Caught in the trapula

< rujan, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Tokijske pričice
Meet Tokyo, part I
Japanci kao ekološki osvješteni radoholičari bez smisla za odijevanje i humor
Lude noći Roppongija
O balkanskim barbarima i gejšama
Organiziranost i pedantnost Japanaca
Stanovanje u Tokiju
Podstanarstvo
Vodič za razmjenu vizitki
Kako zbariti Japanku
Tokijska željeznica i metro

Places to go
Forum.hr
Nokaut forumi

BLOG.HR
Zanimljivi
Hal:UI
Ptica Trkachica
Marita
Jimblog
Plavuša sa Harvarda
The Flapper Girl
Big Mamma
Barbie Lobotomy
Zrinsko pismo
Jesus Quintana

Korisni
AUTOfreak
Hot
Direktor svemira

Simpa
Ane
Ida
Jordan
Bestijica
Bridge
Loptica skochica
Regina Elena

Trla baba lan
Plodovi zemlje
Drito Konj
Placebine halucinacije
Mentalne diareje
Jupiter
Soulfox
Love & marriage
T.R.A.S.H.

All over the world
Bushman
New York city
Eureka
The Last Broadcast
Laos

Designerski wow
Duchess
Rat design
My virtual lounge
Melted

Cool Recycle bin
Scorpy
Annie De Meni
Keks i smrad
Usagino igralište
Dax
Pixie

Opis bloga
Za obične besmrtnike.
Trapula mail

09.09.2004., četvrtak

Ufiksana ćurka

Ovo sam jendostavno morao podijeliti sa vama. Naši susjedi sa one strane Dunava imaju jelo koje se zove "Ufiksana ćurka".
Evo oriđiđi recepta od Domaćeg Kuvara:

UFIKSANA ĆURKA

Jedna ociscena curka od 7,0 kg
Medicinski spric, debela igla
Marinat, 3 dl belog vina
Suva slanina, oko 700 grama
Alu folija, oko 3,5 metra
250 grama masti
Tri limuna, so, biber
Igla, konac, cackalice
Kiseli kupus, 1 veca glavica
Najmanje deset zderonja

Curku sredjenu, oko 7,0 kg ciste tezine, pripremiti na sledeci nacin: Uzeti medicinski spric I debelu iglu, pripremiti oko 250 grama svinjske masti, istopiti do tecnog stanja, dodati oko 30 grama soli, sok od dva limuna, razmutiti I uspricati smesu masti u tkivo curke po dubini, na svaki kvadratni santimetar, narocito batake I belo meso gde moze I gusce. Dobro namazati kozu curke limunom I posoliti.

Pripremiti marinat: 3 dl belog suvog vina, koren persuna, celer, mrkva, limun, list persuna, list celera, crni I beli luk u priblizno jednakim kolicinama, ukupno oko 700 grama, malo proprziti na masti, na tihoj vatri, tj. da ostane skoro u svezem stanju I ubaciti u unutrasnjost curke I curku zasiti sa svih strana.

Uzeti tablu suve prosarane mesom slanine, bolje samo susene nego barene pa susene, iseci na kaiseve duzine oko 20 - 25 cm I debljine oko 3-4 mm I obloziti celu curku, narocito batake obaviti, pri cemu slaninu pricvrstiti cackalicama.

Na veliki pleh postaviti 3 lista alu folije, duzine da moze da oblozi celu curku, znaci tri puta po oko jedan metar. Na foliju postaviti velike listove kiselog kupusa, sto vece to bolje. Na ove listove poloziti curku na ledja, vec uvijenu u slaninu. Sa gornje I bocne strane curke obloziti - postaviti takodje listove kiselog kupusa, pricvrstiti cackalicama.

Sve uviti alu folijom koju smo ranije postavili pod curku I to tako da je sa svih strana dobro zatvoreno. Ubaciti u vrelu rernu I peci 5 sati na jakoj vatri, ne dirati do kraja pecenja.

Odmah posle pecenja izneti na sto oko koga se sakupilo najmanje desetoro dobro izgladnelih zderonja, povaditi cackalice, konac, jer se moze desiti da ih neko u alavosti smaze I pojesti sve do poslednjeg. Kupus I marinat se ne jedu! Ne ostavljati “za sutra” jer to onda nije to. Vino hladno “pa mlogo”, spricer, ili vec kako ko voli, salata po zelji.
- 11:27 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>