A sada jos zanimljivosti... naravno o AC/DC - AC/DC ROCKS!!!!! - Blog.hr

AC/DC ROCKS!!!!!

17.01.2006., utorak

A sada jos zanimljivosti... naravno o AC/DC

AC/DC je jedan od najdugovječnijih i najluđih bendova u povijesti Rocka! Njihova dva prva albuma bila su "High Voltage" i "T.N.T.". Ljudima su se svidjeli pa su krenuli dalje. Sljedeći album bio je "Dirty Deeds Done Dirt Cheap". Izdan je 1976. godine u Austaliji, naravno. Album "Let There Be Rock" naslanja se na prethodnika, ali je u njemu svirao bas gitaru novi basista Cliff Williams koji je zamijenio Marka Evansa. Sljedeći album "Powerage" bio je prvi album sa malo metalnijim zvukom, a uvjerljivost AC/DC-a na koncertima dokazao je "If You Want Blood (You've Got it). Sljedeći studijski projekt
"Highway To Hell" dokazao je AC/DC kao vodeću hard-rock skupinu u SAD-u. I baš kada je AC/DC grupa bila na topu rang lista s obje strane Atlantika, 20.2.1980. preminuo je Bon Scott. Zamijenio ga je bivši pjevač grupe "Geordie" Brian Johnson s kojim grupa ulazi u studio snimiti novi album.
Album "Back in Black" pokazao se kao najbolji studijski projekt koji je bio prodan u više od 10 milijuna primjeraka. Uspješan je bio i mnogo slabiji "For Those About To Rock (We Salute You), no da su AC/DC u kreativnoj krizi potvrdio je pomalo razočaravajući "Flick Of The Switch" (ali i on je bio dobar). Sljedeća tri albuma "Fly On The Wall", "Who Made Who" i "Blow Up Your Video" bili su dosta bolji od albuma "Flick Of The Switch", no spktakularni povratak u formu označio je album "The Razor's Edge".
Povratak u stare dobre dane donio je album "Ballbraker" koji ih je ponovo postavio kao vodeću hard/heavy rock skupinu. Na dobitnu formulu predhodnika naslonio se posljednji studijski album "Stiff Upper Lip".


Evo, toliko o povijesti AC/DC-a. Ako vas jos nesto zanima javite mi preko komentara, pa ću nabaviti podatke.
Vidimo se


- 14:15 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis Bloga

Linkovi

AC/DC Anketa