< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (2)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari

Opis bloga

Blog o Tomb Raideru, ali ne na neki snobovski "ja sam official Tomb Raider site" način, nego na način da opisujem svoje doživljaje iz TR igara (a možda i iz nekih drugih). Imam drugi blog na koji pišem opčenite stvari iz svog života tako da na ovom blogu neće biti baš previše postova, ali uostalom vidjet ću kamo će ovo sve ići...

Linkovi

Official Site
Stellini Walktrough-i
Planet Lara
Tomb Raider Chronicles
Tomb Raider Forumi

Tomb Raider Level Editor
Tutoriali i resursi
Trsearch
Skribblerz
Tomb Raider Editor
Custom Leveli
Trle.net
Lara's Levelbase

Postovi

Industrial Rooftops
Tomb Raider: Underworld
Prošao sam Tomb Raider TRL
Tomb Raider TLR Screenshots
Prošao sam Tomb Raider 5

Igre

Tomb Raider 1

Tomb Raider 2

Tomb Raider 3

Last Revelation

Chronicles

Angel of Darkness

Legend

Anniversary

Underworld

četvrtak, 01.10.2009.

Prošao sam Tomb Raider: The Last Revelation

Napokon sam prošao Tomb Raider: The Last Revelation. Tu igru sam počeo igrati prije 5 godina, ali odmah sam bio zapeo na prvom skoku-hvatanju u igri.
Image and video hosting by TinyPic
Onda mi je frend došao to proći, i došao do levela Tomb Of Seth. Kada sam se vratio igranju, opet nije imalo smisla jer nisam mogao proći ni taj level. Glorija (iz prošlog posta) mi je nakon nekoliko godina rekla kako proći taj dio (dio sam skakanjem po svjetlećim tile-ovima da bi došao do druge strane i otvorio vrata iza kojih se nalazi "Timeless Sands", barem brijem da se tako zove).
Image and video hosting by TinyPic
Nakon što sam to prošao, sjećam se da je išlo puno lakše. Burial Chambers, koji mi je na prvi pogled bio jako strašan jer su spike-ovi izvirali odasvuda i sve je nekako bilo mračno i opasno, prošao sam vrlo brzo i bez previše problema. Preko Doline Kraljeva i Karnaka, što sam prošao bez previše problema došao sam do Tomb Of Semerkhet, koji mi je na prvi pogled bio barem toliko strašan koliko i Burial Chambers. Samo što je ovaj level bio puno teži, i skarabeji su me izluđivali, pa sam se odlučio na šifre.
Image and video hosting by TinyPic
Bolje da prođem ikako nego nikako. Guardian Of Semerkhet je sam po sebi izazovan level, ali uspio sam i to proći. Došao sam do Alexandrie i tamo su počeli pravi problemi. Ona povezanost levela, koju najviše mrzim u ovoj igri, tamo najviše dolazi do izražaja. Sve mi je to bilo prezbunjeno, uspio sam doći negdje do katakomba ali onda sam odustao. Sve je to onda još bilo preveliko i pre zbunjujuće za mene.
Image and video hosting by TinyPic
Negdje prije par mjeseci ove godine sam se vratio igri, da malo ponovno doživim tu atmosferu. Igrao sam ispočetka, i došao do The Lost Library, koji me obeshrabrio jer je Glorija rekla da je njoj taj level bio jako težak. Level je težak, u njemu ima fakat svega, ali uspio sam proći. Nakon toga išlo je lakše, došao sam do City of the Death bez previše problema, ali onda sam se nekako obeshrabrio i nije mi se više igralo, pa sam ponovno uzeo stanku.
Image and video hosting by TinyPic
I tako, neki dan sam se ponovno vratio igri, da probam malo dalje doći, jer sve u svemu nije da sam zapeo na nekom određenom dijelu. Nije mi se dalo previše lutati i istraživati po (ponovno) spojenim levelima, pa sam na papir napisao što trebam obaviti u kojem levelu prije nego pređem u drugi i kojim redom trebam ići u koji., što sam naravno našao na internetu. Prođoh ja tako i levele u Kairu, i na vlastito iznenađenje dođoh do Gize. Ti zadnji leveli nisu bili znatno teži od dosadašnjih, pa sam tih zadnjih nekoliko levela prošao dosta brzo. Zagonetke na zadnjem levelu uspio sam skužiti bez ikakve pomoći, a zadnja borba (bježanje) od Setha je prošlo bez previše problema. I tako sam ja prošao tu igru.
Image and video hosting by TinyPic
Budući da je to najduži Tomb Raider, s najviše levela, očekivao sam neki osjećaj potpunosti kad prođem, ali to ga nije bilo. I nakon što sam prošao tih 35 levela, od kojih su SVI u Egiptu, i dalje mi se igralo, i dalje u Egiptu. Mislim da je problem jer sam veliki dio igre prošao, pa sam se igri tek vratio nakon nekih 6 mjeseci, pa nisam dobio sveukupni dojam odjednom. Zato sam odlučio sve ponovno proći, ali ovaj put, za izazov, bez šifri. Došao sam do Alexandrie i već se obeshrabrio. Jednostavno sam u konstantnom strahu za municiju i medipackove, iako imam 30 malih medipackova i 20 velikih, 720 metaka za uzi i 200 za shotgun. Jednostavno se ne osječam sigurno i u konstantnom sam strahu da ću ostati bez municije i medipackova, ili da neću dobro odigrati i potrošiti to sve bezveze, i u krivom trenutku. Iako se to nikad nije dogodilo.
Kao što rekoh, ovo je najduži Tomb Raider, ima 35 levela i svi su u Egiptu, i zbog toga ga mnogi fanovi ne vole. Meni je baš zato zakon. U ovoj igri vidjet će te SVE što možete vidjeti u Egiptu, sve hramove, palače, grobnice, piramide, sve. Od grobnica i jurnjave džipom po Dolini Kraljeva, preko istraživanja hramova u Karnaku, do katakombi i otkrivanja davno izgubljene knjižnice u Aleksandriji, pa opet do mračnih ulica Kaira gdje ništa nije kako treba i već se naveliko vidi kataklizma koju je Lara prouzročila oslobodivši boga Setha na početku, i na kraju do Gize gdje napokon dobivate priliku zajahati te piramide, obići sve 3 velike piramide, iznutra i iz vana, sa svih strana i još stignete obići mastabe plemića. Ova igra je jednostavno temeljita, dosljedna i prepuna svega onoga što želite kada gledate avanturističke filmove o drevnom Egiptu. Svaki artefakt iz te egipatske kulture nalazi se u igri, svako mitološko biće ikad spomenuto vi ćete morati ubiti ili izbjeći, nema ništa što biste htjeli iskusiti u Egiptu a ovdje nećete.

Sam sam uzimao screenshotove za levele i nadam se da će bar nekome ovaj post skratiti kojih 5-10 minuta. Ovu igru svakako preporučam, ali ne nekome kome stvari brzo dojade, nego nekome tko planira uzeti mjesece, možda čak i godine da bi kompletirao sve što ova igra nudi.



| Komentari (4) | Printaj | Prošao sam Tomb Raider: The Last Revelation |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.