




29.05.2009. u 14:01 sati | 5 Komentara | Print | Link | Na vrh

Putujmo kroz Kosovo : Top Restorani

Neću komentirati kako to da je prijašnji post sakupio čak 26 komentara (komentara potpore na kojima sa jako zahvalan), dok neki post na kojem se ubijem sakupi samo par, šmrc.

U ovome postu ću napisati review za par restorana za koje mislim da su vrh vrha. Imajte na umu da su svi restorani smješteni u Prištini (jer nemam auto da baš istražujem samostalno Kosovo, na moju veliku žalost), te da su ovo restorani koje sam osobno posjetio, više puta. Ovo ne znači da su ovo jedini i najbolji (ovo je ipak moje mišljenje) restorani koji valjaju u Prištini, naprotiv, ali ovdje ću ipak posvetit više vremena ponajboljim restoranima. Ako otkrijem još par uvijek lako napravim update ovih restorana

U jednom prijašnjem postu sam pisao u hrani i restoranima već, ali nije na odmet da napomenem par stvari opet. Čak i najbolji restorani (čitaj najskuplji) su za 20-30% jeftiniji nego u Zagreb. Također jedan ili dva restorana možda čak izgledaju bolje od Zagreba. Tip hrane je uglavnom mesni, iako svaki restoran ima svoje različitosti, hrana koje se kreće po menijima je većinom ista. Kao što sam napomenuo prije, većina restorana ovdje nema svinjetine. Ovo nije zaobišlo ni najbolje restorane. Ovdje također neću opisivati raznovrsne čevapdžinice i buregdžinice, jer jednostavno nema smisla. Iako ima par koje su super. Ali ima ih toliko puno da bi taj podvig morao napraviti neko Ribafishovog statusa


1. Pišat
Restoran je smješten u samome centru. Udaljen 100m od glavnog šetališta Majke Tereze. Restoran se sastoji od dva dijela: unutrašnjeg, te vanjskog.
Unutrašnji dio je prilično lijepo uređen, sa bijelim kožnim stolicama te masivnim staklenim stolovima. Unutrašnjost izgleda poprilično elegantno.
Vanjski dio se nalazi ispod plastičnog krova, što za toplija vremena ponekad rezultira efektom staklenika. Iako ako se maknete čim više od ulice, prostor postaje hladniji.
Usluga je na razini, te nećete imati nikakvih problema sa njima. Bar mi nismo imali. Svi restorani ovdje su uglavnom slog food restorani, pa nemojte očekivati meso iste sekunde što ga naručite. konobari su malo stariji, što znači da možete pričati na Hrvatskom, što donekle olakšava stvar dok želite da Vam se opiše neko jelo.
Restoran Pišat (jedini u kojem sam bio) ima meni koji pruža originalnu Albansku kuhinju. Tako da na meniju, ima bubrege, mozak, jetra, kao nešto netipične stvari, te odlična mesna jela od piletine, te junetine i janjetine.
Također ima izbor Albanskih specijaliteta koje dobite u glinenim posudicama. dosta hrane se dobiva u posuđu od zemljanom posuđu, što daje određeni štih.
Nazive nažalost ne znam, ali obavezno probajte. Svinjetine u ovome restoranu nema. Također ima popriličan izbor salata.
Salate u ovome restoranu su nešto posebno. Također mali savjet. Salate ovdje shvatit kao predjelo a ne kao prilog. Naime salate dobijete prije glavnog jela ako ih naručite, a razlog je očit. Ogromne su. Šopsku salatu dobite
u dubokom tanjuru koji je napunjen minimalno tri prsta uvis od ruba tanjura. Uglavnom salate puno.
Od juha obavezno preporučujem čorbu. Svakako probati. Gusta čorba sa govedinom, poprilično paprena. Najbolja koju sam ikad jeo.
Cijene su vrlo niske ovdje.
Za 10€ dobite ogromnu salatu, cugu i glavno jelo.
Ovo je jedan od restorana gdje se najedemo u subotu i ne jedemo ništa 24h.
Mala napomena je da su jela ovdje poprilično paprena i slana, pa ako vam to smeta pripazite malo.
Par slika da ne ispadne suhoparan tekst:

Photobucket

Photobucket
Nekvo Albansko jelo. Šnicla i gore gljive, pršut te sir. Uglavnom ultra slano, ali fino.


Najbolji omjer količine hrane, i cijene, te kvalitete.



2.Ring:
Ring se nalazi na samome šetalištu Majke Tereze, znači na samome centru. Restoran za razliku od ostalih se može dičiti kao najbolji restoran za poslovne ljude. Restoran je idealan za poslovne ručkove te za konferencije. Također sad u ljeto restoran ima ljetnu terasu vani. Iako zbog sunca nekad prevrće biti vani. Ovaj restoran se isto dijeli na dva dijela. Na prizemlje i podrum.
Photobucket

Prizemlje je običan restoran, dok je u podrumu dio za konferencije. Donji dio se sastoji od jedne velike dvorane sa ogromnim stolom (onakav kakav vidite po filmova gdje neko vijeće od velike firme ima sastanak. također (što mi se neizmjerno sviđa ima male sobice u kamenu koje imaju zastor koji se navuče tako da se dobite određenu dozu privatnosti. Još da je zvučno izolirano, bilo bi idealni ambijent za sklapanje sumnjivih poslova.
Restoran je opremljen prilično luksuzno.
Photobucket

WC me još najviše impresionirao.
Photobucket

Gornji dio je prilično stilski opremljen. Imaju i velike TV-ove, tako da možete pratit formulu dok jedete recimo.
Uglavnom ovaj restoran sa stilom uslugom i hranom konkurira bilo kojem elitnom Zg-u. restoranu. Čak sam pokupio par ideja u restoranu za svoj stan.

Photobucket
Loša slika (šta ću)

Ipak najljepši dio ovog restorana je predivna hostesa koja vas dočekuje. Predivna hostesa sa ogromnim poprsjem. Nažalost uspjeli smo je uloviti samo jednom. I zbog nje smo imali jeli puno puno duže. Griz, pogled, griz pogled, hihihi.

Hrana u ovome restoranu je na razini. Budući da sam ovdje jeo samo glavna jela mogu samo o njima. A i ovdje samo puna usta hvale. Cijene su trunčicu više nego u Pišatu, znači platit čete koji euro više.
Green Pepper Stake košta oko 8-9€.
A taj stejk je bio najveći koji sam ikad jeo. Odrezak je bio masovan. Bio širok 4 prsta a 3 prsta visok (sad svi imate prste pa si lako predočite koliko je to mesa). Tako da što se tiče hrane ovaj restoran je isto pri samome vrhu, kao što se i očekivalo.

Slike hrane:
Photobucket
Rumbsteak u limunovom sosu.

Photobucket
Teleća rolada sa mocarelom u sredini.

Photobucket
Riža sa piletinom u sredini pomiješano sa raznoraznim orasima i voćem. Frend je stvarno uživao u ovome.




3. Te Komiteti:
Najmanji od gore navedenih restorana. Ipak sa time što je manji restoran zrači nevjerojatno ugodnim ambijentom. Restoran je smješten samo 20 metara niže od Pišata.
Mala napomena: Iako se restoran zove Te Komiteti, sam naziv restorana je ugraviran u pročelje zgrade obrnuto. Tako da ime restorana postaje Te Komiteti ako čitate sa lijeva prema desno. Zbog te činjenice sam tri puta prošao pokraj njega a ne znajući da je to taj restoran.
Restoran ima malu drvenu terasu na koju stane 3,4 stolova te ima oko 5,6 stolova unutar samog restorana. Restoran više izgleda kao neki kafić. Cijeli restoran je presvučen tamno smeđim drvetom, dok su zidovi popunjeni malim slikama. Uglavnom vrlo ugodno oku.
Restoran ima malo specifičniji meni. Naime običan meni i nije bas previše raznovrstan te nema baš preveliki izbor. Međutim konobar (na engleskom ako ste stranac) će vas jako jako ugodno ponuditi sa dnevnim menijem koji sadrži poprilično egzotične stvari.
Sad nisam toliki gurman da znam koja vrsta zemlje bi najviše pasala restoranu ali Kosovo nije ta zemlja definitivno. Ova činjenica rezultira time da čete u ovome restoranu čuti najviše stranih jezika. Što nije loša stvar, dapače.
Hrana je odlična, te egzotika menija, vam omogućuje da malo odmorite od standardne mesne hrane. Cijena je možda malo više od gore navedenih restorana i spada pod najskuplje u Kosovu. Međutim to je za ljude koji žive na Kosovu. Cijene su još uvijek puno niže nego u Zagrebu. Pogotovo za kvalitetu hrane koja se nudi. Možda porcije nisu velike kao u ostalim, iako opet jako velike za moje pojmove, ovdje je bit da možete jesti hranu koju je teško naći u ostalim restoranima.

Čak i prije nego sam upoznao vlasnika ovog restorana (hvala jednoj čitateljici na info o vlasniku i restoranu) imali smo jako zgodno iskustvo. Naime pitao sam konobara dal ima palačinke (kojih nije bilo na meniju) i nakon što mi je on rekao da oni to nemaju, jedan čovjek do mene se okrenuo i pitao na Hrvatskom (kasnije se ispostavilo da je to vlasnik) kakve palačinke želimo. Nakon što smo rekli čokoladne dobili smo njih. I bile su super. Čokolada i orasi.
Iako su palačinke jednostavne i kuhar nije morao raditi nešto posebno, sama činjenica nam se ponudilo nešto što nije na meniju je bilo super.
To je ona čar restorana o kojem sam pričao. Ugodna i prisna atmosfera pomaže u tome osjećaju.

Evo (nažalost samo jednog) jela:
Photobucket
Ova svježa Orada koštala je samo 9.8€. Uz samo činjenicu da je svježa ( i je bez obzira što Kosovo nema mora, uvozi se) i veličinu je super. Imajte na umu da tanjur nije malen, dapače to su oni veliki četvrtasti tanjuri. Tako da se vidi da ovo nije neka ribica. Još kad uzmete neko kvalitetnije vino, super.

Sve u svemu, restoran koji preporučujem svakome, bez obzira dale će tamo otići pojesti neki specijalitet ili samo popiti čašicu odlične rakije. Po meni najbolji restoran u Kosovu.





Ostali koji možda ne spadaju u sam vrh ponude, međutim spomenuti ću ih jer su super:

4. Meksički restoran u susjedstvu (nisam siguran kako se zove točno)

Ovo je jedan od onih malih restorana koje je vrlo teško zapaziti. Činjenica da ogromni plavi generator stoji i prekriva ulaz ne pomaže. Ipak kad uđete u restoran jednostavno ostanete paf. Pokušati ću slikati interijer.
Restoran se nalazi blizu Hotela Afe, u susjedstvu Sunny Hill.
Iako je činjenica da se nalazi 200m od našeg stana pomogla da uđe u ovaj izbor, ipak bi bilo glupo tvrditi da je to jedini razlog.
Odličan meksički ambijent sa super hranom su ipak glavni razlozi.
Cijeli restoran je drveni, sa stolicama i stolovima od masivnog drveta. Iako je izbor hrane klasičan meksikanski, njegova kvaliteta uzdiže ovaj restoran od ostalih meksičkih restorana u kojima sam bio.
Činjenica da restoran ima uvijek ljudi unutra, bez obzira koji dan, te da ga posjećuju stranici, govori o njegovoj kvaliteti.
Hrana je super ukusna. Piletina je uvijek sočna, povrće pečeno točno onoliko koliko treba, te su porcije poprilično. Fahita je prevelika, iako je definirana kao za jedu osobu.

Osim drvenog ambijenta živa muzika (iako samo dvoje starijih ljudi) podiže ugođaj na još višu razinu. Jednom upali na fešti nekih meksičkih vojnika (kad je tema svinjske groznice bila na vrhuncu, hihhiihi) i ljudi su napravili super feštu. Plus ona jedna vojnikinja (kako se ovo piše) je bila preslakta.

Photobucket
Obavezo probati čimičangu.
Također ima super koktele.

5. Grizzy Girll

Također neki kvazi meksički restoran. Iako nije vrh ponude, ipak je dovoljno dobar da uđe u ovaj popis. Ali jedva. I ovo ne zbog loše hrane ili nešto slično već zbog toga da hrane ima ipak bolje na drugim mjestima, te se nalazi u šoping centru koji se nalazi van grada te vam treba auto da dođete tamo. Nalazi se uz magistralu, što isto nije plus, pogotovu uz prljave ceste u Kosovu Međutim hrana je sasvim solidna, čuo sam da je pizza tamo super. Ambijent je lijepi, ima ogromnu terasu koja se jednostavno kupa u suncu, te je očito vrlo popularan kod mladih, jer uvijek pun.

6. Retro

Ovo nije restoran već kafić koji ima par brzih jela (sendviči, omleti) koje nudi. Pitate se zašto je onda ovdje. Pa zbog jedno jela i lokacije na kojoj se nalazi.
Jelo je ovo:
Photobucket
Ovo je inače Hot Dog.
Po meni su dvije pečene hrenovke u predobrom meksičkom ljutom umaku sa malo topljenog sira unutra., koji je jednostavno super, te uz njega dolazi poprilična količina kruha koji je premazan maslacem i češnjakom i zapečen, opet super super. Te se dobi poprilična količina feferona i crnih maslina.
Obavezno probati, iako ovo nije jelo za gurmane, definitivno jedno od najboljih brzih jela koje sam probao. Cijena pišljivih 10kn. Pazite 10kn, ajde možda 12.
Frend mi tvrdi da su im sendviči na istoj razini.
Lokacija je u Peyton ulici. To je nešto slično Zagrebačkoj Tklaći. Što znaci hrpa mladih cura koje se šetkaraju i koje odsjedaju u ovome restoranu. A dobra brza hrana i puno zgodnih cura je ipak dovoljno da se restać nađe na ovoj listi. Je li se slažete.



P.S.
Evo nadam se da je ovaj post opravdao malo pauzu koju sam imao.
Pusa iz Kosova.
Pa mislio sam da ima kategorija hrana. Treba to uvesti.


26.05.2009. u 10:06 sati | 15 Komentara | Print | Link | Na vrh

Ne da mi se pisati

Mislim da cu ovaj mjesec uzeti malo pauzu od bloga.
Posao mi je naporan, polako mi već treba odmor, te sukladno tome nisam baš inspiriran.
Ovaj ured nema zraka, spava mi se non stop.
Najrade bi radio iz stana,što u biti i mogu, ali još ne prakticiram ovo.
Postalo je uzasno vruće ovdje, mislim da će danas biti iznad 27, a ja još uvijek imam većinom zimsku odjeću. Pokupovao ovdje već hrpu toga, ali moram kući promjeniti garderobu.

Ako će mi se Kornelije smiliti onda će biti još postova ( a možda i mene udari neki stvaralčki impuls ), a ako ne onda sljedeći post početkom 6 mj.
Do tada cu nakupiti energiju


P.S.

Pozdrav iz Kosova.
Preljen sam ovo lektorirati, pa ako netko vidi neku pravopisnu gresku, neka nju ignorira.


18.05.2009. u 10:36 sati | 29 Komentara | Print | Link | Na vrh

Rubrika : Kornelijev kutak (8)

Crni Peter:

Kad sam ja malo zabušavao sa slikama tokom svog posjeta Peteru, evo nadoknade.



 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
 8B5@5
Tupolev on Pulkovo


P.S.
Pozdrav iz Kosova.
I da znam da malo zabušavam sa blogom. Biti će bolje.


11.05.2009. u 11:03 sati | 9 Komentara | Print | Link | Na vrh

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Komentari da/ne?

Opis bloga

Dnevnik hrvatskog slobodnog mladog bivšeg FER-ovca koji je putuje poslovno po različitim zemljama.
Nakon skoro dvije godine na Bliskom Istoku, nakon Riyadh-a i Bahraina,
radnja se odvijala u Sankt Petersburgu u Rusiji. Rusija prošla, pa malo lutao po balkanu. Nakon skoro pa pola godine Kosova, bio na drugom kontientu. Točnije Johannesburg/Pretoria u Južnoj Africi. Bio jedno vrijeme u Europi (sušno razdoblje bloga), a sad sam u Mexicu.

Opis različitih običaja i života u zemlji kroz moju svakodnevnicu


Kontakt:

pisc99@yahoo.com-mail
pisc99- Skype kontakt

Copyright by pisc99

Linkovi

Mountain bike product reviews
EngHr rječnik
EngDeu rječnik
MTB trail reviewsjavascript:%20void(0);
SpanishDict

Blogovi

Akcije (obavezno posjetit):


Ufff nije me bilo predugo ovdje.



One koje obožavam čitati (ili gledati):


Marina Kuharica
Mala od palube
Kiki's Parlour
gosponp profesor
alexxl
KinkyKolumnistica
Ribafish
Kucanica u Japanu
Eurosmijeh
little black book
vodoinstalaterske kronike
otrovna

Drago mi je vidjeti da još uvijek ima vetarana ovdje :-)
Nadam da ću dodati neke nove.

Koje čekam da se vrate:

CHOCO
JJA
Athena Air
S ulica Kabula i malo sire
Hybrid


Grbovi zemalja

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket
Photobucket
Photobucket
kosovo1
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Photobucket

Image Source,Photobucket Uploader Firefox Extension
 photo Untitled.png

eXTReMe Tracker