center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski

Uvijek zajedno
Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
198. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima


Zaglavlje bloga3

08.05.2017., ponedjeljakTreba li kritizirati?


Často znamo njurgati kada vani vidimo nešto što nam ne sjeda, što nas ljuti. Većina će samo proći njurgajuči u sebi, ne pokušavajuči ništa učiniti, "To je briga nekog drugog". Ja ne spadam u takve. Volim njurgati i prigovoriti, tražiti rješenje kada znam da sam u pravu. Ispunjen sam zadovoljstvom kada vidim da su moje kritike urodile rješenjem problema.

Možda to nekome izgleda kao sitnica, no mene je dugo ubadalo u oči kako na javnoj slavini, pored koje prolaze žedni turisti crvenim slovima piše : Voda za piće. Pa tko bi lud pio vodu iz slavine na kojoj crvenim slovima piše nešto što nitko od turista ne razumije. Dvije sam godine pisao turističkoj zajednici da to izmjene, dok na kraju nisu obrisali crveno i napisali zelenim slovima. Sitnica, no žednim turistima sigurno od neprocjenjive pomoći.

Slično je bilo sa fontanom u centru grada, poklonom grada Kawasakia prijateljskoj Rijeci. Fontana je to pored koje se obavezno zaustavljaju turisti, pa i japanski. Umjesto objašnjena, na fontani je godinama stojala samo mala aluminijska pločica sa inventarskim brojem. Opet sam pisao i traži da stave pločice sa objašnjenjem na nekoliko jezika o kakvoj se fontani radi. I gle čuda. Od nekuda se pronašla brončana ploča sa natpisom na japanskom jeziku a ispod nje je postavljeno i objašnjenje na hrvatskom.

Na izložbi o Rječkom karnevalu, umjesto slika razuzdanih povorki, ja sam sudjelovao sa slikama gomila smeća i ljudi koji pišaju iza kontejnera, pored zatvorenog javnog wecea kojemu je radno vrijeme do 16 sati! Jasno da sam slike poslao i turističkoj zajednici sa pitanjem: Zar vas nije sram? Ove je godine radno vrijeme ipak produženo!Ovaj puta prilažem slike japanskog parka ispred Osnovne škole Vežica. Mjesecima su umjesto jezerca zjapila prazna, suha korita. Pisao sa ravnateljici škole i pitao ju: Zar vas srce ne boli svaki dan kada prođete ispred škole pored zapuštenog parka, inače japanskog poklona i jedinog takvog u ovom dijelu Europe. Duša mu je ukradena. Voda je osnova svakog japanskog parka. I gle čuda. Nije prošlo desetak dana a park je oživjeo svojim slapom i jezercima. Danas kao da su me pozdravljale perunike pored vode. Prekrasan prizor.Japanese garden, 29. 4. 2017.Japanese garden, 4. 5. 2017.Japnese garden, Iris, perunika, 8.5. 2017.Treba li ukazivati i prstom upirati? Ja mislim da treba. Koliko sam ja pridonesao da se ispravi ovo o čemu sam pisao? Ne znam. No imam zadovoljstvo kada vidim da je ispravljeno.Ova je slika napokon ubačena direktno sa tableta. I to je napokon rješeno. Klik na sliku za prikaz u normalnoj veličini.


- 20:26 - Pusti vodu (18) - Isprintaj - #<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.Videa iz Japana

Pjevamo u Karaoke baru
Najviša zgrada Japana
We'll be back

Veljača, February, 2021
Design by More ljubavi

Uz rivu