Crna rotkva uzgoj salata sok med kao lek i recepti - Stvarne djevojke

utorak , 01.01.2019.

Crna repa zaista me izvukla iz groznoga kašlja










Click here: Crna rotkva uzgoj salata sok med kao lek i recepti






Za žene je rotkva od velike važnosti, jer zadovoljava potrebe organizma za mineralima i enzimima i na taj način utiče na podmlađivanje. Zato kažemo rotkve strugane. Koktel sokova od rotkve, šargarepe i cvekle popravlja krvnu sliku i pročišćava telo.



Crna rotkva uzgoj salata sok med kao lek i recepti

Čak se nalazi i na crtežima grobnica starih Egipćana, koji su je smatrali čudotvornom i lekovitom. Veruje se da ova biljka potiče iz Azije i da je jedna od najranije kultivisanih namirnica.



Crna rotkva uzgoj salata sok med kao lek i recepti

Crna rotkva - Crna rotkva i med su odlična kombinacija i za decu, tada se dozira jedna kafena kašičica tri puta na dan. Na prijemu je afebrilna eupnoična, anikterična kardiopulmonalno kompenzovana.



Crna rotkva uzgoj salata sok med kao lek i recepti

Bokvica i med pomešani čine dobar lek za bronhitis i kašalj. U sličnu ili drugu svrhu se koristi čaj, sok i sirup od bokvice. Bokvica je vrlo dobro znana lekovita biljka, koja se danas upotrebljava kao lek u narodnoj medicini i sirovina u farmaceutskoj industriji. Kod nas postoji oko dvadeset vrsta bokvice. Široko je rasprostranjena ova biljka. Najčešće su u upotrebi tri vrste bokvice Plantago lanceolata, Plantago major i Plantago media. Biljka nije toksična i koristi se kao hrana i lek. Bokvica i med priprema i dejstvo Oprati, pa sitno iseckati ručno ili u secku mlade listove bokvice ili još bolje samleti na mašinu za mlevenje mesa, pa pomešati sa medom u odnosu 1:2. Ostaviti ovu mešavinu da odstoji 7 dana, pre nego što počnete da je upotrebljavate. Jednom dnevno promešati sadržaj da se sastojci dobro rasporede i sjedine. Bokvica i med ispoljavaju pozitivno dejstvo naročito u slučaju bronhitisa i bolesti pluća, ali i za jačanje imuniteta, a ponegde se ova kombinacija pominje i kao lek za želudac. Uzimaju se 2-3 kašičice dnevno. Čaj od bokvice prirpema Čaj od bokvice se priprema lako. Veliku kašiku čaja od bokvice preliti sa šoljom ključale vode. Ostaviti da stoji pola sata, pa onda procediti. Pije se nezaslađen čaj 3 puta na dan, po jedna šolja, pre obroka. Čaj od bokvice se koristi kod upaljenog grla i propratnog kašlja, bronhitisa, za , kod lečenja hemoroida, a deluje blagotvorno i na želudac. Sirup od bokvice Sirup od bokvice je danas veoma popularan preparat za smirivanje kašlja. Pokazao se kao prilično delotvoran kao sirup za kašalj, pa i mnogi lekari prepisuju ovaj sirup, naročito deci. Sirup od bokvice može da se kupi u svakoj apoteci, ali može i da se napravi na starinski način. Recept za sirup od bokvice Mlade listove bokvice ubrati listovi se beru dok cveta , dobro oprati, posušiti i samleti u mašini za mlevenje mesa. Zatim procediti i iscediti zeleni sok bokvice. Jedna mera soka se meša sa dve mere meda. Piti dve kašike dnevno. Ovaj sirup je dobar protiv kašlja i za jačanje imuniteta. Može se čuvati za zimu, kada je najpotrebniji. Sok od bokvice Sok od bokvice se pravi, prema gore već navedenoj, tradicionalnoj proceduri. Samelje se i procedi kroz platno. Ovaj sok se koristi i za lečenje čira na želudcu, ako se pije sam ili se meša sa sokom od koprive. Sok od bokvice se nanosi na lice, zbog. Sveži listovi bokvice se još upotrebljavaju spolja, kao melem za zarastanje rana. Posle ujeda insekta, listom bokvice se treba istrljati bolno mesto na koži. Listovi bokvice su jestivi i nekad su se koristili i kao hrana.



MOĆNE ROTKVICE: Izvrsne za srce, bubrege, jetru, mršavljenje i štite vas od raka
Pomažu u sprečavanju malignih bolesti — crna rotkva je bogat izvor prirodnih antioksidanasa, naročito antocijana i sulforafana. I dalje čekam odgovor, ako netko zna ili sazna, koji ocat koristiti za vitiligo, hvala… 30. Crna rotkva je karakteristična za naše podneblje. Potrebno je piti oko 1 dl soka dnevno, podeljeno u tri doze, ujutru u podne i uvece. Kao i što smo naveli u prethodnoj stavki, vlakna iz ove biljke će vam pomoći da regulišete probavu, a samim tim i pražnjenje creva. Rotkva vodi poreklo iz Azije, jedna je od najstarijih kultivisanih biljaka i najčešće se konzumira u zimskom periodu. Ovo možete da uradite dva do tri puta. Terapiju treba sprovoditi sve dok ne dođe do vidnog poboljšanja.

[Hrvatski sex|Bado upoznavanje|Mali oglasi posao u inostranstvu]






Oznake: crna, repa, zaista, me, izvukla, iz, groznoga, kašlja

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.