Došli starom u posjetu sinovi, dva sina sa suprugama i jednom slatkom unučicom. A kako stari voli kuhinju, zasukao sam rukave i pripremio ručak na moj način. Glavno jelo: pureči zabatci, iskošteni, špikovani dalmatinskom pancetom, krumpir pečen na podlozi od dalmatinske pancete i šampinjoni punjeni pršutom, kaparima i sirom, po dva zajedno spojena da budu kao kuglice. Dodani pri kraju pečenja na krumpire jerbo im netreba puno pečenja, a puštenim sokom su napravili odličan umak pečenja. Jasno da su zabatci satima prije pripremljeni i ostavljeni da upiju mirise začina prije pečenja. Trokuti s jabukama: Kisele jabuke naribane kratko prodinstane da puste sok uz dodatak cimeta, tučenih oraha i šećera. Ostavljene da se ohlade. Kod punjenja rubovi lisnatog tijesta namazani bjeljanjkom da se ne otvaraju kod pečenja, a trokuti premazani žumanjkom. Treba li reči kako su prijali?
|