Huškačica

20 srpanj 2020

Svjedoci smo svakodnevnih ispada pojedinih SDP-ovih siledžija. Sjetimo se optužbi na njihov račun vezano za nasilje u obitelji, ili pak slučaja kad je njihov predsjednik užasnim riječima počastio predsjednike vlade i sabora. Da je ovo pravna država, a što nije, državna tijela bi već po službenoj dužnosti sankcionirala takvo nasilje, da ne velim mobing, buling i slično.

Naravno, svi bi se zakleli u to da je siledžija siledžija i da nije važno tko je žrtva u tom slučaju.

Najnoviji slučaj nasilja nad ženama dogodio se u riječkoj skupštini, kada se jedna žena odlučila postaviti nezgodno pitanje dugogodišnjem riječkom gradonačelniku Obersnelu, a on je nju počeo gađati drvljem i kamenjem. A zašto? Samo zato što je izrekla nezgodno pitanje. Dakle, izderavao se na nju zbog izrečenih riječi. Iako skupštinari upravo po zakonu imaju pravo I DUŽNOST, postavljati pitanja. Naime, zato ih i plaćamo od svog poreza, zato idemo na izbore. Izrečena riječ trebala bi biti svetinja. Bar se mediji vječno izvlače na to pravo.

Članak 38. Ustava
Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.


Znači, s jedne strane imamo djevojče od dva-tri desetljeća, koje nije otišlo u Irsku, već pokušava učiniti nešto u domovini, a s druge strane čovjeka koji je izgubio busolu i počeo urlikati na nju, bez da ga je itko pokušao zaustaviti. Zamislite da se netko dere na vaše dijete?! Lako je poslije biti pametan, ali u trenucima dok se to događalo, djevojka nije mogla znati što će on učiniti i kako će sve završiti. Možete zamisliti taj strah.

Međutim, poznati dnevni list i njegova kolumnistica (koja se tek unatrag godinu dana sjetila da tamo negdje postoje žene, žrtve nasilja, pa je sada po svom nahođenju prvoborac za prava žena), sjetili su se tražiti dlaku u jajetu kako bi zataškali neprihvatljivo ponašanje tog gradonačelnika, pa je kolumnistica ni pet - ni šest već istražila/guglala da ta djevojka ima suprotne svjetonazorske stavove od SDP-ovaca (namjerno neću reći njihovo pogrdno da je "desničarka"). Pa tako ispada da po njihovom, ljevičari imaju pravo vršiti nasilje nad desničarima samo zato što su oni desničari. U tom slučaju se eto može urlikati na žene, vjerojatno bi ih se smjelo i tući, pa čak po potrebi i kamenovati sve dok "ne ubiješ maticu, nema pobjede."

Ubiti maticu, kaže ona. I nikom ništa.

Članak 39. Ustava
Zabranjeno je i kažnjivo svako pozivanje ili poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti.

Članak 23. Ustava

Nitko ne smije biti podvrgnut bilo kakvu obliku zlostavljanja.



Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.