Računanje krvnog srodstva - Brzog datiranja

subota , 29.12.2018.

Forum Klix.ba










Click here: Računanje krvnog srodstva






Znam i da je pravoslavcima dozvoljeno posle petog kolena. Kako je naprijed rečeno, prema germanskom računanju ženidbena zapreka krvnog srodstva je sezala do trećeg koljena uključivo unuci od brata i sestre , a prema rimskom računanju to bi bilo do šestog koljena, dok sada seže do četvrtog koljena uključivo prema rimskom računanju, a prema germanskom bi to bilo do drugog koljena djeca od brata i sestre. Evo i cjelovitog prikaza za gornju shemu ili sliku srodstva u pobočnoj lozi ili liniji: B i C brat i sestra u srodstvu u 2.



Računanje krvnog srodstva

Deca su uvek u prvom stepenu prema ocu i majci. Mato Katić Markov Omanjska-Netača, 1939. Jedan kuriozitet, u , pod određenim uslovima mogu nasleđivati čak i tazbinski srodnici!



Računanje krvnog srodstva

Forum Klix.ba - U , kao djelu obiteljskog, postojanje krvnog srodstva između nevjeste i ženika može biti prepreka za sklapanje braka. Jednostavno ti si drugo koljeno u toj lozi.



Računanje krvnog srodstva

Srodstvo je odnos između dviju ili više osoba zasnovan na međusobnoj vezi koja može biti biološke, sociološke ili pravne prirode. Temelj tazbinskog srodstva je postojanje. Računanje krvnog srodstva lat. Postoji nekoliko sustava računanja. U hrvatskom pravnom sustavu primjenjuje se tzv. Postoje dvije linije - uspravna linea recta i pobočna linija linea transversa. Uspravnu liniju čine osobe koje potječu jedna od druge, odnosno preci ascedenti i potomci descedenti : pradjed - djed - otac - sin - unuk - praunuk. Ovisno o perspektivi, razlikuje se ushodna srodnički niz gleda se od potomaka prema precima: unuk - sin - otac - djed te nishodna linija srodnički niz gleda se od predaka prema potomcima: djed - otac - sin - unuk. Pobočnu liniju naziva se još i kolateralnom linijom čine osobe koje ne potječu jedna od druge, već imaju zajedničkog pretka: braća, stric - nećak, bratići, itd. Pobočni srodnici kolaterali mogu biti punokrvni ako imaju oba zajednička roditelja - germani ili polukrvni ako imaju samo zajedničkog oca - consanguinei, ili samo zajedničku majku - uterini. Unutar loza linija srodnici se razvrstavaju po stupnjevima Computatio civilis ili oi koljenima Computatio naturalis Computatio civilis Još je u vrijedilo pravilo quot generationes tot gradus prijevod: Koliko poroda toliko stupnjeva. Tako se prema tom pravilo stupanj srodstva utvrđuje na način da se uzima u obzir broj poroda u obje linije, osim rođenje zajedničko pretka. To znači da su npr. Computatio naturalis Prema sustavu koji se primjenjuje u kanonskom pravu, stupanj srodstva računa se tako da se gleda broj poroda samo u jednoj pobočnoj liniji, pa su tako brat i sestra u prvom koljenu, bratići u drugom, a ako linije nisu jednake tada se stupanj srodstva gleda po duljoj liniji od zajedničkog pretka, pa su tako stric i nećak u drugom koljenu. U činjenica postojanja krvnog i građanskog srodstva važna je prilikom utvrđivanja nasljednika ostavitelja kod. U činjenica srodstva važna je primjerice kod dužnosti uzdržavanja, skrbništva. U , kao djelu obiteljskog, postojanje krvnog srodstva između nevjeste i ženika može biti prepreka za sklapanje braka.




Jer po mojoj racunici i naninoj od 80 godina ti si drugo koljeno a unuce od tetke trece. Ali, pradeda nije osmo koleno. Razmislite sada ovako oboje, i ti i on : Bili ste u vezi, bili ste intimni i šta da se desila neželjena trudnoća? Pobočno srodstvo može biti i polurodno - ako srodnici imaju samo jednog zajedničkog pretka npr. Odjednom je sada postao prosvećeno biće? Srodstvo se definiše kao pravom priznata veza između dva ili više između kojih postoje određena i. Prvo, pustite se termina koljena, zakon to ne poznaje.

[Broj telefona iz Plavog oglasnika|Erocke drame filmovi|Smokvin list split]






Oznake: srodstvo

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.