02.06.2006., petak

Pare, lova, biba, mani, šuška, perje, NOVAC!!!

U ime oca, sina i računa tekućega



Za 90 tisuća eura jedna banka kupila je reklamni prostor između oltara i oltarskih pala s Bogorodicom i Svetim Antunom u gotičkoj bazilici. Papi je sponzorirana misa OK.


Plakat s logotipom i natpisom Banca Popolare di Verona e Novara između oltara i oltarskih pala s Bogorodicom, Svetim Antunom i inim ugodnicima Božjima?

Eto, i to će biti jedna znamenitost gotičke bazilike u Padovi, posvećene blagoglagoljivu fratru Antunu, koji je prispio iz Lisabona i u Padovi stekao slavu propovjednika i pomagača sirotinji, uz pridjevak: Padovanski, piše Jutarnji list.

Pred bankovnim plakatom vjernici se, naravno, neće moliti - on će ondje služiti kao znak da je Svečeva bazilika od te banke izmolila 90.000 eura za popravak velike rozete.

Bazilika je stara, trošna, fratri jedu kojegdje jer im se urušio refektorij - a talijanske banke, premda privatizirane, uživaju u Italiji privilegije monopolističkog kartela i naplaćuju klijentima gotovo već i "dobardan", pa im nije teško od te mane s neba odvojiti ponešto i za one na Nebu i njihove molitelje na Zemlji, piše dopisnik Jutarnjeg iz Rima Inoslav Bešker.

I u srednjem vijeku su feudalci davali crkvama dio onoga što su uzeli puku, za spas svoje grešne duše, zašto ne bi sada to činile banke, kaže povjesničar umjetnosti i bezvjerac Vittorio Sgarbi.

Dosad su reklame bile samo izvana, uz fasade, ali sada se vjernici moraju naviknuti i na reklame u samome hramu Božjemu - prenosi Corriere della Sera riječi Giannija Berna, predsjednika Venerande Arce, srednjovjekovne institucije koja se stara o održavanju bazilike.

Po njegovim riječima, ni papinski izaslanik nema ništa protiv. Pod uvjetom da su reklame diskretne i čedne

Eto zašto sam protiv organizirane Religije... Profit je u svakoj religijskoj ustanovi važniji od samog naroda... A i svaka Religija uništava ono što zastupa ,a to je sama Duhovnost...
Mi smo za njih samo krdo ovaca sa vrlo vrijednom vunom koju jedva čekaju da nam počupaju z leđa svojim lažima i prijevarama...

Vjeruj u ono što želiš, samo imaj spoznaju dobra i zla i neka te moral i savijest prate u životu i dobra si osoba i zaslužuješ mjesto u Raju, vječnim lovištima, valhali, elizejskim poljanama ili dobro buš se reinkarniro.. Kako ko vjeruje...

Svi smo mi jedna energija ,a energija nemože biti uništena, nego samo prelazi iz jednog oblika u drugi...
Nisi niko i ništa i pit češ pamčen i ostavit ćeš traga u ovome svijetu ,samo teži dobru..



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

design made by v4MP1r3