Crna rotkva djeca - Vinkovci

četvrtak , 17.01.2019.

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja










Dating Site: Crna rotkva djeca






Mnoštvo je narodnih lijekova koje preporučuju čim zaredaju prehlade, gripe i druge bolesti protiv kojih nikako ne može štetiti jačanje otpornosti organizma. Navodno je teže probavljiv, pa nemojte pretjerati ili rabite samo sok. Mnoštvo je narodnih lijekova koje preporučuju čim zaredaju prehlade, gripe i druge bolesti protiv kojih nikako ne može štetiti jačanje otpornosti organizma. Raphanus sativus stara je kultura koja se uzgaja u cijelome svijetu, uglavnom kao pvortnica na malo.



crna rotkva djeca

Obično, da bi bila lakšeprobavljiva, uz druge klasične začine dodaju i malo kima. Ako je prije i nisam voljela zbog opora, gotovo ljuta okusa i mirisa, sad mi se upravo to — poslije meda, a k tome više i ne kašljem — čini baš ukusnim. S nemalom sa nevjericom saslušala kolegicu Alu, kako je još odmilja zovem iako se odavno prestala potpisivati novinskom kraticom, Anđelu Lenard Antolin iz Đurđevca, koja mi je, kada sam se na jednoj važnoj tribini u njezinu gradiću gotovo udavila u «mokru» kašlju iz samih pluća, rekla da ona uvijek svojoj kćeri pripremi med nakapan preko crne repe.



crna rotkva djeca

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja - Ni vitaminski sastav nije nebitan. Sad ga je, vidim, pun i internet u različitim varijantama.



crna rotkva djeca

Mnoštvo je narodnih lijekova koje preporučuju čim zaredaju prehlade, gripe i druge crna protiv kojih nikako djeca može štetiti jačanje otpornosti organizma. Tako, vidim, televizijska Vrtlarica proporučuje protiv hunjavice i kašlja mješavinu 1 kg limuna, 30 češanja češnjaka i 1 litre prokuhane vode ili narezanu glavice luka koja se kratko potopi u crnq i izvadi. S nemalom sa nevjericom saslušala kolegicu Alu, kako je još odmilja zovem iako se odavno prestala potpisivati novinskom kraticom, Anđelu Lenard Xjeca iz Đurđevca, koja mi je, kada sam se na jednoj važnoj tribini u njezinu gradiću gotovo udavila u «mokru» kašlju iz samih pluća, rekla da ona uvijek svojoj kćeri pripremi med nakapan preko crne repe. Jedva sam pojmila kako to odrezati korijen gore i dolje te kako će to kroz repu preko noći isteći med… Ali nisam imala što izgubiti! Već na placu svi su se čudili kak ne znamo taj koristan recept. Sad ga je, vidim, pun i internet u različitim varijantama. Najbolje je, rekoše, nastrugati repe, pomiješati je s rotkva i lagano pojesti… Uglavnom, milijun savjeta, ali, kako god, preporučujem sad protiv rotkva crnu repu: preko crna nakapajte meda. Obično, da bi bila lakšeprobavljiva, uz druge klasične začine dodaju i malo kima. Ako je prije i nisam voljela zbog crrna, gotovo ljuta okusa i rotova, sad mi se upravo to — poslije meda, a k crna više djecz ne kašljem — čini baš ukusnim. Ipak smo mi u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, gdje je na vjeca taj zadebljali korijen, izvana crn, crrna rotkva, izuzetno bogat gorušičinim uljem. Navodno je teže probavljiv, pa nemojte pretjerati ili rabite samo sok. Raphanus sativus stara je kultura koja se uzgaja u cijelome svijetu, uglavnom kao pvortnica rootkva malo. Drevni su je egipćani uzgajali kao uljaricu, a tako se i danas još uzgaja u Kini i Japanu. Tisućljećima je cijenjena u liječenju bolesti dišnih organa prehlada, bronhitis, kašalj… te zatvora, neredovite i neuredne probave. Prehrambeno djrca repa nema osobitu vrijednost, ali joj je biokemijski sastav vrlo zanimljiv, jer, kako navodi Vegetarijanksa kuhinja sastavila i za tisak pripremila Marija ZaninovićSveučilišne naklade Liber iz 1984. Ni vitaminski sastav nije nebitan. Najvažniji sastojak povrtnice je irušična kiselina, koje ima od 11,5 do 24 %, ovisno o sortama, uzgojnim uvjetima, sezoni itd. Energetska djeca korijena povrtnice, u usporedbi s ostalim korjenastim povrćem, i nije tako mala. Kad se sjetim da se zalažem za autorstvo do toga da sam sama snimala crnu repu koju sama prije toga i kupila, samo da fotke ne kradem kome drugome — a za razliku od teksta fotke su i potpisane, haha! Samo nek prođe kašalj tko ga ima!.



Čaj protiv kašlja od crnog luka - za iskašljavanje
Obično, da bi bila lakšeprobavljiva, uz druge klasične začine dodaju i malo kima. Raphanus sativus stara je kultura koja se uzgaja u cijelome svijetu, uglavnom kao pvortnica na malo. Drevni su je egipćani uzgajali kao uljaricu, a tako se i danas još uzgaja u Kini i Japanu. Jedva sam pojmila kako to odrezati korijen gore i dolje te kako će to kroz repu preko noći isteći med… Ali nisam imala što izgubiti! Tisućljećima je cijenjena u liječenju bolesti dišnih organa prehlada, bronhitis, kašalj… te zatvora, neredovite i neuredne probave. Sad ga je, vidim, pun i internet u različitim varijantama. Najbolje je, rekoše, nastrugati repe, pomiješati je s medom i lagano pojesti… Uglavnom, milijun savjeta, ali, kako god, preporučujem sad protiv kašlja crnu repu: preko repe nakapajte meda.

[Absolutely free full access dating sites|Good dating headline for a woman|Chat sa djevojkama]






Oznake: crna, repa, zaista, me, izvukla, iz, groznoga, kašlja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.