Ribolov na mrtvog kedera uz pomoć blajkapice - Pronađite djevojku

utorak , 25.12.2018.










Click here: Ribolov na mrtvog kedera uz pomoć blajkapice






Prilikom ribolova mladice morate voditi računa da je to izuzetno energičan i atraktivan borac u svim slojevima vode. U početku se hrani planktonom i sitnim vodenim bubicama a kako raste postaje sve zahtjevnija te uzima mlađ drugih riba a kasnije i odrasle primjerke.



Ribolov na mrtvog kedera uz pomoć blajkapice

Kako pronaći vir u kojem se krije i lovi mladica, koju vrstu varalice koristiti, kako voditi varalicu, hiljadu kako i hiljadu zašto a samo jedan odgovor bacati, bacati, bacati i samo bacati… Bistro. Načini montaže sistema Montaža se vrši na dva načina direktno na strunu, ili korištenje tanjeg predveza sa udicom. Prilikom ribolova mladice morate voditi računa da je to izuzetno energičan i atraktivan borac u svim slojevima vode.



Ribolov na mrtvog kedera uz pomoć blajkapice

- Za uspješan lov mladice ribari najviše koriste spužvane peševe koje tako uspješno prave majstori ribolova da ih je veoma teško razlikovati od žive ribe.



Ribolov na mrtvog kedera uz pomoć blajkapice

Mladica spada grupu grabežljivih riba, predatora zajedno sa somom, štukom, smuđem, a živi isključivo u vodama dunavskog sliva. U Bosni i Hercegovini mladicu možemo pronaći u rijeci Savi, Sani, Uni, Drini, Bosni, Krivaji. Kratak opis i navike Tijelo mladice je poput svih grabežljivaca vretenasto sa izrazetno velikim i jakim repnim perajem koje omogućava zadržavanje u jakim virovima i postizanje veoma velike brzine prilikom hvatanja plijena. Izuzetno eksplozivna salmonidna vrsta ribe sa ustima punim zuba. Tijelo joj je poput potočne pastrmke prekriveno crvenim tačkicama dok boja varira sve zavisno od mjesta gdje se zadržava i živi. Naravno mladica mijenja boju prilikom mrijesta što je specifično kod svih vrsta pastrmskih riba, kada dobija bakarnoljubičaste nijanse. Od momenta izlaska iz jajašaca tempo napredovanja mladice je veoma brz tako nakon godinu dana života dostigne dužinu oko 20cm. U početku se hrani planktonom i sitnim vodenim bubicama a kako raste postaje sve zahtjevnija te uzima mlađ drugih riba a kasnije i odrasle primjerke. Sve zavisno u kojoj rijeci živi, te bogatstva rijeke sa ribom koja se nalazi na meniju mladica može da dastigne težinu i do 50 kg. Mjesto zadržavanja — način ribolova — mamci Mladica se obično u rijekama može pronaći u dubokim virovima , a lovi obično na samim uzlazima i izlazima iz vira sve zavisno gdje se zadržava bijela riba sa kojom se obično hrani. U večini slučajeva prati jata škobalja kojima se najviše ihrani. Sezona lova na mladicu je od oktobra do februara tj. Tada se najuspješnije lovi. Zahtjeva izuzetnu upornost ribolovca , velike napore i hiljade bezuspješnih zabačaja varalice. Da bi pronašli mladicu koja radi tj. Mladica se može loviti dvodjelinim voblerima, silikonskim glavinjarama, ribolikim silikoncima, raznim vrstama metalnih varalica, kašikara, spužvastim peševima i cofovima. Prilikom ribolova mladice morate voditi računa da je to izuzetno energičan i atraktivan borac u svim slojevima vode. Vrlo često, da bi se oslobodila varalice, iskačeiz vode ulazi u brzace i brze plićake te ako veoma brzo ne reagujete postoji mogučnost da je vrlo lako i izgubite. Za uspješan lov mladice ribari najviše koriste spužvane peševe koje tako uspješno prave majstori ribolova da ih je veoma teško razlikovati od žive ribe. Vema se često pitamo zašto se ribari odlučuju da love na peša. Na to pitanje je veoma lak odgovor, mladica i pastrmka u svom jelovniku na prvom mjestu imaju peša iz razloga što je slasan zalogaj a ne troše puno energije da ga ulove, obzirom da je to riba dna koja se vrlo malo kreće. Kako pronaći vir u kojem se krije i lovi mladica, koju vrstu varalice koristiti, kako voditi varalicu, hiljadu kako i hiljadu zašto a samo jedan odgovor bacati, bacati, bacati i samo bacati… Bistro.



Pecanje stuke na kedera.Naj naj by Mrbucko007
Naravno mladica mijenja boju prilikom mrijesta što je specifično kod svih vrsta pastrmskih riba, kada dobija bakarnoljubičaste nijanse. Potreban pribor Muvanje- povlačenje kako to neki zovu je poput varaličarenja je izuzetno atraktivan način pecanja grabljvica, samo što je mnogo jeftiniji a sve što nam je potrebno osim osnovne opreme možemo pronaći u prirodi. Kod ovakog načina montiranja kedera bitno je na vrijeme kontrirati, i kontra mora biti jača kako bi udica probila kožu kedera. Kada se sve stavi na papir može se konstatovati da je varaličarenje izuzetno skup način sportskog ribolova. Sve zavisno u kojoj rijeci živi, te bogatstva rijeke sa ribom koja se nalazi na meniju mladica može da dastigne težinu i do 50 kg.

[Zene za sevu|Nekretnine crna gora uprava|Chatovi online]






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.