Izbačeni iz busa

16.02.2008., subota

Mladi par Dani i Tasha [Engleska] imali su dosta neobičan susret s vozačem autobusa.

Naime, vozač ih je izbacio jer je mladič svoju buduču ženu vodio na uzici, no sve to ne bi bilo neugodno da ih je smao istjerao, več je sve to "začinio" riječima "Ljubimcima ulaz zabranjen".

"Ja to volim i to nas usrećuje, a nikome ne šteti", kaže Tasha. Što je i točno. Temeljno ljudsko pravo je da se izražava, pokaže svoje ja. Svaki čovjek je slobodno biće i ima pravo na slobodu razmišljanja, izražavanja kako ponašanjem tako i odijevanjem. Naravno, ako to ne šteti okolini.

Postupak vozača smatram, jednostavno govoreći, glupim. Nemam drugoga objašnjenja. Svatko ima pravo na svoje ja i svoj stav, isto tako i na ono što ih uveseljava. Ako je nekome fetiš da je vođen na lancu, i ako se to ne boji pokazati, samo neka izvoli. Sve je to dozvoljeno dok ne krši neka pravila, zakone. To se ne bi desilo u Hrvatskoj, točno, ti bi ljudi dobili batine na cesti jer dobro znate kakva je ovo zemlja.

Da li je vozač bio tolerantan? Nije.
Da li je povrijedio osjećaje ? Je.
Ljubimci su nehigijenski i baš zbog toga je zabranjeno da se voze u javnome prijevozu.
Baš i ne možemo reći za ljudsko biće, djevojku, da ne mari do svoje higijene.


Stoga, ljudi, budite tolerantni.
Odrastite. Nije "kvaka" u tome da se isčuđavate u sebi, ne na glas, već u tome da prihvatite jednu stvar, da smo svi mi različiti. I da nije tako, svijet bi bio dosadan.

x


Photobucket

<< Arhiva >>