tippy

03.10.2006., utorak

PUB QUIZ

Woohoo, osvojili smo drugo mjesto na Pub Quizu i šest boca Budweisera! party

OK, tehnički gledano, naše dvije ekipe (8 ljudi) su osvojile prvo i drugo mjesto, samo je četvorka u kojoj sam bila ja slučajno ispala druga zujo Dva boda razlike, I demand a recount!

Pub Quiz je još jedan kuriozitet ovog podneblja (britanskog, ne samo škotskog) u kojem skupite ekipu, odete u pub i odgovarate na pitanja. Svatko da funtu i skupi se nagradni fond, koji onda u cijelosti ide pobjedniku, a ostatak do nekog mjesta dobije pivo ili neke druge nagrade, ovisno o pubu. Dakle, pivo.

Pub se, znakovito, zvao The Jolly Judge. Nas osam se podijelilo na dvije ekipe jer nas je bilo previše (u pravu ste, to znači da je nas četvero dobilo šest boca cool). Na trenutak smo razmišljali da se podijelimo po principu Writing and Cultural Politics protiv Nation Writing Culture, ali to nam je: a) bilo preštreberski, b) jedna cura je bila sa Komparativne i pobrkala jednadžbu i c) na taj način bi u jednoj ekipi bilo troje Engleza, a to nam je bilo u interesu suzbiti.

Odabir imena ekipe bio je jako težak. Nakon što smo iscrpili sve fore sa alkoholom, odlučili smo se nazvati Ipanema Hippies, prema majici koju je kolega pokupio na proputovanju u Južnoj Americi (veli da je bio prije negoli je vidio Motorcycle Diaries, ali ne vjerujem mu baš). Ako vam to zvuči glupo, probajte zapodjenuti normalan razgovor s ekipom koja se zvala "Carl Says He's A Tripod".

Imali smo nekoliko rundi pitanja, kategorije tipa "odgovor počinje sa P ili S", "pogodi tko je na slici", pitanja procjene itd. Primjeri kojih se sjećam:

- Koja poznata ličnost je nedavno izjavila kako je tek sad otkrila da je London u Engleskoj?
- Koji viski reklamira lik Billa Murraya u Lost in Translation?
- Kolika je opće prihvaćena starost Zemlje?
- U kojoj ulici u Edinburghu možete blablabla... (varijacije na temu)?
- Kolika je prosječna brzina morskog konjica? Ovdje je svatko tko je rekao ispod milje na sat dobio bod. Čula sam da su neki tresnuli i 12 milja na sat rofl
- Što u glazbenoj partituri označava "p"?
- Navedite devetu najveću zemlju u Europi i najmanje pet a po mogućnosti svih sedam zemalja sa kojima graniči
- Navedite što više glavnih gradova koji počinju sa slovom "s"
- Kolika je populacija Kanade?
- Kolika je 1901. bila prosječna očekivana životna dob jednog Škota?
- Izbaci uljeza: koji od sljedećih NIJE album Backstreet Boysa (pogodite tko je ovdje briljirao)?
a) Dressed in White
b) Millenium
c) Greatest Hits, Chapter 1
d) Black and Blue
- Kako se zove spoj sumpora, kisika i vodika?
- Navedite bilo koji film Alana Cumminga čiji naslov počinje sa "s"

Kolege iz pobjedničke ekipe su malo likovali komentarima tipa "jel imate za bus doma" isl., ali nismo se dali zbuniti. Nisu nam dali da plijen popijemo na licu mjesta (zašto bi pili besplatno kad možete platiti još jednu pintu) pa smo se dogovorili da ćemo se u srijedu naći kod kolegice iz Francuske (moram počet koristit neke inicijale ili početna slova imena za kolege i kolegice, ide mi na živce ovo "kolega Englez" i "kolegica Frfljzbz"), tamo konzumirati nagradu i nastaviti vani...

Odgovori na pitanja? Guglajte! mah
- 15:06 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

E-mail

Linkovi