Teh svaštara

srijeda, 21.03.2007.

PlayStation 3 u RH!

PlayStation je Sonyjeva igraća konzola koja se prvi puta pojavila sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća. Konzola se pokazala iznimno uspješnom i prodavanom, te je potukla tadašnju konkurenciju ( koja je uključivala i Nintendo 64, konzolu poznatog japanskog gaming diva ). Tržišni uspjeh joj je bio golem, pa je stoga bilo i očekivano da će dobiti nasljednika. To se i dogodilo, kada je mala siva konzola postala preslaba zbog razvoja hardvera, a samim time i softvera, tj. točnije - igri. Tako na gaming scenu stupa njegov nasljednik - PlayStation 2. Veća konzola, jača, s novom - crnom bojom rodila se 2000. godine. Opet je to bila konzola koja je dominirala gaming svijetom. U ovoj generaciji se u konzolaški svijet uključio i PC div Microsoft sa svojim Xboxom. To Sonyja nije spriječilo da pobere veliku zaradu i simpatije gamera diljem svijeta. Sada, 7 godina kasnije, PlayStation 3 je već izašao, a 23. 3. dolazi i u našu malu državicu. Cijena mu i neće baš biti sitna - kretat će se od 4 777 kn, naviše. Radi se premium verziji konzole, koja je najznačajnija po tome što će sadržavati ugrađeni hard disc od 60 GB-a, za razliku od obične verzije koja ima samo 20 GB-a ( obična je verzija i rijeđa na tržištu ).

Image Hosted by ImageShack.us


Konzola je to koja će podržavati ogromnu 1080p rezoluciju za koju ćete trebati posjedovati HD televizor. Takva rezolucija će vam omogućavati dosad neviđenu grafiku. Konzola je pogonjena moćnim Cell procesorom. Kontroler je bežićan, s ugrađenim senzorima za nagib, koji donose dodatni gušt igranju ( ovisno kako i koliko će to programeri koristiti ). DVD pogon je izbačen, jel Sony donosi revolucionarni Blu Ray disk. Blu Ray ima ogroman kapacitet koji će se u budućnosti još više proširiti. 1 sloj može primiti do 27 GB-a, a TDK je navodno uspio na šesteroslojnom disku napraviti kapacitet od 200 GB-a. Dakle, prostora za igre ima. Možda čak i previše. A o samim igrama koje će se pojaviti na PS-u 3... pa dovoljno se samo sjetiti onoga čega ste se igrali na PS-u 2. Primjerice novom nastavku Gran Turisma, jedne od najboljih simulacija vožnje. Metal Gear Solid 4, igra genijalnog Kojime, koja plijeni pažnju gamera diljem svijeta. Nastavak Killzone-a, koji u sebi krije potencijal da postane jedno od najpoznatijih imena pucačina iz prvog lica. Tekken 6, nastavak popularne tabačine, uz kojoj zabavi nikad kraja. Tu su i dodaci u obliku Eye Toya i SingStara. Eye Toy je kamera koja prenosi vaše pokrete u igru, no za sada je bila najčešće korištena za mini igre. SingStar su karaoke, idealne za kućne zabave s veselim društvom. Ne smije se zaboraviti i online igranje, protiv igrača diljem svijeta, koje bi ovog puta trebalo biti i potpuno podržano i u našoj državi.

Sve u svemu, jedna konzola koja bi vam trebala priuštiti sasvim dovoljne količine zabave u vašem domu. Očekujte opširnije o njoj nakon što se pojavi na našem tržištu.

21.03.2007. u 22:28 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  ožujak, 2007  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Ožujak 2007 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O blogu...

Kako mu i samo ime kaže, pokušat ću blog puniti vijestima i ostalim stvarima iz nama svima dragih industrija zabave.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr