Linkovi
tempeh&miso
Dom's site
Jedini relevantni site na internetu koji pokriva azijske fermentacije
Kontakt
kezele@irb.hr

tempeh & miso

15.11.2009., nedjelja

Indonezijski recepti

Kako je Indonezija domovina tempeha postoji jako puno egzotičnih jela sa tempehom.
Ja ću ovdje spomenuti samo dva koje smo isprobali. Jela su zaista fenomenalna a oba koriste kokosovo mlijeko koje je vrlo lako svježe prirediti na slijedeći način:
1) probušite dva oka kokosovog oraha i izlijte tekućinu. Tekućina se može upotrijebiti za mlijeko ali i ne mora.
2) razbijte kokosov orah. On se lako razbija ako znate gdje treba udariti.
3) Nožićem odvojite bijelo meso od drvene kore. Smeđu potkožicu ne trebate odvajati.



4) komadiće kokosa stavite u blender i prelijte s vrućom 70 C vodom (1 šalica kokosa:2 šalice vode)



5) miksajte oko 2 minute

6) dobivenu kašu procijedite kroz gazu, istisnite rukama ili prešom i dobili ste izvrsno svježe kokosovo mlijeko



Evo i recepata:

1 Tempeh kotleti (tempeh bachem)
1 nasjeckani luk, 3 m.ž. soli i 1,5 šalice kokos mlijeka i 4 žlice tamno smeđeg šećera (slada). Sastojke zagrijati do vrenja, dodati 250 g tempeha narezanog na deblinu 5 mm i kuhati oko 15 minuta ili dok sva tekućina ne ispari.
Nakon toga pržiti u dubokom ulju i poslužiti.

2 Tempeh u kokosovom mlijeku
zagrijati tavu ili wok dodati 3 žlice ulja i pržiti nasjeckani luk, češnjak, čili 30 sekundi. Dodati 1 šalicu kokosovog mlijeka, 1 m.ž. soli i oko 150g tempeha narezanog na kockice. Kad zakipi kuhati oko 5 minuta (konzistencija treba biti tekuća). Kao opcija mogu se upotrijebiti i prethodno pržene kockice tempeha.




- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Studeni 2010 (1)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (2)
Studeni 2009 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Sve o tempehu, misu, fermentiranoj hrani i tradicionalnoj proizvodnji vlastite domaće hrane.