Njemačka traži desetke hiljada inženjera - Susretit će se u sredini

subota , 29.12.2018.

Pripadnik čete koja je terorizirala Sarajevo imenovan za direktora u institucijama BiH










Click here: Njemačka traži desetke hiljada inženjera






Traženi su bili i kvalificirani radnici poput bravara, električara, metalostrugara, montera optičkih kablova, montera pločastog namještaja, majstora na gradilištu... Motivacijski faktori Ispitanici u istraživanju BCG-a iz Bosne i Hercegovine su izabrali Njemačku kao najpoželjniju zemlju za život i rad 72 posto , zatim Austriju 60 posto te Švicarsku 59 posto. Gotovo svaka druga njemačka tvrtka kroz dulje vrijeme ne uspijeva pronaći kvalificirane radnike za slobodna radna mjesta, a najteže su pogođeni sektori industrija, građevina, zaštitarske usluge, obrazovanje, te skrb za djecu i starije građane.



Njemačka traži desetke hiljada inženjera

Svaki tim unutar kompanije mora imati svoga inženjera proizvodnje. Produkt marketing Pozicija produkt marketing menadžera jedna je od najplaćenijih pozicija u Facebooku. Na ovom portalu lani je objavljeno 513 konkursa za radna mjesta van Hrvatske, a skoro tri četvrtine oglasa odnosilo se na države iz Evropske unije 71 posto - najvećim dijelom na Njemačku.



Njemačka traži desetke hiljada inženjera

Pripadnik čete koja je terorizirala Sarajevo imenovan za direktora u institucijama BiH - Nakon rata, mnogi počinju dolaziti i zbog školovanja i profesionalnog usavršavanja.



Njemačka traži desetke hiljada inženjera

Njemačkoj nedostaju stručnjaci — i to više nego ikada ranije. Zbog nedostatka kvalificirane radne snage njemačka privreda godišnje gubi oko 30 milijardi eura. Je li u Njemačkoj stvarno tako lako doći do posla? Posla ima, ali nema radnika — i to je veliki problem na koji ukazuje sve više njemačkih firmi. Njemačkoj trenutno nedostaje 440. Samo u elektroindustriji fali 50. U međuvremenu čak 60% njemačkih kompanija ističe da im je nedostatak kvalificirane radne snage najveći poslovni problem. Svaka peta firma zato traži mlade talente u drugim regijama, intenzivnije sarađuje s obrazovnim ustanovama i radi na prekvalifikaciji vlastitih radnika. Također, 16% firmi je uvelo fleksibilne radne modele poput jobsharinga, dok je 13% firmi spremno zaposliti i kandidate bez odgovarajućih kvalifikacija — ali s potencijalom daljnjeg razvoja. Cilj njemačke vlade je puna zaposlenost — i to već 2025. Prema nekim prognozama, Njemačkoj bi 2030. Trenutno je slobodno više od milion radnih mjesta — ali je isto toliko i dugoročno nezaposlenih.



Bosanci u njemackoj ;)
Motivacijski faktori Ispitanici u istraživanju BCG-a iz Bosne i Hercegovine su izabrali Njemačku kao najpoželjniju zemlju za život i rad 72 posto , zatim Austriju 60 posto te Švicarsku 59 posto. Njemačka vlada već neko vrijeme provodi preko interneta intenzivnu kampanju pod nazivom 'Make it Germany' kojoj je prvenstveni cilj vrbovanje stranih stručnjaka, prije svega visokokvalificiranih, poput inženjera ili liječnika. Više od 65 posto njih je iz dobne grupe 21-34 godine, dok je druga najbrojnija dobna skupina ispitanika između 35 do 44 godine. Zbog manjka inženjera njemačka je privreda u prošloj godini izgubila oko osam milijardi eura prihoda. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Inženjer proizvodnje godišnje zaradi više od 133 hiljade dolara. Više od 65 posto njih je iz dobne grupe 21-34 godine, dok je druga najbrojnija dobna skupina ispitanika između 35 do 44 godine. Njemačka kancelarka Angela Merkel pristala je jučer na ograničenje broja izbjeglica koji mogu ući u Njemačku na 200. Počeli su izdvajati više za obiteljske i dječje naknade — 1. Sarađuje s drugim kompanijinim partnerima u razvoju i prodaji aplikacija kroz Facebook. Poslodavci iz regije Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora , Njemačke, Katara, Saudijske Arabije, Češke i drugih država također su tražili veliki broj bh.

[Avantura chat|Pink radio mali oglasi|Bosanska pornografija]






Oznake: Njemačka, traži, više, od, Milion, radnika?, zaposlit, e, vas, i, ako, NEMATE, POJMA, o, Poslu

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.