Recepti i savjeti: CRNA ROTKVA I MED PROTIV SUVOG KAŠLJA I BRONHITISA - Susretit će se u sredini

utorak , 01.01.2019.










Click here: Recepti i savjeti: CRNA ROTKVA I MED PROTIV SUVOG KAŠLJA I BRONHITISA






Kao i što smo naveli u prethodnoj stavki, vlakna iz ove biljke će vam pomoći da regulišete probavu, a samim tim i pražnjenje creva. U udubljenje dodajte 2 kašike meda da se napuni više od pola rotkve ili 4 kašike šećera ako ste alergični na med. Prema nekim lekarskim istraživanjima, oni mogu da pomognu u borbi protiv kancera dojke, prostate, debelog creva, jajnika, usta, želuca i bubrega.



Recepti i savjeti: CRNA ROTKVA I MED PROTIV SUVOG KAŠLJA I BRONHITISA

Sirup protiv kašlja treba uzimati 4-5 puta dnevno, nekoliko minuta pre jela. Ako nije ravna, isijecite malo donji deo, da stoji ravno. Napravite udubljenje u rotkvi, ostavite zidove debljine oko 2 cantimetra.



Recepti i savjeti: CRNA ROTKVA I MED PROTIV SUVOG KAŠLJA I BRONHITISA

- Za to vreme će se u rotkvi pojaviti lekoviti sirup, nezamenljiv u lečenju kašlja. Vrh rotkve odsecite, ali ga nemojte bacati, pošto će vam trebati.



Recepti i savjeti: CRNA ROTKVA I MED PROTIV SUVOG KAŠLJA I BRONHITISA

LEKOVITOST: Crna rotkva i med deluju kao veoma efikasan prirodan lek protiv različitih oboljenja, a nabolje su se pokazali kada je u pitanju podizanje imuniteta i borba sa respiratornim bolestima. Pošto se sok dobijen od ove dve namirnice najčešće koristi protiv hroničnog i suvog kašlja, kao i protiv bronhitisa, najviše se preporučuje deci, mada ga redovno mogu koristiti i odrasli. Ukoliko ste se zapitali kako crna rotkva i med to postižu, rećićemo vam da oni podstiču jetru da proizvodi masnoće i proteine koji će umanjiti napetost žučne kese, pa čak i razbiti i eliminisati kamen iz nje. Osim toga, izuzetno je efikasno koristiti ovaj tonik zarad regeneracije ćelija jetre. Zahvaljujući mineralima poput cinka, fosfora i selena, rešićete se i nadutosti i pojave pojačanog lučenja želudačne kiseline. Kao i što smo naveli u prethodnoj stavki, vlakna iz ove biljke će vam pomoći da regulišete probavu, a samim tim i pražnjenje creva. Pošto je dehidratacija glavni uzrok opstipacije, ovaj sok će vam pomoći da hidrirate vaš probavni sistem čime će doći i do veće pokretljivosti samih creva. Ovo ih čini savršenim saveznikom za borbu protiv brojnih infekcija, a naročito kada se pojave simptomi dosadne i umarajuće prehlade, upale grla, gripa, a efikasni su i pri lečenju infekcije uha. Posebno treba naglasiti da su crna rotkva i med protiv bronhitisa lek broj jedan, a u sklopu ovog našeg teksta moćićete i da pronađete jednostavan recept za ovaj prirodni medikament. Samim tim, uspešno se koristi i kada je lečenje Gravesove bolesti u pitanju. Prema nekim lekarskim istraživanjima, oni blagotvorno deluju u borbi protiv kancera dojke, prostate, debelog creva, jajnika, usta, želuca i bubrega. Osim toga, ova kombinacija će vam pomoći i da usporite steranje kože, jer tonik lako eliminiše slobodne radikale iz organizma. Crna rotkva i med za mršavljenje Pošto ova biljka sadrži dosta vode, a jako malo masti i kalorija, dok med obiluje prirodnim šećerima, ova kombinacija može uspešno da se koristi i u procesu regulisanja telesne težine. Daće vam osećaj sitosti, smanjiti apetit, a osećaćete se zadovoljno i vitalno, jer će vam snabdeti telo hranljivim materijama i dati energiju i pokretljivost. Poseta vašem doktoru je najbezbedniji način za dijagnostikovanje i lečenje bilo kog zdravstvenog stanja. Pomorandža je slatka i sočna voćka koja prestavlja ukusnu užinu ili dodatak jelima. Jedna cela pomoranža sadrži samo 85 kalorija dok je sadržaj holesterola i masti jednak nuli. Opšte je poznato da su pomorandže bogat izvor vitamina C. One mogu pojačati imuni sistem i uticati na poboljšanje kože. Takođe, doprinose zdravlju srca i utiču na smanjenje rzika od respiratornih oboljenja, reumatskog artritisa, čira i kamena u bubregu.



Sirup protiv bronhijalne asme
Poklopite je poklopcem — gornjim odsečenim vrhom. Više rezultata… Generic filters Exact matches only Filter by Custom Post Type Okretanje zdravom načinu života i uvođenje zdravih namirnica put je koji bi svaki muškarac morao odabrati. Uprkos lekovitosti, postoje kontraindikacije za korišćenje: akutne bolesti gastrointestinalnog trakta, jetre, žučne kese i bubrega. Pomažu u sprečavanju malignih bolesti — crna rotkva je bogat izvor prirodnih antioksidanasa, naročito antocijana i sulforafana. A deca će ga prihvatiti sa zadovoljstvom. Priprema: Sirup se priprema uveče za sutradan. Ujutru možete početi koristiti ovaj lekoviti sirup. Dakle, za početak treba otići na pijacu ili u svoju baštu i nabaviti jednu veću crnu rotkvu, težine oko 400-500 grama. Crna rotkva i med za mršavljenje — pošto ova biljka sadrži dosta vode, a jako malo masti i kalorija, dok med obiluje prirodnim šećerima, ova kombinacija može uspešno da se koristi i u procesu regulisanja telesne težine.

[Lana jurcevic godiste|Ona išče njega|Masaža happy end zadar]






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.