Težak je put do zvijezda

utorak, 23.01.2007.

PART 5 : SMRT JEDIJA

Hrmmmrmrmrr....

Nakon dugo godina traženja i potrage za novim nastavcima ove dugometražne serije sapunice hrvatske, sjetih se (uz pomoć Oskara, normalno..) jednog prastarog drevnog događaja kada su se junaci Pavlove uli.. ovi, "The Dream Teama" našli lice u lice (Face To Face) sa Gospodinom Smrti (Mr. Death). Da, najstravičnija priča ikad ispričana.. Bia je pun Misec, malo maglovito i slaba vidljivost s mjestimično kišom i udarom južine sa sjeverne strane Južne Koreje.. Dobro aj, pretjerujem malo! Desilo se to kada je "El Prezidente" Mishel slavija svoju obljetnicu rođenja sa svojim vjernim ministrima, Dr. mr. profešur Oskar - vanjski poslovi, Fiz. Mali - unutarnji poslovi, Dr. brat Davor - zdravstvo i Dipl. ing. Le Clerc - poljoprivreda i šumarstvo (zvuči glupo ali najbitnije ministarstvo...). Proslava se odvijala u odajama kluba koji se brinuo za ljude koje je posjetio Mr. PacMan.. Hm, Oskar zna za to.. Lipo se okupili svi i Mishel donio "darove" iz neke "daleke zemlje", sitnice koje niko nikad nije vidio ni drž'o u ruci.. I naši se junaci po prvi put upoznali s time.. i nisu se baš proslavili, čak ni Mishel nije zna o čem je riječ.
Prvi je Le Clerc doša i "isproba na sebi" i odma ga je obuzeo neki strani osjećaj, nešto ga je izjedalo iznutra, nikad to nije osjetio u životu. Nije moga opisat pa je Mali priskočio u pomoć i pokuša odgonetnit ali mu nije išlo.. Bilo kako bilo, Oskar je, unatoč čudnim okolnostima, nastavio "darivanje" i "obukao" na sebe "jedan komad" i bilo je sve okej.. E sad je već čudno! Ustanovilo se da je Sila slaba u Le Clerca i zbog toga je pokleknuo pred tim stranim utjecajem.. Le Clerca su "bandažirali" i ostavili sa strane da polako klizi u polaganu smrt polako.. R.I.P. Le Clerc
Mali i Oskar su počeli oplakivat Le Clercovu smrt tako da su počeli "nosit" veće "komade" i lagano su počeli tonit u nepoznate vode tih nepoznatih "amuleta".. Toliko je bilo drastično da im se razum zamutio, počeli su pričat svakakve, da 'prostite, pizdarije! Dok se to događalo, Davor je, za razliku od ostalih, lagano "prenosio ormare" i bio jedini svoj.. Čak je i Mishel počeo sa nekim glupostima, bježanjem sa strane i izad.. Bijeg od realnosti je bio nemoguć, pokušaji da se zavaraju ti događaji su bili nemogući jer niko nije zna da se Tamna Strana umišala tu večer.. Mali je skroz "otiša", počeo je ludit, ubijat sve okolo, zaliva je sve okolo štetnom "kiselinom" i uništio odaje Hrama Ratnika Takome.. I onda je pretjerivajući, napravio krivi korak i pao u jamu di je bilo čudovište zvano Ples.. I dok ga je čudovište grizlo i čučalo, duh Le Clerca se pojavi i spasi ga od sigurne i gadne smrti (Inače, to čudovište prisiljava ratnike da plešu ka debili pa ono.. nije ugodno, jel..). Mali, sav u strahu i isprepadan, odluči zahvalit Le Clercu na "čudan način" pa ga Le Clerc odjebe.. I onda njih dvoje (kao Batman&Robin) odluče pronaći Mishela kojeg je progutala tama i odvukla u svoje dubine, daleko izad zraka svjetlosti na mjestima di nijedan smrtnik nikad nije kročio.. Ali Mali se, uz pomoć duha nestretno preminulog Le Clerca, odvaži i krene u potragu i nakon podosta vremena pronađe Mishela kako cili nemoćan leži na jednoj litici koju čuva 17-glavi čudnovati kljunaš sa M štirkom.. Ipak, duh Le Clerca objasni Malome kako da svlada tu beštiju, tako da se tiho približi s leđa i zalije ga štetnom "kiselinom".. I Mali to učini i 17-glavi čudnovati kljunaš umre od posljedica začepljena arterije u 13. glavi koja je povezivala sve arterije beštije.. Koje sranje, a?! I Mali, uz pomoć duha "sve prisutnog" Le Clerca (opet..) odnese Mishela u odaje kluba koji se brine za ljude koje je posjetio Mr. Pacman i zateče situaciju za koju se nikad nije nadao u životu..
Tek šta je spasio Mishela iz sigurne smrti, primjeti da nedostaje Oskar, i primjeti da Davor dosta čudno izgleda.. Blago izobličen, neobičan, nerazumne motorike i slabih perceptivnih dijelova tijela, ka da je nepoznato strano tijelo ušlo u njega.. I bio je u pravu! To nije bio Davor.. već, Darth Davor, glavom i desnom postolom! Nije ništa govorio (inače, ni Davor ne priča baš puno al dobro..) i samo je odaslavao čudne signale koje nijedan preGolemi jedi vitez nebi moga razumit osim, normalno, Oskara kojeg nije bilo u blizini.. Nakon šta je položio Mishela na tlo, koji je još bio u nesvijesti, napustio ga je duh "preZakon" Le Clerc jer je moga samo jednom pomoć Malome (tako piše u ugovoru..). Mali je pogledom tražio uokolo Oskara da mu dođe pomoć i da očita signale koje šalje Darth Davor, koje možda mogu prominit situaciujuujuiiju.. Darth Davor se ustao i lagano zakoračio prema Malome koji je već zauzeo pozu za obezbeđenje protivnika u A-molu. Taman kad je Darth Davor izvadio svoj svjetlosni pendrek, niotkuda ali doslovno NIOTKUDA! stvori se dobri vitez Ž noseći Oskara u svom krilu, u blagoj komi ali uspije ga probudit tako da mu je da "eliksir" koji mu je spravio neki čarobnjak za 9ipo kuna.. I Oskar oživi i okrene se prema Darth Davoru i kaže:"Ne vidim plafon!". Mali se zaustavi i sa čuđenjem pogleda u Darth Davora koji se samo okrene krene prema tami koja ga proguta i više nikad se pojavi na licu Zemlje.. Vitez Ž ostavi Oskara na komad stine i skoči na konja i odleti daleko, daleko.. Mali spremi svoj PreGolemi mač, podigne Mishela na jedno rame, Oskara na drugo i krene put kuće neznajući da ga negdi na nebu prati duh "MAXadsl" Le Clerc i čuva od mogućih novih opasnosti.. Kasnije je Mali proglašen vitezom kvadratastog stola i oženio najlipšeg princa u svom selu i živili su sretno do kraja života.

The End

- 00:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Jutarnje i svakodnevne nebušljive by OskarUndLeClerc...

    Koja je ura?











Link...

DODACI: