25

četvrtak

rujan

2014

4.Kolo 24.09.2014. MNK Kardiovaskulare - MNK Šegi bojna




Dugo očekivano 4 Kolo Lige za prvaka "Minken" je napokon odigrano.
U susretu koji je od samog početka ušao u jednosmjernu ulicu zasluženu pobjedu
odnijela je ekipa MNK Kardiovaskulare.

Kao i obično, utakmica je krenula dosta zatvoreno tako da smo na prvi zgoditak čekali punih 8 minuta kada ekipa Kardiovaskulare iz jedne kontre postiže pogodak. Nakon toga Kardiovaskulare dobija krila te opsjeda gol Šegi bojne.

Napadi su se ubrzo isplatili tako da nakon 15 minuta Kardiovaskulare vodi 3:1.

Šegi bojna je uspjela konsolidirati svoje redove te sa dva uzastopna gola Dade dolazi na 3:2. Nakon toga Puja prima pacerski gol, odnosno kao golman zabija autogol što Kardiovaskulareu daje prednost od 4:2.

Za primljen pacerski gol, Puja se kasnije ispravio svojom hitrošću i požrtvovnošću.

U drugom poluvremenu Kardiovaskulare odlazi 4 gola prednosti. Čestim rotacijama, Šegi bojna je pokušala dostići rezultatski nedostatak što joj je na kraju zamalo i uspjelo. Pri samom kraju utakmice, Šegi bojna se odlučuje na presing po čitavom terenu, prepuštajući organizacijske sposobnosti Perki, Žari i Ćani. Presing je ubrzo urodio plodom te je Šegi bojna stigla na samo gol zaostatka. U 58. minuti Šegi bojna promašuje 100%-nu šansu što Kardiovaskulare kažnjava te odlazi na 2 gola zaostatka. Gol se dogodio jer Šegi nije mogao do kraja ispratiti kontru Kardiovaskularea. Nakon toga mu je Franc uputio par instruktivnih riječi, što je Šegi stoički podnio i kao pravi profesionalac bez imalo ljutnje i unošenja u facu prihvatio Francove riječi. Valja pohvaliti igru Šegija, koji odigrao jedan od svojih boljih mečeva (58 minuta), za nešto više, nažalost nije imao snage. Za preokret Šegi bojne, jednostavno nije bilo više koncentracije.

Gledatelji su mogli uživati u Dadinim paradama koji je kao hobotnica uspješno krotio svaki pokušaj protivničke ekipa. Nekad ja za obrane žrtvovao mošnje, nekad trbuh dok je u većini slučajeva koristio ruke što mu je priskrbilo epitet GOLMANA UTAKMICE. Nažalost, Dada je odmah nakon termina, poslije popijene pive napustio post-terminsko druženje i nije prisustvovao dodjeli nagrade. Valja napomenuti da je Dada ranije napustio termin kako bi Medić i ekipa lovaca imala što čitati idući mjesec (Lovački magazin Hoop).

Tijekom utakmice Franc je izrazio želju za igranjem brzih kontra, međutim ekipa je odbila taj prijedlog pravdajući
se da bi ovakva igra samo stvorila posao za pogrebno poduzeće Adam Topić.. Da im je bio Mabić, ovakva igra bi sigurno urodila plodom. Daka je pretrčao nekih 85 metara pri čemu je 4 puta izlazio na predah pri čemu dolazimo do zaključka da je u prosjeku za vrijeme provedeno na terenu pretrčao nekih 14-15 metara od kojih 4 možemo izdvojit na sprinteve dok ostalih 11 metara otpada na izvođenje kornera.

Kolega analitičar je primjetio da ekipa Šegi bojne ima problema pri branjenju kornera. Naime, za postavljanje obrane pri korneru, potrebno im je ni više ni manje nego 7 minuta. Igraš Šegi bojne, Goca je negirao ovaj podatak braneći se da im je potrebno oko 5 minuta.

Utakmica je protekla u fer i korektnom ozračju. Izdvojit ćemo jednu grubu situaciju u kojoj je Medić pokosio Šegija pri čemu mu je potekla krv iz nožnog palca. Šegi je nakon kratke pauze uspio zaustaviti krvarenje te se ubrzo vratio na teren pomoći svojoj ekipi.



IGRAČ UTAKMICE, po drugi put za redom je Ćane. Kao što je sam naglasio, u ovoj utakmici odlučio je žrtvovati svoje napadačke sposobnosti i te se posvetiti obrani. Ekipa Kardiovaskulare je imala jednu planiranu akciju u kojoj su sudjelovali K.Šimić, Ćane i mladi pulen Žara. Akciju je isplanirao K.Šimić prije početka utakmice. Akcija je krenula tako da je Žara protrčao i odvukao jednog igrača na stranu. K.Šimić je navukao dvojicu te uposlio Ćanu koji se nalazio 1,5 cm od gola Šegi bojni. Primljenu loptu, Ćane je špicokom zakucao u bližu stativu što je kod K.Šimića izazvalo niz instruktivnih riječi upućenih prema Ćani.



Saga se nastavlja, Kardiovaskulare vodi sa 3:1 u pobjedama te ukupnu gol razliku +7.


Nekih posebnih izjava poslije utakmice nije bilo, međutim izdvojit ćemo neke.

Franc: Manjić udara krvnički a jauče momački.

Dada: Bagariću, drugi put mani ih 5 manje.

Daka: Falio nam Mabić


MNK Kardiovaskulare: Manjić, Šimić, Medić, Ćane, Žara, Perko,
MNK Šegi bojna: Dada, Daka, Puja, Šegi, Goca, Bagarić, Franc.


Nakon termina, druženje se nastavilo kartanjem, pri čemu su Franc i Daka dali glocing K.Šimiću i Mediću.

Također, spominjale su se i Francove oprašivačke sposobnosti.


Višak novaca je predan Ćani, koji će nepoznati iznos probati investirati u svrhu Minkena.


Na terminu se nije pojavio igrač Kardiovaskulare, Gale, te je za pretpostaviti da je ozljeda u prošlom kolu ipak ozbiljnog karaktera.



PS: NIJE BILO PENALA NA TERMINU


















18

četvrtak

rujan

2014

3.Kolo 17.09.2014. MNK Kardiovaskulare - MNK Šegi bojna





U srijedu 17.09.2014. u sklopu 3. kola Lige za prvaka "MINKEN" na terenu SC Čerigaj MNK Kardiovaskulare ugostio je susjednu ekipu MNK Šegi bojna. Po ugodnom vremenu za igru pred oko 17 gledatelja vidjeli smo zaista zanimljivu i dinamičnu utakmicu sa pregršt prilika i atraktivnih poteza. No, krenimo redom. Prvih 15-ak minuta je proteklo u ispitivanju snaga pri čemu su obe ekipe disciplinirano odgovorile na jaki fizički tempo nametnut od samog početka utakmice. Na prvi zgoditak se čekalo 12 minuta kada ekipe Kardiovaskulare postiže pogodak. Nakon toga ekipa Šegi bojna pojačava tempo kako bi sustigla zaostatak, međutim radi velikog broja greški od strane Šegi bojne, Kardiovaskulare uz discipliniranu igru dolazi u zasluženo vodstvo od 3:1. I to je to bilo od strane ekipe Kardiovaskulare. Šegi bojna ubacuje u višu brzinu te ubrzo dolazi do izjednačenja. Nakon izjednačenja igra Kardiovaskularea se u potpunosti raspala što je Šegi bojna iskoristila te na kraju slavila sa +6. Igrači Kardiovaskularea su tijekom utakmice mnogo puta zazivali ime dotičnog A.K Manjića vjerujući da bi im donio odlučujuću prednost u srazu sa Šegi bojnom. Bi li dolazak A.K. Manjića stvarno pomogao Kardiovaskulareu, nikad nećemo saznat. U svakom slučaju, ekipa Šegi bojne se primakla Kardiovaskulareu na jednu pobjedu pri čemu je gol razlika +4 u korist Kardiovaskularea.



Utakmicu je obilježio mali incident predvodnika Šegi bojne, ozloglašenog Šegija koji je nakon instruktivnih komentara od Bagarića i Dake svojevoljno napustio teren. Prilikom napuštanja terena, rezultat je bio izjednačen. Ubrzo nakon napuštanja se vratio te se obratio ostalim suigračima: "Neću više ulaziti u igru". Zlobnici bi rekli da je njegov izlazak usmjerio igru u jednom smjeru, prema pobjedi Šegi bojne.



Blizak susret su imali Gala (Div sa Visoke Glavice) i Daka. Da pojasnimo čitateljima; prilikom kontakta u petercu Kardiovaskularea, Gala je nakon upućenog udarca prema vratima Šegi bojne jauknuo odnosno ispustio neartikulirani krik te pao kao pokošen na zaista izvrstan teren SC Čerigaj. Gala je tvrdio da ga je Daka pokosio, dok je Daka tvrdio da je Gala njega udario. Diskusija je za razliku od prijašnjih, prošla u mirnom i opuštajućem ozračju. Pojedinci Kardiovaskularea su tražili najstrožu kaznu međutim od tog zahtjeva se vrlo brzo odustalo. Što se zaista dogodilo, teško da ćemo ikad saznati. Disciplinska komisija čeka na slike Galine noge da vidi postoje li zaista modrice na nozi dotičnog.



Ovu utakmicu je obilježio jedan srceparajući trenutak. Nakon jednog udarca prema vratima Kardiovaskularea lopta se odbila u korner. Nitko sa sigurnošću nije mogao reći jeli zaista korner ili gol aut. Šegi bojna nije tražila korner, da bi klupa Kardiovaskularea prekinula igru te rekla da je korner zaista bio. Ovo je bila gesta koja je na pojedincima Šegi bojne izmamila i suze radosnice. Fair play u svakom slučaju.



Izjave nakon utakmice:



K.Šimić: Kako pobijedit kad Ćane zabija auto golove a statistika u napadu mu 1/20. Dalje Medić 0/8, Gala 2/10, Perko 2/11. Kako pobijediti, kako ? Ja govorim Mediću dodaj, a on puca špicom i govori nisam mogao. Na to će K.Šimić: "A mogao si opalit špicokom" ?



Ćane: Alo bolan, ja imam 120 kila. Jebo vas Ćane.



Gala: Dobro ti me Daka pokosi.



Žara: A jebat ga, ljudi su bolji bili.



Medić: Nisam ja kriv.



Perko: Ne znam šta se sa mnom događa, prestao sam lagati.



Maba: Šegi nikako da se navikne na kritiku.



Daka: Mislim da je Gala mene udario.



Dada: Ja i moj rođak Goca smo mesari.



Franc: Razbacali smo ih.



Bagarić: Vidim ja svi pametuju Šegiju pa rekoh odoh mu i ja štogod reć'.



Goca: E da mi je bit fizički spreman.



Šegi: Za vrijeme utakmice: "Recite mi kad da izađem".



Puja: ..Puja je gazao grožđe zajedno sa nevjestom. Drop ubio u pojam. Napravio grožđe u prahu.







MNK Kardiovaskulare: Gala, Žara, Krešo, Ćane, Perko, Medić

MNK Šegi bojna: Dada, Daka, Maba, Bagarić, Šegi, Goca, Franc.



Igrač utakmice: Stanko Šimić Čivija ( zabio golove na obe strane)



Druženje se nastavilo u prostorijama SC Čerigaj pri čemu su obje ekipe počašćene od strane SC Čerigaj sa 3 Jumbo pizze. Ekipe Kardiovaskulare i Šegi bojna su na ovu gestu odgovorili sa 150 popijenih piva te kartanjem do 5h ujutro. Tijekom druženja se razgovaralo o Minkenu i kladionici. Da Perko nađe kvotu 100 i da se uloži 50-100 KM u nadi dobitka koji bi bio iskorišten za putovanje u Minken.

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.