Image Hosted by ImageShack.us Svinjetina moo shi - TATSUO - Blog.hr

TATSUO

četvrtak, 21.06.2007.

Svinjetina moo shi

Sastojci za 4 osobe:

175 g svinjskog filea
2 zlice kineskog rizina vina
2 zlice laganog sojinog umaka
1 zlica kukuruznog brasna
25 g gljiva enokidake, namocenih i ocijedjenih
2 zlice ulja od kikirikija
3 jaja, lagano tucena
1 zlica svjezeg djumira (mljevenog)
3 mlada luka tanko narezana
150 g izdanaka bambusa na stapice
sol i mljeveni papar
8 gotovih palacinki parenih
umak hoisin
grancica svjezeg korijandera


Priprema:
Narezite svinjski file na tanke trake, stavite meso u zdjelu s kineskim rizinim vinom, sojinim umakom i kukuruznim brasnom. Dobro izmjesajte i odlozite. Odrezite tvrde krajeve gljivama, pa ih narezite i polozite. Zagrijte wok , dodajte zlicu ulja od kikirikija i kad je vruce, dodajte lagano tucena jaja i przite 1 minutu mjesajuci. Izvadite i odlozite. Obrisite wok upijajucim papirom. Vratite wok na vatru, ulijte ostatak ulja i kad je vruc, dodajte sivnjetinu i gljive. Ocijedite marinadu sto je vise moguce. Przite mjesajuci 30 sekundi, pa dodajte djumbir, mladi luk i bambus te marinadu. Przite 2-3 min. Vratite pecena jaja. zacinite po ukusu solju i paprom i mjesajte nekoliko sekundi dok se sve dobro ne promjesa i ugrije. Podijelite smjesu za palacinke, preko toga dodajte 1 zlicu umaka hosin i umotajte, ukrasite i posluzite.

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #