The Metal Prison

02.08.2006., srijeda

SLIPKNOT - Joey Jordison #1

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Uffff, eto tako, nakon sati i sati kopanja po Internetu, traženja i najsitnijeg detalja o ovom liku, došlo vrijeme da ja to vama objavim. Naime, znam da znate već i najsitniju i naj-nebitniju stvar o njemu (pogotovo Petra, iliti "jordisonfan666" :)), ali pošto sam krenuo s predstavljanjem svakog, tako ću i njega. Ovaj post će biti poduži, tj. mnogo duži s obzirom na predstavljanja ostalih članova.
Zašto? Zato.
Paaaa, da krenemo:


UVOD: (iliti osnovne stvari koje okorjeli fanovi moraju znati o Njemu)
IME I PREZIME: Nathan Jonas Jordison
STAROST: 31 godina
ROĐENDAN: 26.04.
ROĐEN U: Des Moinesu, Iowa (bolnica Mercy)
ŽIVI U: Des Moinesu, Iowa
VISINA: 167,64cm
TEŽINA: 54,43kg
BOJA OČIJU: plava
BOJA KOSE: crna

E tako, sad kad smo potvrdili osnovne podatke o Joeyu, vratimo se malo u prošlost da vidimo kako je njemu bilo:

POVIJEST:
Image Hosted by ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Jednog lijepog dana 26.04. prije 31 godinu rodilo se malo, smežurano dijete, u gradu Des Moines, državi Iowa. Mali ko mali, cmizdri i vrišti: "Dajte mi štapiće, oću nabijat!!!!!", ali pošto ga nitko nije razumio, ništa od toga... Prošlo je 5 godina, i mali Joey počeo svirat gitaru u jednom bendu (jebote, ja sa 5 godina nisam znao ni kaj znači bend). Do tog je došlo, kad je u to vrijeme, čuo na vijestima da je Ozzy Osbourne odgrizao glavu šišmišu. To je uspalilo malog Joeya, i odmah je nabavio album "Blizzard Of Oz" i svidio mu se. Zavolio je metal. Nakon 2 godine, u drugom bendu, malo po malo zamjenjuje njihovog bubnjara, koji je šteko, i počinju mu se sviđat bubnjevi.Tu formalno počinje njegova karijera. U školi je također svirao bubnjeve u nekom školskom bendu. U petom razredu, kad je imao 11 godina, starci ga iznenađuju i kupuju mu bubnjeve. Preskočimo sad nekoliko nebitnih godina, i zamislimo da je do tad Joey pohađao školu, i naravno, u podrumu razvijao tehniku i brzinu udaranja... U školi nije bio dobar učenik, dobivao je loše ocjene, zbog opsjednutosti muzikom, ali ipak je maturirao. Sa 16 godina osniva bend "Modifidious" sa svojim susjedom Timom. Dolazi i basist Ryan i gitarist Jay. Uskoro dobivaju i drugog gitarista Brucea, iz "Atomic Opere" i postaju Operin prateći bend. Uskoro Bruce gubi volju za Modifidiousom i odlazi. Preko basista Ryana tu uskače novi gitarist Craig (sadašnji sampler u Slipknotu). Snimili su oko 15 pjesama u Joeyovom podrumu, i obradili ih u Craigovoj kući. 1993. izdaju demo i odlaze na manje gaže po klubovima gdje sviraju s bendom "Heads on the Wall" - bend gdje je tad svirao Shawn. Tamo ga Joey upoznaje. Joey je usput svirao i u bendu "Body Pit" - Paulovom bendu, ali to nije dugo potrajalo, zbog nedostatka interesa. Također je počeo svirati gitaru u bendu "The Rejects" - sadašnjim Murderdollsima. To mu je bio side-projekt. Zaposlio se u Music Shopu "Music Land", pa onda u "Sinclair's-u" - benzinskoj postaji. Tamo mu jednog dana dolaze frendovi Shawn i Paul, govoreći da su osnovali bend i da ga žele kao bubnjara. On pristaje. Taj bend se tad zvao "The Pale Ones" - prethodnik sadašnjeg Slipknota.

JOEY U SLIPKNOTU:
Image Hosted by ImageShack.usKad je postao član Slipknota, odmah je dobio viziju o konceptu benda, agresivnosti i performansu benda. Njegova ideja je bila da Slipknot ima trojicu bubnjara - jednog glavnog i dva pomoćna, dvojicu gitarista i samplera. Tako je u bend ufurao Craiga kao samplera. Shawn i Paul su se potrudili oko ostatka. Osmislio je i nacrtao Slipknotov logo "S", kao i njihov obični logo. Ideja za isticanjem slova K i T u imenu je došla od imena benda KoRn, koje je tada obožavao. Napisao je mnogo pjesama za bend, uključujući pjesmu Scissors i refrene za Surfacing i Spit It Out. Izmislio je naziv za Slipknotove fanove i dao im ime "The Maggots". Smiksao je i obradio cijeli album "Slipknot", i pjesmu "Fight Song" od Marilyna Mansona, čiji je dobar prijatelj. Kad su u pitanju odnosi s javnošću, Joey je i tu prvi. Najkomunijativniji je u cijelom bendu. Također je i prvi došao na ideju da prikriju svoj identitet različitim maskama (bio je fan Kiss-a, a oni su se farbali, pa je otud pokupio inspiraciju).

MASKE:
Joey fura bijelu, japansku Kabuki masku, ocrtanu crveno-crnim nazovimo-to-tako "znakovima", koje toj maski daju "tamniji" look. Ideju je dobio, kad se kao klinac vraćao doma na Noć Vještica (iliti kod nas Maškare), a stara ga je doma dočekala s tom bijelom Kabuki maskom obučena u ogrtač. U intervjuima kaže da se usro od straha tad, i da mu je to ostalo urezano u sjećanje. Kaže da njegova maska prikazuje gadljivost, sram, ljubav, ljepotu i mržnju - istovremeno, tako da ta maska nema neko stalno značenje i pojam koji se veže uz nju.
Evo nekih od njih:
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us











(NE)ZANIMLJIVOSTI:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us- Zbog svoje visine, ili da se bolje izrazim, nizine, voli furat crnu kapuljaču s natpisom "Little people kill people"
- Za hobije kaže da mu glazba oduzima skoro svo slobodno vrijeme, a ostatak popune video igre, spavanje i seks
- Jedini u oba benda (Slipknot & Murderdolls) nema niti jednu tetovažu, zbog straha od zaraze HIV-om
- Ima piercinge na donjoj usnici, 3 na desnom uhu, 1 na desnoj strani nosa i 2 na lijevoj obrvi
- Najdraža hrana mu je meksička, a najdraže piće crno vino
- Najdraži film mu je Star Wars kolekcija
- Ima dvije mlađe sestre, Kate i Anne
- Ne drogira se
- Najdraži bendovi su mu Black Sabbath i Kiss


Instrumenata ima dosta, i fakat mi ih se ne da nabrajat. Ukratko, koristi Pearl bubnjeve, i Paiste činele.

Sljedeći? Paul Grey #3

Pozdrav do sljedeći put
&
Stay 666

- 20:18 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2006  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Kolko vas je trenutno:


Ukupno posjeta:
Free Web Counter

The angels are injured
Fall with broken burning wings
Are we dead inside
Are we blind
We can't keep moving forward
Backwards with closed eyes
We're losing sight
All lost inside

Mudvayne - Fall Into Sleep