veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Ožujak 2011 (5)
Veljača 2011 (8)

Dizajn: the dark knight kik (modified)

Opis bloga

Pozornica za svakoga koga maskenbal jadno opisan rječju "život" dovede u napast pročitati koju grotesknu tvorevinu iznjedrene unutrašnjosti ublaženo subjektivne nakupine razmišljanja stare svega nešto više od tri polovice desetljeća.
Okovi na slobodi.

----------

Linkovi

Duh Vremena

----------

Blozi

NF

dejmon

€uro

propheta nemo

UNIQUE

Dunja

fra gavun

nataša

alexxl

Bugenvilija (foto)

Julia

I šećer na kraju...


Koga nema, nek se javi.

----------

Velikani

"Hate today, no love for tommorow. We're all stars now in the dope show. (...) They love you when you're on all the covers. When you're not, than they love another"
The Dope Show

"A pill to make you numb, a pill to make you dumb, a pill to make you anybody else. But all the drugs in this world won't save her from herself."

Coma White


"Imagine there's no countries, it isn't hard to do. Nothing to kill or die for, and no religion too. (...) You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope someday you will join us and the world will live as one."
Imagine

"Monkey killing monkey, killing monkey over pieces of the ground. Silly monkeys give them thumbs, they make a club and beat their brother down."
Right in Two

ponedjeljak, 14.02.2011.

Srah i njegovi sinovi



Često razmišljam o ovome manipulatoru iz naslova, a volim ga i testirati. Zabavno je promatrati vlastitu psihu kada se neke objektivno sasvim bezazlene stvari njome poigravaju kao zli vladari svojim podanicima. I obožavam scenarije za koje ne mislim da bi ikada postali produkt moje glave, oni koji cijelo vrijeme čuče negdje u najsitnijim tunelićima i onda ih podsvijest povrati na površinu kada se suoči sa "prijetnjom". A često mi se zna pridružiti i u snovima, ali to je moje područje tako da mu je tu utjecaj ograničen. Ima on dosta prednosti, moćna je i alatka u kutiji inspiracije u koju je danas moguće svašta ubaciti:


No što je ustinu strah? Imamo li pojma koliko utjecaja ovaj lukavi šizofreničar ima na naše živote?
Citirati ću ovdje dio jednoga teksta za buđenje svijesti (obožavam ih ^_^) "Zašto je strah iluzija? Odgovor je vrlo jednostavan. Strah je manifestacija življenja naših života u onom što je bilo odnosno u onom što bi moglo biti. Strah je tvorevina NE življenja u sadašnjem trenutku, strah je tvorevina naših misli, naših uvjerenja, vjerovanja o onom što je bilo, na temelju čega stvaramo sliku što bi moglo biti."

Ne bojimo se mi pauka ili miša kada nam prizori njihovih tjelešaca iznenada razbiju našu sigurnost rođenu od svakidašnjih navika u kojima se tako rado vrtimo i nećemo van. Bojimo se svojih misli, tamo prebiva gospon Strah "što ako mi se zavuče pod jastuk, čitao sam da je 90% insekata potencijalno opasno za ljude, što ako bube imaju tajni plan odvući me preko noći u svoje carsvo gdje će moje tada već raspadajuće i trulo tijelo nemilosrdno iskoristiti kao ljigavu gozbu" you get the picture...

Al nisu tu samo mala bića, kojih da se pitalo nikad ne bi odlučili zalutati u brloge nas "inteligentijih" jer ih tamo ionako uvijek dočeka muhara, šlapa ili slična dosjetka...
Jeben je taj Strah mora da je silno snažan, muževan i zavodljiv jer na kraju krajeva ševi se sa svime i svačime pa si tako i rađa hrpu potomaka koji su nam također dobro poznati: stres, navike (ovi su gadni), brige i problemi, loše raspoloženje, mržnje svakakvih vrsta, rasizam, religioznost, primitivizam itd. (ovi zadnji 3 su blizanci)

I za divno čudo, vlasti i mediji koji neupitno i naravno žele samo najbolje za kolektiv promoviraju upravo ovoga gada. Pogledajte dnevnik večeras, otvorite današnje novine, pitajte prosječnoga građanja za mišljenje... Svaki od ovih činova će vam dati sliku o čemu govorim. Brojke stradalih i unesrećenih, katastrofe, politički neuspjesi, statistike ratova i eventualno neki članak o grupi dalmatinskih tinejdžera koji su ponovno smislili neku novu inovativnu igru da budu na televiziji...

I onda proizvodimo kriminal i nasilje, pa kako i nećemo kad jedino to i primamo. Svim osjetilima, gotovo neprestano.

Volimo se bojati i bojimo se voljeti, magla je svuda oko nas i umjesto da sami posanemo meteorolzi svoga života, uporno tražimo svoje Vakule na dnevniku, novinama, politici. Marionete smo zatrovanog društva, nitima straha nama upravljaju naši najdraži manipulatori koje ćemo odabrati i na sljedećim izborima.

Plešite majmunčići, plešite!

- 15:50 - Sudnica (6) - Print - Na vrh


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.