Međunarodni dan žena - Pronađite djevojku

utorak , 01.01.2019.

Sretan vam Međunarodni dan žena!










Click here: Međunarodni dan žena






Više o ženama liderima u politici pogledajte. Ideja praznika je poziv svima da daju svoj doprinos ukidanju diskriminacije žena u teoriji i praksi, ali i apel vlastima da politika koja se vodi bude u skladu sa potrebama žena. Mladi ljudi koji imaju namjeru sklopiti brak danas u sve većem broju žive zajedno, u izvanbračnim zajednicama, i prije sklapanja braka. U Kini i Nepalu ovo je neradan dan samo za žene.



međunarodni dan žena

Žene stare 15 i više godina prema najvišoj završenoj školi, popisi 1961. Takođe, APIS GOLA i FITOBALM su nam osnovna stavka kad krećemo na duža i kraća putovanja, malo je reći da smo prezadovoljni!!



međunarodni dan žena

Danas je Međunarodni dan žena, a one su uspele da budu prve u muškom svetu: Liderke država u svetu, među njima je i naša Ana Brabić (FOTO) - Cetkinova se borila za prava žena od 1889.



međunarodni dan žena

Danas slavimo Međunarodni dan žena poznatiji kao Osmi mart, praznik posvećen ženama. Nastao je kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Praznik žena ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferencija žena socijalista 8. Mnogo pre toga, prve javne demonstracije žena zaposlenih u industriji dogodile su se 8. Policija ih je rasterala, ali su žene dva meseca kasnije osnovale sindikat i zahvaljujući njihovom radu, protesti 8. Foto: Thinkstock Prvo obeležavanje praznika bilo je 8. U tradicionalno patrijarhalnoj Srbiji, dan borbe žena za jednakost prvo su prihvatili komunisti i socijaldemokrate. Prva proslava u našoj zemlji održana je u Beogradu, u tadašnjem Narodnom domu, 1914. Međunarodni dan žena uskoro je počeo da se povezuje da socijalističkim zemljama. Tu praksu prihvatile su i ostale socijalističke države, pa je i u Jugoslaviji ovo bio veliki praznik. Države na Zapadu zbog toga su dugo Dan žena izbegavale njegovo prihvatanje. Feministkinje su ponovo počele da ga slave šezdesetih godina, a Ujedinjene nacije su zvanično 8. Ipak, političko značenje se vremenom izgubilo i Dan žena danas više nije praznik socijalne pravde i jednakih šansi za muškarce i žene, već je uglavnom banalizovan i pretvoren u tipičan praznik masovne kulture i potrošnje. Neka vas ovaj tekst podseti da je 8. Jer, istinska jednakost još uvek čeka da bude ostvarena! Možete da se nadate nekim novim informacijama koje ćete dobiti od nadređenih. Bićete zadovoljni onim što čujete. Povoljan je period i za sudske procese. Možete da se nadate srećnim okolnostima. Uspećete da ostvarite dodatnu zaradu ili da dobijete neki bonus na poslu. Pred vama je povoljan... Veoma ste izričiti u svojim namerama i saradnici vam ukazuju poštovanje. Pred vama je period u kom možete postići dosta važnih stvari. Držite se svoje analitičnosti. Pred vama su važna dešavanja. Ovo polje vam je stabilno postavljeno, znate dobro na čemu ste i kakvo... Pred vama je veoma povoljan period u kom možete da dokažete svoje poslovne sposobnosti. Ubrzo ćete nadoknaditi velike troškove koje ste napravili u prethodnom... Možete da očekujete sasvim mirnu i opuštenu situaciju, bez ikakvog stresa. Posavetujte se s osobom od poverenja i rešićete sve svoje nedoumice. Veoma vam je važno da ostanete maksimalno posvećeni i fokusirani.



Međunarodni Dan žena 8. mart
Međunarodni dan žena skraćeno Dan žena , međunarodni praznik koji se obilježava svake godine. Članica je Hrišćansko-demokratske unije, od koje je nominovana na mesto kancelara SR Nemačke na izborima za Bundestag 2005. Međunarodni dan žena, najčešće zvan jednostavno Dan žena, obilježava se na današnji dan, 8. Nakon konferencije sve veći broj država počeo je obilježavati Međunarodni dan žena. Foto: Marko Todorović Na parlamentarnim izborima 2003. Stoga Dan žena slave i nastavljaju svoju borbu žene svih kontinenata, svih rasa, neovisno o etničkim, kulturnim, vjerskim i političkim razlikama. Objasnio je kako nema dovoljno novca ni za popravak kaiša njegovog sata koji je bio pokidan. Ti događaji su koincidirali s požarom u tvornici Triangle Shirtwaist u , nakon koga su slabe mjere sigurnosti na radu okrivljene za veliki broj žrtava.

[Čudesan život Izidora Zvižduka|Cipele na petu|Cure za upoznavanje hrvatska]






Oznake: kako, je, sve, Počelo

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.