Zaglavlje bloga3

petak, 23.02.2018.


Zima, zima, ako'j zima nije lav


Iako na zidu iza kuhara piše ZIMA, nama je u ovom restorančiću u Osaki bilo ugodno toplo. Nakon što smo iz Tokya stigli u Osaku i smjestili se u hotelu, potražili smo lokal sa dobrom klopom. Našli smo ovaj kutak i bili više nego zadovoljni ručkom među slonovima. Dakle, nije bilo ni zime ni lavova ...Meal in good atmosphereMeal in good atmosphereMeal in good atmosphereKopiram s interneta:

Ganeša ili Ganapati je izuzetno popularan Bog u Indiji.
Zovu ga Vignašvara ili Vignaharta, Bog rušitelj prepreka. Ljudi ga uglavnom štuju moleći ga za siddhi - uspjeh u poslu, i buddhi – inteligenciju. On se štuje prije svakog početka nekog posla. On je također Bog obrazovanja, znanja (đotiš) i mudrosti, književnosti i lijepih umjetnosti. U stvarnosti on je Brahman.
.
.

Ako ga zamolite on će vas umilostiviti dodirom svoje surle i zdrobiti sve prepreke istom tom surlom. Surla visi između dvije kljove označavajući razlučivanje između svjetovnog i duhovnog. Ganeša, koji je iznad svih dualnosti, nije priklonjen nijednom.
.

Surla mora kod običnih idola (kipića, slika) biti okrenuta na lijevo. Ako je okrenuta na desno tada se to zove siddhi vinakya i zahtijeva posebno štovanje. Čovjek mora biti vrlo oprezan prilikom štovanja takvih idola. Surla Ganeše poseže za slatkom modakom (božanskim nektarom). Ganešu zovu i modaka vinakya.- 11:27 - Pusti vodu (16) - Isprintaj - #
srijeda, 21.02.2018.


Poslije vjenčanja


Buket je ostao na kišnoj cesti. A šta je ostalo u ljudima nakon vjenčanja .....After the wedding- 22:54 - Pusti vodu (7) - Isprintaj - #
nedjelja, 18.02.2018.


Zadubljen u svoje misli


Alone with his thoughts- 17:38 - Pusti vodu (13) - Isprintaj - #
srijeda, 14.02.2018.


Valentinovo, čestitka iz Japana


Blog je prepun čestitki za Valentinovo. Mi smo ipak jednu od najljepših dobili iz Japana. Javili su nam se iz Hotela Diamond u Osaki i odgovorili na moj jučerašnji upit. Pa evo njihovog odgovora. Mislim da nije potrebno prevoditi.Hello!
Happy valentine's day!!
How are you ?
I was very surprised you stopped smoking!
But it's very nice.

The twin room is 2700 yen par night.
Total 37800 yen for 14 days.

We are very mach looking forward to seeing you again.Za znatiželjne, 37 800y= 2116kn. Koliko bi nas koštalo 14 noćenja za nas dvoje na našoj krasnoj obali?
Aviokarte su u džepu. Još samo da poletimo.Dotonbori, OsakaAko nekoga zanima zašto se opet i opet vraćamo u Japan neka baci oko na albume i videa iz Japana ispod arhive ili na linkove na margini.- 11:24 - Pusti vodu (16) - Isprintaj - #
nedjelja, 11.02.2018.


Riječki karneval


I ovaj je Karneval ostao za nama. Napokon.
Kažu da je ovaj karneval jedan od najvećih, najboljih, naj, naj, naj ... Ja smatram da je karneval došao do stadija u kome treba temeljite promjene. Kada čovjek godinama radi jedan te isti posao, kada mu taj posao postane rutina o kojoj netreba razmišljati, to je tako i gotovo, tada dolazi do stagnacije. Nove snage uvijek donose novu krv i nove ideje, a toga u rječkom karnevalu odavno nema.

Prošle sam godine kritizirao, ove sam godine jednako razočaran. Čitav taj cirkus sastoji se od dva odvojena dijela: sudionika i gledatelja. Izvođači čekaju satima na svoj red da bi prošli rutu i pokazali svoje predstave. Gledatelji stoje satima iza ograde čekajući da vide izvedbe. Možda nekoga može zadovoljiti da gleda to kazalište, no meni se sve već nakon prvih par grupa pretvara u dosadu. Zato rađe prošećem da vidim šarenilo iza Korza. Ali to je tek sat dva šetnje, svoje sam vidjeo i gotovo. Predstava koja me nikako nemože zagrijati i ispuniti zadovoljstvom doživljaja.
Zato ću kao i prošle godine ponoviti isti zaključak: Karneval bi trebao ujediniti izvođače i publiku u jedan veliki festival.

Fotografija je kao poezija. Najljepša je kada izlazi iz srca. Kada se piše tek da bi pjesma bila napisana, tada su to samo mrtva, naslagana slova i riječi. Isto je i sa fotografijom. Kada scena ne zagrije srce, fotka ostaje tek hladan svjedok viđenog. Vjerujem da ćete i vi ove fotke tako osjetiti. Fotke su primjerene onome što sam ja osjetio, dakle bez ljepote doživljaja.Rijeka CarnivalRijeka CarnivalRijeka CarnivalRijeka CarnivalRijeka CarnivalRijeka CarnivalRijeka CarnivalDa sve ipak nije tako crno pobrinuo se organizator. Učinkovito su pokazali kako se riješiti gomila smeća oko kanti na Korzu. Jednostavno su sa Korza maknuli sve kante za otpad. Eto dobra ideja gradskim ocima kako riješiti problem komunalnog otpada. Treba samo povući sa ulica sve kontejnere za otpad. Time bi i svi mi bili na dobitku. Nebi trebali plačati odvoz. Živi bili pa vidili.

Rijeka CarnivalOvako je to izgledalo s kanticama za otpad prošlih godina, a ja sam turističkoj zajednici predložio da postave veće kontejnere oslikane fotkama prijašnjih festivala i na taj ih način učine ukrasom. Ova je fotka bila na izloži posvećenoj jednom od bivših karnevala.

Druga strana karnevala
- 19:56 - Pusti vodu (14) - Isprintaj - #
ponedjeljak, 05.02.2018.


3xLuka


Waterfront


Waiting the ship


Evening

- 13:58 - Pusti vodu (19) - Isprintaj - #
petak, 02.02.2018.


Baciti usput koju riječ


Waiting for the fish


- 11:35 - Pusti vodu (13) - Isprintaj - #
<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Fotoalbumi iz Japana

Kyoto, Fushimi Inari Shrine
Japan 2016
Asahi Beer Tower and Tokyo Skytree
Japan 2017, album 1
Miyajima, Hiroshima, Torii gate during low tide
Japan 2017 album 2
Osaka
Japan 2018
Sumiyoshi Taisha, Osaka
Japan 2018, Osaka
Hiroshima
Hiroshima, Himeji, Kobe

Videa iz Japana

Pjevamo u Karaoke baru
Najviša zgrada Japana
We'll be back

< veljača, 2018 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

  • Image and video hosting by TinyPic


  • Volim gljivarenje
    Judino uho


    Za sve ribare i zaljubljenike mora
    Design by More ljubavi

    Uz rivu