live your dreams

petak, 10.03.2006.

JANICA LEGENDO!!!!!

Moja najveća ljubav je 1. u prvoj vožnji slaloma!!! Molim te Bože da pobijedi, puno će mi to značiti!!!



Kraljica se u Leviju surovo obračunala s konkurencijom - utrku je završila sa sekundom i pol prednosti pred prvom pratiteljicom. Veliki kristalni i mali slalomski Globus nadohvat su ruke.


Malo o Janici:
Janica Kostelić (rođena 5.1. 1982. u Zagrebu) je hrvatska alpska skijašica koja uživa status jednog od najvećih sportaša svih vremena.

Tu je reputaciju stekla na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine, kada je osvojila tri zlatne medalje (u skijaškoj kombinaciji, slalomu i superveleslalomu) - dostignuće koje su prije toga postigle samo dvije sportašice. Godine 2001. i 2003. osvojila je Svjetski kup u skijanju.

Dana 15.1. 2006. Janica Kostelić je postala treća skijašica u historiji (iza Šveđanke Pernille Wiberg i Austrijanke Petre Kronberger) koja je osvojila zlato u svih pet disciplina Svjetskog kupa, a dana 5.2. 2006. je (uz Kronenbergovu) postala druga skijašica kojoj je to uspjelo u jednoj sezoni.

Dana 18.2. 2006. Janica Kostelić je na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu osvojila zlatnu medalju u skijaškoj kombinaciji, te sa četiri zlatne medalje postala nauspješnija skijašica u olimpijskoj historiji.

Ta su dostignuća utoliko veća što je Kostelić mnoga od njih postigla bolesna i što su joj karijeru često prekidale ozbiljne ozljede. Dostignuća postaju još impresivnija ako se uzme u obzir da Kostelić na početku svoje karijere nije imala ozbiljnu podršku ni od države ni od sponzora, koji tada nisu imali razumijevanja za alpsko skijanje.

Janica, koja je stekla nadimak Snježna kraljica, uživa status nacionalne heroine i pozitivnog uzora mladima u Hrvatskoj i šire. Njen uspjesi su poslužili kao veliki poticaj alpskom skijanju, pa se tako od prošle godine na zagrebačkom Sljemenu održavaju skijaška natjecanja, što je samo prije nekoliko godina bilo nezamislivo.

Najveći poticaj Janici Kostelić predstavlja njen otac i trener Ante Kostelić, čije su metode često bile izvorom kontroverze. Uz Janicu se skijanjem uspješno bavi i njen brat Ivica.










Malo o Ivici:
Ivica Kostelić



Ivica Kostelić hrvatski alpski skijaš, rođen u znaku strijelca 23. studenog 1979. u Zagrebu. Počeo je svoju iznimnu karijeru rezultatima u dječjim natjecanjima - sve je krenulo pobjedom u veleslalomu u slovačkoj Vratni 1992. Uspjeh je ponovio dvije godine kasnije na istoj stazi, pa krenuo u seriju - Loka Pokal (SLO), Trofeo Topolino - Folgarida (ITA), Pinocchio - Abetone (ITA), La Scara - Val D'Isere (FRA).



Juniorske godine
Nastavio je s uspjesima prešavši u juniorsku konkurenciju, u kojoj osvaja brončanu medalju u kombinaciji 1997. u Schladmingu, dokazujući još jednom ogroman talent; Ivica je bio jedan od najmlađih sudionika, jer na Svjetska juniorska prvenstva dolaze 20-godišnjaci.


Brojne ozljede u ranoj fazi karijere
Nakon juniorskog staža su zaredale ozljede. Slijedeće tri godine proveo je po bolničkim krevetima oporavljajući se od teških operacija.

U Cortini d'Ampezzo 1998. puknuo mu je ligament, što nije bila teška ozljeda, ali su ipak Zimske olimpijske igre prošle bez Ivice.

1999. na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Beaver Creeku (SAD) odletio je u ogradu i opet su popucali ligamenti.

Ivica se teškim radom oporavio i dočekao kraj 1999. kao jedini natjecatelj na svijetu koji je imao bodove u sve četiri discipline na FIS natjecanjima, a povratak je okrunio pobjedom u superveleslalomu u Lake Louisu na NOR-AM kupu. Međutim, u Beaver Creeku ponovno pucaju ligamenti.

Nakon oporavka od ozljede zbog koje je morao propustiti veći dio sezone 1999/2000, te je dva puta operiran kod dr. Steadmana u Vailu, Ivica je 08. svibnja 2000. na Hintertuxu zajedno sa sestrom Janicom započeo pripreme za sezonu 2000/2001. .

Ivica uspješno sudjeluje na svim utrkama u Svjetskom Kupu u slalomu i veleslalomu do Božića i uspio se po prvi puta u karijeri plasirati u drugu vožnju noćnog slaloma u Sestriereu i osvojiti 21. mjesto te najbolje FIS bodove do tada.

Sezona 2001/2002: osvojen mali Kristalni globus
U siječnju 2001. nastavlja skupljati bodove u slalomu (Wengen 24., Schladming 23. mjesto), a u Schladmingu (AUT) ostvaruje najbolji rezultat karijere s izvrsnom drugom vožnjom u kojoj je imao 11. najbrže vrijeme.

Nažalost, samo tjedan dana nakon uspjeha u Schladmingu, Ivica je teško ozlijedio koljeno (prednji križni ligament i menisk) na treningu veleslaloma u Innerkremsu (AUT). Ivica opet prolazi tešku operaciju i rehabilitaciju, te krajem travnja 2001. započinje laganim skijanjem na ledenjaku Moeltall.

I konačno dolazi vrijeme Ivice Kostelića. Sezonu Svjetskog Kupa 2001/2002. započinje izvrsnim 28. mjestom u veleslalomu i osvaja svoje prve bodove u toj disciplini, te nastavlja senzacionalnom pobjedom na prvom slalomu sezone u Aspenu (SAD), 25. studenog 2001., sa startnim brojem 64. Tom pobjedom Ivica i danas drži svjetski rekord - nikada u povijesti ni jedan skijaš nije pobijedio utrku s tako visokim startnim brojem.

Već sljedeći dan Ivica potvrđuje svoju formu 5. mjestom, te povratkom u Europu, 2. mjestom u Adelbodenu Ivica preuzima crveni dres - vodeću poziciju u poretku slaloma Svjetskog Kupa, i u tom dresu ostaje do finala - u dramatičnoj završnici u Flachau pobjeđuje Bodu Millera i postaje ukupni pobjednik slaloma u Svjetskom Kupu - osvaja mali Kristalni globus.


Nastup na ZOI i nastavak karijere
Na Zimske Olimpijske igre u Salt Lake Cityju Ivica stiže nakon manjih problema s ozljedom koljena i mišića, što je rezultiralo promjenom plana završnih priprema. Ivica u Park Cityju, usprkos velikoj pogrešci u drugoj vožnji osvaja nevjerojatno 9. mjesto u veleslalomu, sa svega 60 stotinki zaostatka za broncom Lassea Kjussa. Slalomsku utrku na iznimno teškoj stazi u Dear Valleyu , izletivši nekoliko vrata prije cilja, nažalost, ne završava.

Sezona 2002/2003. za Ivicu počinje malo razočaravajuće - veleslalom u Soeldenu (AUT) 29. mjesto, zbog velike pogreške u 2. vožnji; vožnjama u Park Cityju (USA) - veleslalom 28. , slalom 14., Ivica svakako nije bio zadovoljan. Ali povratkom u Europu, Ivičin zlatni niz pobjeda u slalomu se nastavlja. U Sestrieresu ima problema s upaljenim leđnim živcem koji ga je iznenadio na jutarnjem treningu. Prije kvalifikacijske utrke za KO (knock-out) slalom, vodstvo naše reprezentacije je sumnjalo hoće li se Ivica uopće moći ispraviti, a kamoli startati. Fizioterapeuti Miodrag Radić-Psiho i Damir Luketić dali su sve od sebe - ali je ključnu ulogu ipak imala sestra Janica, koja mu je obula pancerice (jer sam nije mogao) i rekla-"Izdrži! Moraš na start jer buš pobijedil'!" I tako je i bilo. Prva sezonska pobjeda u slalomu je pripala Ivici. Kranjska Gora - 12. mjesto u veleslalomu s trećim vremenom 2. vožnje bila je forma koja je najavljivala još jednu Ivičinu pobjedu.

05. siječnja 2003, na rođendan sestre Janice - Ivica pobjeđuje u slalomu u Kranjskoj Gori (SLO), a istodobno Janica pobjeđuje u slalomu u Bormiu (ITA). Prvi put u povijesti Svjetskog Kupa brat i sestra pobjeđuju u istom danu. Tjedan dana kasnije Ivica slalomu u Bormiu (ITA) osvaja 1. mjesto, treću pobjedu u nizu u sezoni.

Niže dobre rezultate u slalomu - Wengen 3. mjesto, Kitzbuhel 4., Schladming 4. Na Svjetskom Prvenstvu u St. Moritzu (SUI) 2003. Ivica osvaja 1. mjesto i naslov Svjetskog prvaka. U Svjetskom Kupu se osjetio mali pad forme - Yong Pyong 15., Shiga Kogen 4. mjesto, te Kalle Palander (FIN) preuzima vodstvo u slalomu s 34 boda ispred Ivice. U završnici Svjetskog Kupa u Lillehameru, Ivica osvaja 7. a Palander 2. mjesto, te tako oduzima Ivici mali Kristalni globus.

Sezona 2004/2005. - nakon teškog pada i ozljede tijekom utrke noćnog slaloma Svjetskog Kupa u Schladmingu, 27.01.2004. Ivica ponovno odlazi na operaciju u Basel, i ponovo ga čeka rehabilitacija. Na jesen Ivica vozi Soelden, Beaver Creek, FIS u Bormiu, preskače neke utrke zbog visokih startnih pozicija, ali počinje trenirati brze discipline zbog predstojećih Zimskih Olimpijskih Igara u Torinu 2006. . Nažalost, Ivica nije uspio obraniti naslov svjetskog Prvaka, jer u Bormiu završava utrku zbog nepravilnih uvjeta na stazi, zbog kojih su izletila još dva skijaša - Kalle Palander (FIN) i Mario Matt (AUT) Reprezentacije su podnijele službene žalbe organizatoru.

Ivica Kostelić aktivno nastupa u Svjetskom kupu (sezona 2005/2006.).


XX. Zimske olimpijske igre - Torino 2006.
Skijaška sezona u Svjetskom kupu 2005/2006. je započela nešto lošije (dva 7. mjesta u slalomu), ali došavši na Olimpijske igre, Ivica je prštao od samopouzdanja sa snažnim motivom da ostvari svoj dugogodišnji san: Olimpijsku medalju! I uspio je. Na svom prvom pojavljivanju na stazi kombinacijskog spusta, te slaloma u dvije vožnje, nije kalkulirao: bio je 14. nakon spusta (zaostatak 2.08 sekundi), nakon prvog slaloma drugi iza Benjamina Raicha, te konačno nakon 2. slaloma ostao na drugom mjestu i osvojio SREBRNU OLIMPIJSKU MEDALJU (1. mjesto Ted Ligety, USA; 3. mjesto Reiner Schoenfelder, AUT)!








10.03.2006. u 17:06 • 10 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

  ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?





Ovaj blog je dio domene TANGICA
TANGICA

Ne-Yo - So Sick
Mmmm mmm yeah
Do do do do do do do-do
Ohh Yeah

Gotta change my answering machine Now that im alone
Cuz right now it says that we
Cant come to the phone
And I know it makes no sence
Cuz you walked out the door
But its the only way i hear your voice anymore
(its ridiculous)
Its been months
And for some reason i just
(cant get over us)
And im stronger then this
(enough is enough)
No more walkin round
With my head down
Im so over being blue
Cryin over you

And im so sick of love songs
So tired of tears
So done with wishing you were still here
Said im so sick of love songs so sad and slow
So why cant i turn off the radio?

Gotta fix that calender i have
Thats marked July 15th
Because since theres no more you
Theres no more anniversary
Im so fed up with my thoughts of you
And your memory
And how every song reminds me
Of what used to be

Thats the reason im so sick of love songs
So tired of tears
So done with wishing you were still here
Said im so sick of love songs so sad and slow
So why cant i turn off the radio?

(Leave me alone)
Leave me alone
(Stupid love songs)
Dont make me think about her smile
Or having my first child
Let it go
Turning off the radio

Cuz im so sick of love songs
So tired of tears
So done with wishing she was still here
Said im so sick of love songs so sad and slow
So why cant i turn off the radio?
(why cant i turn off the radio?)

Said im so sick of love songs
So tired of tears
So done with wishing she was still here
Said im so sick of love songs so sad and slow
So why cant i turn off the radio?
(why cant i turn off the radio?)

And im so sick of love songs
So tired of tears
So done with wishin you were still here
Said im so sick of love songs so sad and slow
Why cant i turn off the radio?
(why cant i turn off the radio?)
Why cant i turn off the radio?