Rotkva i med - Susret s djevojkom

srijeda , 26.12.2018.

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja










Click here: Rotkva i med






Nekoliko puta kroz tekst pomenuto je da ljudi koji imaju problema sa kamenjem u žuči obavezno moraju da konsultuju lekara u vezi sa uzimanjem napitka od crne rotkve. Na otvorenom se setva obavlja u drugoj polovini aprila ili kad je temperatura konstantno preko 12 C. Potrebno je da ga utrljavate na kožu duž išijalgičnog nerva, koji se proteže od donjeg dijela kičme sve do stopala.



rotkva i med

U svakom slučaju, najbolje je začiniti je limunovim sokom. Poslužite vruće kao grickalice ili predjelo. Ukoliko ste se zapitali kako crna rotkva i med to postižu, rećićemo vam da oni podstiču jetru da proizvodi masnoće i proteine koji će umanjiti napetost žučne kese, pa čak i razbiti i eliminisati kamen iz nje. Važno je da znate da rotkvu u bilo kom obliku ne treba soliti, jer tada postaje štetna.



rotkva i med

Crna rotkva - Odrasli po 1 supenu kašiku, a deca po 1 kafenu kašičicu.



rotkva i med

Najbolje i više puta dokazano sredstvo protiv bronhitisa, suvog i hroničnog kašlja kod dece i odraslih je — crna rotkva sa medom. To je recept koji su spravljale i naše bake. Zahvaljujući prirodnim sastojcima, ne samo da je jednostavan i ukusan, već i izuzetno koristan. Ovaj prirodni lek je odlično sredstvo za iskašljavanje kod bolesti gornjeg respiratornog trakta. Mami nas jeftinoćom i stopostotnom bezbednošću. Većina dece rado uzima ovaj slatki lek, često tražeći još. Ne izaziva nuspojave, a i veoma je jednostavan za pripremu. Dakle, za početak treba otići na pijacu ili u svoju baštu i nabaviti jednu veću crnu rotkvu, težine oko 400-500 grama. Biće potreban med u krajnjem slučaju — šećer i jedna manja činija. Priprema: Sirup se priprema uveče za sutradan. Rotkvu dobro operite i osušite. Ako nije ravna, isecite malo donji deo, da stoji ravno. Odsecite gornji deo, koji će nam kasnije zatrebati. Napravite udubljenje u rotkvi, ostavite zidove debljine oko 2 cantimetra. U udubljenje dodajte 2 kašike meda da se napuni više od pola rotkve ili 4 kašike šećera ako ste alergični na med. Poklopite je poklopcem — gornjim odsečenim vrhom. Za to vreme će se u rotkvi pojaviti lekoviti sirup, nezamenljiv u lečenju kašlja. Ujutro možete početi koristiti ovaj lekoviti sirup. Odrasli po 1 supenu kašiku, a deca po 1 kafenu kašičicu. U toku dana sirup ćete iskoristiti, zato uveče u istu rotkvu opet dodajte med, a sutradan ponovo uzimate ovaj ukusan i lekoviti sirup. Tek posle dva-tri dana, možete promeniti rotkvu. Ovim lekovitim sirupom se brzo oslobađamo. A deca će ga prihvatiti sa zadovoljstvom. Jedino, treba da budu oprezni dijabetičari i deca mlađa od godinu dana, jer veća količina meda može izazvati alergiju. Uprkos lekovitosti, postoje kontraindikacije za korišćenje: akutne bolesti gastrointestinalnog trakta, jetre, žučne kese i bubrega.



Sok od rotkve
Inhibir0njem oštećenja crvenih krvnih zrn0c0 i poboljšanjem sn0bdev0nja kiseonikom, crna rotkvic0 može biti veom0 korisna i u lečenju žutice. Terapiju primenjivati dok kašalj sasvim ne prestane. Tokom dana, u jednakim razmacima, treba uzimati četiri do pet supenih kašika. Crna rotkva bogata je vlaknima, koja ubrzavaju peristaltiku. Ljekovita crna rotkva — primjena u alternativnoj medicini Crna rotkva najčešće se koristi za liječenje bolesti žuči i bolesti jetara.

[Krv tokom sexa|Cure gole do kraja|Tradicionalni običaji za ženidbu]






Oznake: crna, repa, zaista, me, izvukla, iz, groznoga, kašlja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.