Napokon došlo i vrijeme jaja. Pa kada je već o jajima riječ onda je tu nazočna i moja malenkost. I ne samo moja malenkost. Nazočni smo oboje.

A kada je pak o razbijanju jaja riječ nikada mi nije bilo jasno zašto neka treba razbiti a neka ne. I koja zapravo treba razbiti i kako odabrati ona za razbijanje. Ako vas zanima šta ima u jajima na slikama slobodno razbijte svoje jaje, kljucnite nježno po njemu!
Pitah neke znalce zašto jaja prije bojanja treba skuhati ili iz njih sve istresti pa ih tek onda ušareniti. Kaže Draga da je to zato da zec nebi izigravao kokoš pa sjedio na njima umjesto da sukladno svome imageu brzojeba jebe unaokolo sve što pliva, puže, skače ili leti
Molim vas lijepo kakav je to običaj najprije jaja sterilizirati pa ih onda posvetiti svemu što raste ili se plodi. Valjda bi bilo normalno poklanjati živa jaja, ona iz kojih će pile iskljucati čim ga uzmete u ruku. Pa nije li praznik jaja praznik života a ne smrti.
Savjet iz prakse kako prepoznati da li su jaja svježa. Ako se iz njih izvali pile to je siguran znak da su bila svježa.
Bilo kako bilo ja Dragoj ne dam da mi skuha jaja prije bojanja. Čvrsto je obečala da će biti nježna i koristiti samo ekološke boje.
Za kraj…Ako ste kljucnuli na svako jaje sa slike znači da niste pročitali naslov posta!
Na blogu Drage možete čitati Dani češkog filma u Rijeci
|