< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Ožujak 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (5)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (5)
Srpanj 2007 (21)
Lipanj 2007 (7)
Svibanj 2007 (4)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

SADRŽAJ
Službeno internet glasilo planetarno popularnog stripa "Tibor, sharpovac dobra srca™". Uživajte u dogodovštinama vrlog sharpovca Tibora, borca protiv rasizma i rasne diskriminacije. Konzumacija se ne preporuča rasistima, skinjarama vulgaris, cajkašima i ostaloj stoci. Ostalima zahvaljujem ako će uzeti vremena da pročitaju ovaj strip. Komentari, kritike, pohvale, pokude, pitanja i prijedlozi uvijek dobrodošli.

POZNATI O TIBORU:
"...jedan posve zanimljivo smišljen iako nestrpljivo i površno nacrtan strip. ...Vrijedi pogledati."
Darko Macan, 19.06.2007.
"Super je Tibor!"
Goran Sudžuka, 12.7.2007
"...vrlo mi se sviđaju skinjare."
Tihomir Ticulin, 28.11.2007.

Linkovi
(čitaj: besplatni stripi!)
Irregular Webcomic!
Poliklinika Friščić
Butternutsquash
Chainmail Bikini
Darths & Droids
DM of the Rings
8-bit Theater
Overkloking
White Ninja
Glasbergen
Dr. McNinja
Wildcat
Dilbert
Hogar
Q strip
Mejo strip

Da, možete mi biti prijatelji!
Pričajte ljudima o ovom stripu!

Image Hosted by ImageShack.us

Napomene:
->Tibor će u pravilu izlaziti svaka dva dana ako mi se Windowsi ne sruše to popodne
->Tibor je moje autorsko djelo i najstrože je zabranjeno njegovo korištenje u bilo kakve komercijalne svrhe. U slučaju nepoštivanja zakona i nemogućnosti istog PREBIT ĆEMO VAS!!!
->uvrede, provokacije, rasistički komentari i slični izljevi autorovog uvjerenja da je pametan i dovitljiv će biti brisani bez milosti i kajanja
->komentari, kritike, pohvale, pokude i prijedlozi uvijek dobrodošli
->poznam jednog sharpovca, dva rasista, nijednog skinjaru vulgaris i nula ljudi s bojom kože drukčijom od moje, tako da stavove iznesene u ovom stripu nemojte uzimati kao ničije službene, pa ni moje
->ovo je moj prvi strip
->nadam se ne i zadnji

TIBOR - sharpovac dobra srca
25.07.2007., srijeda
...I kraj!

Ne Tibora naravno, već njegova prvog miniserijala. Jest, pred Vama je zadnja epizoda uzbudljive avanture znane kao "3: tučnjava u šumarku kraj rijeke."
Očekujem da svi ocjenite koliko Vam se spomenuta avantura svidjela na ljestvici od 1 do 2.

- 20:43 - KNJIGA ŽALBE (6) - U tisak! - ?
EDIT:

Dana današnjeg 3.12.2007., sa velikim zakašnjenjem dodajem još jedan nastavak ovom, prvom Tiborovu miniserijalu te ga time zaokružujem i upotpunjujem. Jelda da vam je nešto falilo? zubo
Možda ovo, epizoda 46.5:
Image Hosted by ImageShack.us

Mislim da je ovo u drugom kadru najviše Zliborovog lica što smo do sad vidjeli sretan

- 12:00 - KNJIGA ŽALBE (0) - U tisak! - ?
24.07.2007., utorak
Uživaj Dida.

Htio bih napomenuti ako nekome nije bilo jasno da Dalaj Lama iz mog stripa (pazi sad trostruku negaciju) nipošto nema nikakve veze (osim možda malo što se izgleda tiče) sa trenutačnim Dalaj Lamom Tenzinom Gyatsom, čak dapače ni sa jednim stvarnim dalaj lamom prije njega. A nije ni na odmet reći da o budizmu (posebno lamaizmu) znam skoro ništa, tako da nipošto ne mojte uzimati moje fore za stvarne činjenice. Nisam ja Dan Brown smijeh
Sad kad smo to sredili uživajte u novom nastavku (očito je da ni gospodin Gyatso nije toliko vitalan kao moj Dalaj Lama), a tebi Dida sretan put!

- 23:26 - KNJIGA ŽALBE (3) - U tisak! - ?
23.07.2007., ponedjeljak
Drž-nedaj!

A evo i zašto nije gotovo.
Odlučio sam prije nego što odem na more objaviti sve nastavke koje trenutačno imam, tako da bi opet moglo biti više njih odjednom. Uglavnom samo da znate da nećete ništa propuštati.

- 19:45 - KNJIGA ŽALBE (5) - U tisak! - ?
21.07.2007., subota
DRAAK LIKE!

Taj Irregular Webcomic! je naprosto genijalan! Pogotovo Draak!
Još nisam napravio ni jedan novi nastavak ali mislim da bi mogao danas past koji. Uz to, nacrtao sam Frankenštajnovog monstruma. Ali nisam ni tu stao već sam i objavio još jednu epizodu! Nek samo netko kaže da dangubim!

- 14:46 - KNJIGA ŽALBE (3) - U tisak! - ?
20.07.2007., petak
Kamera, svjetlo... Akcija!

Vjerojatno ćete primjetiti da su ovaj, prošli i prekprošli nastavak orjentirani više na akciju nego što su smješni. To je zato što sam htio da Tibor napokon dobi i jednu pravu šoru, a nisam znao ukomponirati bolje fore od ovih. Jebiga.

POZOR!!!Molim Vas da slijedeće pročitajte tek NAKON stripa:
(Da ga ne bi slučajno pročitali, tekst je u bijeloj boji. Označite ga mišom da ga vidite.)
Pokušao sam u ovaj strip ukomponirati jednu vizualnu foru: naime, namjera mi je bila da prvi i četvrti kadar smjestim tako da kad počnete čitati strip ih pročitate kao jednu sličicu, a kad krenete u drugi red četvrti kadar pročitate kao samostalan. Moguće da je ovo upalilo, a moguće da ste u drugom redu samo ignorirali četvrti kadar i prešli odmah na peti. Molim vas javite mi koji se od ova dva slučaja dogodio Vama, krajnje je bitno za moju karijeru kao crtostripa™.
Trenutačno pokušavam iskoristiti neke od McCloudovih fora.

P.S. Za one koji se pitaju kako to da ovaj ima muda kad smo u šestom nastavku naučili da ih rasisti nemaju: ovaj je iznimka koja potvrđuje pravilo.
P.P.S. Pročitao sam 1000 nastavaka Irregular Webcomic!a! Povlačim sve što sam rekao o njemu. Naime, nisam ga dovoljno nahvalio!!! Još je bolji!

- 13:43 - KNJIGA ŽALBE (2) - U tisak! - ?
19.07.2007., četvrtak
Ništa spektakularno...

...samo novi nastavak.

- 21:16 - KNJIGA ŽALBE (2) - U tisak! - ?
18.07.2007., srijeda
Vijesti.

Loše: Nisam prošao.
Gore: Novi nastavak.
Katastrofalne: Čuvajte se akademici, iduće godine probam opet! smijeh

- 16:19 - KNJIGA ŽALBE (5) - U tisak! - ?
17.07.2007., utorak
Na zapadu ništa novo.

Osim novog nastavka, očito. I to znate koji? ČETERDESETI! To jest, četerdesetprvi ako računamo i nulti. Oke, kad dođemo do 100 rundamo. Pogledajte Irregular Webcomic! ako već niste, nema puno tako dobrih i duhovitih stripova.
Ali nije sve tako ružićasto. Od kada sam završio Tiborov prvi miniserijal (a bilo je to prije 2-3 mjeseca) napravio sam samo 3 nova nastavka. Što ćemo kad ih sve objavim? Hoće li biti novih? Kad će biti novih?
Idemo odgovoriti redom. Ne znam. Ne znam. Ne znam. Tibor je moj prvi strip i prirastao mi je srcu. Htio bih da se ukine usljed starosti, ne zbog nedostatka ideja. Zato se nadamo najboljem, molimo za pomoć i inspiraciju i trudimo održati kvalitetu na razini (nije neka razina ali što je tu je). Trudit ću se raditi nove epizode ali ne može se na silu biti duhovit niti Vam želim servirati isfurane fore. Tibor neće posustati samo tako (ako sve drugo propadne, mogao bi na ovom blogu osvanuti oglas za mjesto scenarista) ali samo sam vam htio reći unaprjed da bi Tibor ubuduće mogao i vjerojatno hoće rijeđe izlaziti.
Ali do toga ima još nekih 12 nastavaka ako se ne varam. Danas je život dobar, uživajmo u tome.
party
Pozdrav!

- 13:51 - KNJIGA ŽALBE (4) - U tisak! - ?
16.07.2007., ponedjeljak
Otkriće!

Evo vam odmah novi nastavak jer ono što slijedi je daleko bitnije i posebnije!
Naišao sam srfuckajući interpletom na (meni) novi strip, zvan Irregular Webcomic! To je (uglavnom) foto-strip sa stažem (već preko 1600 nastavaka), a s obzirom na kvalitetu čudi me kako nisam prije saznao za njega. Ja vam ne mogu riječima opisati koliko me ovaj strip oduševio. Jednostavno je nemoguće izraziti tu količinu genijalnosti i inteligentnog humora koju ovaj strip posjeduje! Plus, većina likova su legići pa mi je odmah prirastao srcu. Strip ima nekoliko priča koje se odvijaju neovisno, s povremenim križanjem, a dobro organizirana arhiva omogućava čitanje stripova kako kronološkim slijedom objavljivanja, tako i samo one iz određene teme. Uz to, autor stripa, David Morgan-Mar daje objašnjenja za one stripove u kojima je poanta teže razumljiva i za neke nastavke napravi više verzija. Prekrasno. Za sad su mi najbolji stripovi iz Fantasy priče i to posebno od onog nastavka kad im se pridruži Draak ("DRAAK GOOD AT DRINK BEER!" smijeh). Pogledajte ovo odmah, ne gubite ni sekundu! Evo vam link i tu i među linkovima pa kliknite.
Inače, gospodin Morgan-Mar ima i još jedan strip, Infinity on 30 Credits a Day ali mi taj nije toliko dobar (no nisam ga ni puno čitao pa tko zna... možda je isto remek djelo (ne bi me čudilo (mislim, ako mu je jedan strip genijalan, zašto drugi ne bi bio?))). Pogledajte i njega, možda vam se svidi.

- 12:00 - KNJIGA ŽALBE (3) - U tisak! - ?
15.07.2007., nedjelja
Kakav-takav.

Ne znam, novi nastavak mi i njie nešto baš... no Vi ocjenite. Idući je dobar, obećajem smijeh
Uz to, našao sam na deviantARTu par fora stripova, recimo ovaj i ovaj. Pogledajte cijelu galeriju, radi fora stripove (pogotovo s Pokemonima).
Ovo ste pretpostavljam svi vidjeli ali evo ga za svaki slučaj.
Uzimam Tjedan dana pauze pa onda ponovo crtam stare nastavke. Probat ću jedan na dan ali ne garantiram da će ići tako glatko. U srijedu se saznaju rezultati pa ćemo vidjet što ćemo i kako ćemo.

- 13:53 - KNJIGA ŽALBE (1) - U tisak! - ?
14.07.2007., subota
Stari znanac

U ovom nastavku se pojavljuje lik kojeg ste do sad sigurno zaboravili. Ovo sigurno nije njegova posljednja uloga, a tko zna koji će se sve još likovi vratiti u opticaj? Mali emovac, Tiborov prvotravanjski dvojnik, crnac peder, skinhead sa strganom rukom (iako za njega sumnjam)... Možda George Bush? party
Tko zna? Najbolje da ponovite gradivo smijeh

- 09:06 - KNJIGA ŽALBE (2) - U tisak! - ?
13.07.2007., petak
Pa, i to zbavismo.

Vrijeme da se vidi kako se slažu Tibor i Vođa KKKa!
Ali prije toga bacite oko na ovo smijeh
A tek potom na ovo.

P.S. Evo vam radi opće kulture S.H.A.R.P. logo, ako niste bili upoznati s njime:
Image Hosted by ImageShack.us

- 17:27 - KNJIGA ŽALBE (2) - U tisak! - ?
STRIP POPODNE!

SAD PRIJEMNI!!!

- 07:55 - KNJIGA ŽALBE (2) - U tisak! - ?
12.07.2007., četvrtak
I to ne samo jednog!

Nego barem dva! Zasad!
Pod samozatajnim potpisom dzuka u komentarima od prošlog nastavka krije se Goran Sudžuka, čovjek koji crta stripove amerikancima! Drago mi je da je još jedan međunarodni talenat prepoznao Tibora kao hvalevrijednog i nadam se da će ih ubuduće biti još i više!
Nadalje, na skorašnjem jubilarnom desetom CRŠu očekujte i moj doprinos u vidu stripa za natječaj. Tema glasi kauboji i indijanci, a nagrade su 300€, 200€ i 100€. Pozivam sve zainteresirane da mi budu mrski protivnici! Ja osobno pucam na 50€ smijeh
Uz to sa desetom obljetnicom CRŠa poklopilo se i izdavanje 500tog broja Zagora u Italiji i 40 godina izlaženja zagora u Hrvatskoj! Mogao bi pasti pravi dernek, dođite obavezno! I to od 23. do 25. studenog u Studentskom centru! Za više informacija, nu!
Sutra zadnji dan prijemnih. Ako prođem, moram Vas sve počastit nečim posebnim.. Smislit ću nešto dobro. Ako prođem! Zato trk u crkvu i molite dok Vam Bog ne pošalje anđela s porukom da začepite!
A do onda, evo nečeg novog.
Sad je šora, Dida, sad! :)

- 19:59 - KNJIGA ŽALBE (4) - U tisak! - ?
11.07.2007., srijeda
Tibor - štivo velikana!

Gospodin Macan je opet na svom blogu spomenuo Tibora, što mi je posebno drago jer pretpostavljam da ga onda i prati smijeh
Baš je fora biti redovit. Pogotovo kad su stripovi unaprjed gotovi pa nema žurbe, a ima vremena. I sviđa mi se kako su popravili blog.hr, sve ide strašno brzo!
Još malo pa gotovi prijemni... Sad molite dok vam ruke ne prokrvare!
A kad smo već kod krvarenja, evo novi nastavak.

P.S. Današnji nastavak White Ninje je izuzetno dobar, preporučam ga.

- 22:27 - KNJIGA ŽALBE (4) - U tisak! - ?
10.07.2007., utorak
IDEŠ!!!

Upravo dok sam stavljao ovaj nastavak mi je sinula sjajna ideja za idući! I bome mi se sviđa! party
Očekujte ga... za neko vrijeme.

Ajd' zdravo!

- 23:06 - KNJIGA ŽALBE (3) - U tisak! - ?
09.07.2007., ponedjeljak
Još jedan.

Nekaj to brzo ide naughty
Javite mi ako ga skužite, neki nisu.

- 19:46 - KNJIGA ŽALBE (3) - U tisak! - ?
08.07.2007., nedjelja
Zadnji...

...do idućeg, naravno wink
Evo vam ga na!

Aj uživajte!

- 23:18 - KNJIGA ŽALBE (3) - U tisak! - ?
06.07.2007., petak
Opa, trideseti nastavak!

I što se krije iza tog lijepog, okruglog broja? Ništa posebno, stvarno. Zlibor po običaju naježi, nešto citata iz filma i Sveborova novonastala navika da zviždi. Ali lijepo je znati da ja sada iza sebe već imam neko iskustvo, a ovaj strip kakav-takav staž. I Vas, naravno. Ljudi živjeli mi sto godina, a ako koji od vas već ima toliko neka živi još sto!
Nadalje dodan je link. Butternutsquash. Najbolji opis koji sam mogao smisliti za ovaj strip sastoji se od četri riječi: "Jeben strip o nejebici." Mogu vam reći da me stvarno oduševio. Crtež je čist, jasan i oku ugodan, a humor za nas velike klince. No ovaj strip je poseban i po tome što je prvi na koji sam ja naišao da koristi potencijale web stripa koje njegov tiskani pandan (još) nema. Bacite oko na epizodu boogie time! i bit će vam jasno.
U biti, evo vam i LINK na Dayfree Press, ima tam raznih stripova i ne sumnjam da ćete naći ponešto po svom ukusu. (Patches izgleda zanimljivo ali ga ne kužim nimalo)
Onda, evo video koji danas puštam cijeeeli dan, non-stop. Nemojte ga pogledati, otet će vam svo vrijeme koje imate! Ne gledati!!!


Što još reći osim da je smisao života 42 i da trebate pogledati Ubrzanje (Crank) jerbo film to stvarno zaslužuje.
A mislim da je i ovo vrijedno vaše pozornosti.

Do nekog drugog jubileja, pozdrav!

EDIT:
Ispravak, i ova epizoda 8-bit Theatera isto implementira prednosti web stripa.

- 22:23 - KNJIGA ŽALBE (2) - U tisak! - ?
03.07.2007., utorak
...ima l' koga?

...
Pa bilo je... Je. Prošla matura, i to s pet (slovima: pet!), sutra prijemni. Pomolite koju za mene. "A zašto", nesumnjivo ćete pitati, "kad toliko kasniš sa stripom?" Zato što ću vam se sad probati koliko-toliko odužiti. Kao prvo, Tiborov prvi miniserijal imat će i naslovnicu! Gle, eno je!
Ali mislim da to nije dovoljna nagrada za upornost i izdržljivost Vas, najvjernijih čitatelja! Tako da ću sada objaviti više od jednog nastavka. Da, dobro ste čuli! Objavit ću ne jedan, ne dva, ne tri, ne četri nego pet nastavaka!!!
Valjda tu negdje ima i neki dobar smijeh
Obratite pozornost da "3: tučnjava u šumarku kraj rijeke" počinje od trećeg nastavka, pa nemojte otvarati naslovnicu prije toga. Osim ako već jeste, u tom slučaju smijete. rolleyes

Dakle krunice u ruke i ožeži!

- 21:06 - KNJIGA ŽALBE (6) - U tisak! - ?

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.