< siječanj, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (5)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (4)
Studeni 2008 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Dizajn by KK Zadar

Opis bloga



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us

Cool
Hufflepuff Badge Pictures, Images and Photos

Imenik

Gryffindor:
1. Jale ....sretan
2. Sarah Mini Pink :sretan
3. Severus Snapeno
4. Hermiona Grangerno


Ravenclaw
1. Ema Benefieldno
2. Lily-Ann_McGonall :....no
3. Lilly Dean ....no
4. Alice Cullen ...sretan


Hufflepuff .
1. Mony i Rina ...sretansretansretan
2. Sirius Black ...no
3. Mariah Leona Hobbs no
4. Michelle Niguerra Dumbledore Elf no
5. Trisha Queen no

Moj štapić

Image and video hosting by TinyPic

Ocjene:ocjene:
pozitivne ocjene:
-ODLIČNO (6)
-IZNAD OČEKIVANJA (5)
-PRIHVATLJIVO (4)
negativne ocjene:
-LOŠE (3)
-GROZNO (2)
-TROL (1)

Slike magičnih biljkakiss

Klinčić
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Damiana
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Cinnamon

Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Cedar
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

subota, 31.01.2009.

20. predavanje "Magično povrće"

Šparoga vlada muškom, seksualnom snagom i slavi misteriju Demetre - Ceres.Artičoka spriječava erotske snove, tjera Lilit.Ovim povrćem vlada Venera.Avokado se koristi za ljubavne i seksualne čarolije ljepote.Slavi misteriju žene.Simbol je kružnog plesa vještica koji označava besmrtnost.Crveni se grah koristi za sreću a crni za tjeranje duhova.Onaj grah koji cvjeta bijelim cvjetovima predstavlja sveti cvijet Boginje.


Repa se koristi u ljubavnim činima.Crvenom repom vlada Saturn a bijelom Jupiter.Kupus se koriti u činima plodnosti, za čarolije profita, čarolijama za novac i mjesečevu magiju.Zaštitni planet mu je Mjesec.Kopar se koristi u činima za sreću i mušku seksualnu snaguZaštitna planeta mu je Mars.Mrkva se koristi u čarolijama požude te plodnosti a zaštitnik joj je Merkur.


Crveni luk se koristi za zaštitu, egzorcizam, zacjelivanje, proročke snove.Privlači i apsorbira negativnost.Suzbija lunarnu magiju Hekate.Njime vlada planet Mars i element vatre.Grašak je sastojak čarolija za novac i ljubavnih čarolija.Ljuta paprika se upotrebljava u činima kojima se čuva vjernost, za pojačavanje ljubavi i privlačnosti u vezama koje su se počele hladiti, djeluje u čarolijama koje se rade za otklanjanje uroka....

Zadaće nema!!!!

Sljedeći sat je ispit!!!


Get your own Chat Box! Go Large!




| Komentari ( 3 ) | Print | # |

četvrtak, 22.01.2009.



| Komentari ( 0 ) | Print | # |

srijeda, 21.01.2009.

Herbalistika - pojam, osnove i primjena bilja u magiji

Herbalistika se u prakticiranju magije koristi kao najstariji, iskonski i najjednostavniji oblik. Pogodna je za prakticiranje početniku i neizostavan je element većine magijskih rituala.

Ova se grana u magiji pojavljuje kao prvotna i prvi se puta primjenjuje od strane sjeverno američkih indijanskih plemena, prije dolaska civiliziranih ljudi starog svijeta. Indijanska plemena su vjerovala da svaka stvar u prirodi (životinje, biljke, stijene) posjeduju duh. Taj se ogranak kasnije proziva šamanizam (eng. shamanism) i smatra se najranijim oblikom ljudske religije na Zemlji, a njegov temelj proizlazi iz animizma.

Nadalje iz tog se smjera kasnije razvijaju mnogobrojne grane magije koje slave spoj duha i sveg zemaljskog na Zemlji, a Zemlja se u njima uzima kao temeljno božanstvo. U njima se slavi život, duh i energija Zemlje i rađa se pojam elementalne magije. Elementalna magija koja koristi rad sa pet elementa uzima Zemlju kao polaznicu života, kao prvi i najvažniji element koji se koristi u današnjoj suvremenoj magiji i neo-paganizmu. Ti ogranci magije koriste spoj duha i zemlje i taj spoj nazivaju božanstvom – „Velikom Majkom Zemljom“ ili „Gaia-om“. Sve neo-paganske tradicije vračaju se iskonskom obliku, prirodnoj spiritualnosti, slavljenju Zemlje. U njihovim je ritualima herbalistika redovno zastupljena.

Herbalistika dakle u modernoj i u staroj iskonskoj magiji nije samo umijeće korištenja i poznavanja bilja, već i doktrina i sredstvo koje se koristi kao poveznica između fizičkog i spiritualnog svijeta i energija.

Svaka biljka osim ljekovitih (u nekim slučajevima toksičnih), svojstava sadrži jedinstvenu energiju i svojstva koja se u današnjim ritualima redovno koriste pojedinačno ili kao spoj više biljaka za prizivanje ili pak poništavanje željenih energija.

Zbog njezine iznimne važnosti u prakticiranju magije suvremena će vještica u svojoj zbirci pored knjige sjenki držati knjigu sa opisanim magičnim svojstvima bilja. Ovdje ću detaljnije opisati ta svojstva i iznijeti popis neizostavnog bilja u svijetu magije. Ovo je razdoblje cvatnje mnogih biljaka, pa usporedno možete stvarati i prikupljati vlastitu zbirku koja će vam uvijek biti pri ruci.

Većina magičnog bilja raste na našim područjima i nije ih teško sakupiti, ako se znaju prepoznati. Potrudit ću se dati što više potrebnih informacija da bi vam se olakšao pronalazak i sakupljanje.

DZ!!!!!!111111
1.Izdvoji ono što misliš da je vašno(više od 5 rećenica)...(svojim rjećima)!!!!!!!!
ZADAĆE ŠALJITE NA : monika.pehar@hotmail.com



| Komentari ( 2 ) | Print | # |

utorak, 13.01.2009.

ime: cumin
Planet kojim vlada: Mars
Element: vatra
Spol: muški
Drugi nazivi: čurukot, crni kumin - kim, nigella-sativa


Magična svojstva: Pomiješan s tamjanom spaljuje se kao jaki incens zaštite. Pomiješan sa soli udaljavat će zle duhove i zlu sreću izvan kuće. Također koristi se u ljubavnim čarolijama i ritualima. Stavlja se u vino da bi probudio ljubav i strast. Kupuje se u obliku začina.

Hrvatski crni kumin: raste u primorju, poznat kao biljka sa nezamjenjivim ljekovitim svojstvima.


Zadaća:
1.Nabroji magićna svojtva!




| Komentari ( 2 ) | Print | # |

nedjelja, 11.01.2009.

Image and video hosting by TinyPic



| Komentari ( 0 ) | Print | # |

utorak, 06.01.2009.

17. Predavanje

Bosiljak

Ime:Bosiljak
Drugi naziv:Basil
Planet kojim vlada: mars
Element: vatra
Spol: muški

Magična svojstva: Koristi se u čarolijama ljubavi i novca. Nosi se u džepu ili novčaniku za privlačenje bogatstva, u ritualnim kupkama za privlačenje nove ljubavne veze ili raskida stare, te za pročišćenje tijela od negativnih energija. Prosipa se po podu kao zaštita od neželjenih sila i duhova ili se spaljuje u obliku incensa kao jaki i djelotvorni element egzorcizma.

Opis:Zelene je boje..........

Nalazišta: Može se pronaći u našim krajevima na otvorenom kao samonikla biljka ili u trgovinama kao začinska. Oprez! Često se zamjenjuje sa mentom.

Zadaća:1.Nabroji mi magićna svojstva! I reci koji bi koristi/la/io? I zašto?
2.Reci je si li ikada vidio uživo Basil? Ako je si "Opiši ga"!

Ej.....



| Komentari ( 1 ) | Print | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.