< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Prosinac 2007 (1)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (2)
Travanj 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

About me....

Ja sam jos jedna ćaknuta cura u nizu koja se upisala u gimnaziju A.G.Matos u Samoboru.....bangbang
Evo sad sam drugi razred....uspijela sam dogurat do drugog...yes
Imam 16 godina...slusam rock,metal,reggae,irish folk i nesto domaceg rapa.... kao osoba sam otvorena,otkacena,pomalo luda i u zadnje vrijeme jako optimisticna.....thumbupthumbup uvijek spremna za zajebanciju i pokret,ali naravno i za ozbiljan razgovor makar mi bolje lezi zajebancija....svojim frendovima sam uvijek na raspolaganju....Ekipa to upamtite!!thumbupthumbup
ovisnica sam o glazbi i ljubavi...a kaj se ljubavi tice...free...cerekcerekcerekcerekcerek
So....that will be it....=)

My friends....=)

Selenia=)
Ivor=)
Žabica=)
Ebony=)
Ročac=)

petak, 22.06.2007.

Malo o Belfast foodu......

oni koji me znaju,znadu da sam zaljubljena u irce,a to pogotovo ide na zivce madžaru....sorry stari,a jebiga....smijeh evo kak vec prije pisat cu malo o biografije grupa koje volim i to jako...cerekcerekcerekcerekcerekcerek najpoznatija hrvatska grupa koja pjeva narodne irske pjesme i naravno imaju i svojih pjesama je Belfast Food... i na proslom blogu sam nesto pisala o njima ali to je vise bilo opcenito o ircima,a ovo ce sad bit samo o Belfast Foodu....cerekcerekcerekcerek
nadam se da cete uzivat....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jezgra današnje postave Belfast Food - Sebastian Mavrić, Hrvoje Hodak i Marko Anić - zajedno djeluje od 1992. godine,a grupa je osnovana u Rijeci(tada pod imenom Ima tu neshto). Nadahnjujući se irskim folk naslijeđem, usvirali su tada u svoju glazbu utjecaje izvođača poput The Chieftainsa, Dublinersa i The Poguesa, a zahvaljujući prijateljskim vezama s dublinskim Irish Folk Societyjem prikupili su i zavidan notni materijal. Proširujući potom postavu do broja šest, dolaskom Erika Malnara, Alena Širole i Bobe Grujičića, proširili su i vidike, te na irski folk kao stožer svojega izričaja nadogradili iskonsku energiju snažnog rock zvuka. Posuđene irske korijene preobražene u vlastitome duhu ozbiljuju na koncertnom CD prvijencu "Live in Rijeka".
Album je snimljen na uskršnju nedjelju 30. ožujka 1997. u riječkom klubu ‘Stereo’ (današnji ‘Jupiter’) u sklopu akcije "Ajmo Rijeka" pod patronatom izdavačke kuće Kondorcomm iz Zagreba, i sadrži šesnaest izvedbi koje predstavljaju Belfast Food pružajući pravi ugođaj tipičnog irskog puba. Snimka koncerta miksana je u studiju "CBS" u Zagrebu, a mastering i editing obavljeni su u studiju "Metro" u Ljubljani. Specifični irski štih s karakterističnim zvucima violine i banjoa, baršunastim tonom flaute i melodioznošću mandoline i harmonike, upotpunjen je rockerskom žestinom i energičnošću, a da je pritom zadržan prepoznatljiv kolorit irskog folka.
Uz narodne skladbe poput ‘The Foggy Dew’, ‘The Irish Rover’, ‘Star Of The County Down’, na CD-u se nalaze i obrade (Brother, McGowan, Dylan...) kao i dva hrvatska prepjeva od kojih je prvi singl bio ‘Šporki stari grad’ (prepjev poznate pjesme Evana MacColla, ‘Dirty Old Town’). Za tu je pjesmu uskoro snimljen i spot koji je vrlo brzo postao hit na brojnim top listama širom Hrvatske, te se našao i na prvom mjestu najpoznatije glazbene ljestvice zabavnog programa HTV-a, emisije ‘Hit Depo’.
Velikim koncertnim uspjesima u svim većim gradovima Hrvatske, od kojih posebice valja istaknuti koncert održan povodom Dana Sv. Patricka 17. ožujka 1998. u prepunom zagrebačkom Aquariusu, Belfast Food su samo potvrdili i svoju veliku izvođačku vrijednost. Irci s Kvarnera, ili kako su ih neki Irci prozvali The Rijeka Pogues, 21. ožujka 1997. nastupaju i s poznatim članom slavne irske skupine Dubliners, Seanom Cannonom, na koncertu u Rijeci. Belfast Food su na otoku Rabu sredinom svibnja 1998. godili snimili i drugi video spot za pjesmu ‘Da si tu’, njihov prepjev pjesme ‘All I Know’ australske skupine Brother, a u prosincu u Rijeci i treći za njihovu "irsku" obradu Dylanovog hita ‘Like a Rolling Stone’.
Godine 1999. Belfast Food ponovno su glavna atrakcija na koncertu za dan Sv. Patricka koji se ovoga puta održao u zagrebačkoj diskoteci "the Best". Uz zavidno velik broj koncerata održanih širom Hrvatske (oko 80 u 1998. i stotinjak u 1999.), redali su se i brojni TV nastupi te sjajan koncert održan u zagrebačkom "OTV domu" u sklopu zabavno-glazbene emisije HTV-a "Cro-Session", posvećene u cijelosti irskom folku, u kojoj su se Belfast Food predstavili kao nositelji moćnog irskog zvuka na ovom području.
U srpnju 1999. Belfast Food ponovno su ušli u studio i u idiličnom krajoliku otoka Krka snimili materijal za svoj novi album pod nazivom ‘Zašto zato’. Na albumu je "pospremljeno" 15 novih kompozicija, koje su već prije izlaska pobudile veliki interes hrvatske glazbene javnosti, te pitanja kako li će u onim skladbama ozvučenim irskim folkom i suvremenom elektronikom (‘Step it Out Mary’, ‘Waterbed’), zazvučati mješavina drevnog i suvremenog? I na ovom se albumu našlo nekoliko izvrsnih obrada narodnih irskih napjeva i instrumentala u već prepoznatljivom stilu Belfast Fooda, no za razliku od prethodnog, novi album sadrži i veći broj autorskih skladbi na hrvatskom jeziku, poput ‘Debele Marte’ i ‘Marte Marte’, te tri prepjeva: ‘Mate i Matilda’ (‘Waltzing Mathilda’), ‘Lud k'o šlapa’ (‘The Wild Rover’) i ‘Kad se probudim’ (‘Misty Morning Albert Bridge’).
Kao izuzetak i zanimljivost valja istaknuti obradu pjesme preminulog talijanskog kantautora Fabrizia de Andréa, ‘Volta la carta’, te u irski štih odjevenu ‘Get Back’ Beatlesa. Na realizaciji ovog projekta sudjelovalo je i nekoliko poznatih gostujućih glazbenika: izvrsni etno instrumentalist Stjepan Večković na slavonskim gajdama, Alen Marin iz grupe Kojoti oglasio se na deegereedoou te kao prateći vokal u pjesmi ‘Step It Out Mary’, dok je popularni Davor Dretar - Drele, u svom stilu, otpjevao duet u skladbi ‘Lud k'o šlapa’.
Promotivni koncert povodom novog albuma Belfast Food odsvirali su 7. studenog 1999. u zagrebačkoj "Tvornici", uz prisustvo kamera HTV-a, te novinara svih dnevnih i tjednih novina, te poznati britanski sastav Whiskey Priests.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Belfast Food su:
Sebastian Mavrić - violina, mandolina
Hrvoje Hodak - vokal, akustična gitara, tin whistles, irske gajde (uilleann pipes)
Marko Anić - harmonika, flaute, akustična gitara, vokal
Erik Malnar - električna gitara, banjo, vokal
Alen Širola - bas, vokal
Bobo Grujičić - bubnjevi

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

P.S. Ispricavam se na gramatickim greskama....ipak idem na popravni iz Hrvatskog.....nutnutnutnut
evo da veki zna da misli na njega,jer mu nebum mogla doc na rodendan,zelim mu sretan rodendan....
veki pusa!!!!
ljudovi pa pawavewavewavewavewavewavewavewavewavewave



| komentari (9) | print | # |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.